Henk Bleker doet erg zijn best voor het asfalteren van Nederland

Weg met de natuur! Alles voor de auto en de bouw (van lege kantoorpanden)! Dat is het credo van dit kabinet en Henkie doet er natuurlijk zijn uiterste best voor om dat geregeld te krijgen.

Rijksgronden kopen, verkopen en weer kopen
De zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur (EHS) met aaneengesloten natuurgebieden hoeft pas in 2021 klaar te zijn, drie jaar later dan de oorspronkelijke planning. Ook wordt deze kleiner, 600.000 hectare in plaats van 700.000, en in ruil voor jaarlijks 100 miljoen euro extra worden de provincies er vanaf 2014 financieel verantwoordelijk voor.

Rijksgronden die zijn gekocht om er ooit natuur van te maken maar op de verkeerde plek liggen, worden weer verkocht. Met dat geld worden gronden binnen de grenzen van de kleinere EHS aangekocht of al gekochte gronden omgevormd tot natuur. (Bleker en provincies na jaar akkoord over bezuinigingen natuurbeleid – NRC)

Zou Henk zelf ook zo’n stukkie grond hebben, dat hij weer kan verkopen? Zou me niet verbazen.

2 gedachten over “Henk Bleker doet erg zijn best voor het asfalteren van Nederland”

  1. als doorgewinterde agrariër noemt Henk (niet van Ingrid) natuurgebieden waarschijnlijk zinloos groen

    en als echte koopman: mag het 100.000 hectare minder zijn?

  2. @1: Als echte koopman weet hij ook dat grond met de bestemming natuurgebied veel meer waard is dan landbouwgrond. Maar als doorgewinterde agrariër weet hij ook dat boeren liever niet verkopen, maar de winst zelf in hun zak steken (zoals hijzelf heeft geflikt door de grond die hij bezit op te waarderen).

Reacties zijn gesloten.