Hema hoofddoek; islamisering van Nederland

De Hema verkoopt sinds een week hoofddoeken voor moslimvrouwen. Het gaat om een traditionele hoofddoek en een ‘makkelijk’ model van elastische stof die kant en klaar gevouwen is. (NOS)

Kan Geert in de Tweede Kamer weer vragen waar het met Nederland heen gaat. Want gewone hoofddoeken kan wel, maar hoofddoeken speciaal voor islamitische vrouwen, dat zal wel een stap te ver zijn.

7 gedachten over “Hema hoofddoek; islamisering van Nederland”

 1. Mooie free publicity van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam

  Net zoals het € 1,- ontbijtje zonder bacon ‘special’ te noemen

  En dat brengt dan weer de naam Hier Eet Men Afval naar boven

 2. Ooit in Indonesie in een warenhuis gezien dat ze een verkoopstand van hoofddoeken naast een verkoopstand van pruiken gezet hadden.

  Waarin een Islamitisch land geïntegreerd kan zijn.

 3. @3Jaap, psies, en voor hen die denken dat alleen moslima’s hoofdbedekking moeten dragen en dat pruiken alleen voor vrouwen met een chemokuur zijn. Mis! Orthodoxe joodse vrouwen moeten bij hun huwelijk hun haar afscheren (of heel kort laten knippen, daar wil ik van af zijn) en moeten een pruik dragen. Alleen de eigen man mag haar zonder pruik zien. (of dat dan nog leuk is, vraag ik me eerlijk gezegd wel af, maar goed.)

 4. @4 Het rare is dat Joodse vrouwen in Europa destijds van de Tichel (hoofddoek) naar een Sheitel (pruik) zijn overgestapt vanwege de Jodenvervolging. De Joodse vrouwen merkten dat ze met een hoofddoek herkenbaar waren als Joodse en ze daardoor vaker slachtoffer werden van pesterijen of zelfs erger.

  In de 16e eeuw werd daarom in Europa door de rabbi’s besloten dat het bedekken van het haar niet verplicht was als dat haar niet vast zat aan het hoofd. De schoonheid van een vrouw, geaccentueerd met haar eigen haar, was onkuis en moest bedekt worden. Wanneer die vrouw haar eigen haar afschoor en er met een pruik in dezelfde haarkleur er precies hetzelfde uitzag, was dat niet onkuis en hoefde ze geen hoofddoek te dragen. Met het dragen van de pruik werd namelijk voldaan aan de letter van de wet (maar niet aan de geest). De rest van de Joden, die buiten Europa, vond dit onzin, tegenstrijdig met de geest van het oude testament en bleef gewoon wel een hoofdbedekking dragen. Vandaar dat de Sefardim en Mizrahim de Sheitel niet dragen en de Ashkenazim wel.

Reacties zijn gesloten.