Helmond totaal afgesloten voor 25 NVU demonstranten

De Helmondse woonwijk Brouwhuis heeft zaterdag veel overlast moeten accepteren om een demonstratie van de extreem rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) veilig te laten verlopen. Bewoners en winkeliers hoorden pas op vrijdagavond of zaterdagochtend dat de NVU op bezoek kwam en werden geconfronteerd met een afgesloten woonwijk en een enorme politiemacht. (Helmondse wijk betaalt prijs voor protest NVU – Telegraaf)

Tja waar heb je dan als Helmonder meer last van? Van allochtonen? Of van die extreemrechtse figuren die voor je ‘op aan het komen zijn’?
Ik zou het wel weten geloof ik. Daarbij wie gaat die politiemacht weer betalen? 500 man op de been om 25 man te beschermen, die zo nodig ongevraagd hun mening moeten komen geven, het lijkt wel een veelvoud van Geert zijn bewaking. Plus de inkomstenderving voor de middenstand, van mij mogen die een schadeclaim indienen bij de NVU.

Ik vind zo langzamerhand die rechtse hobby’s veel te veel geld gaan kosten. Kunnen ze dat niet zelf gaan betalen?

8 gedachten over “Helmond totaal afgesloten voor 25 NVU demonstranten”

 1. Ik ben het volledig met Keira eens en dat allemaal in het belang van onze maatschappij.

  De NVU en andere verwante extreem-rechtse clubs zouden net als bij de voetbalfans het geval is voor de onkosten moeten gaan dokken, want gerelateerd aan hun extreem-rechtse aard en daardoor bewaking nodig.

  Nog sterker: als extreem-rechtsen een aanvraag voor demonstratie bij de burgemeester indienen, zouden ze gelijk een begroting moeten krijgen voor de nota die aan het eind hun wordt opgestuurd.

 2. deze keer mag de rekening naar De Pers, t.a.v. Arnold Karskens, vanwege het Telegraafachtige warzone verhaal

  de NVU strontvliegen zijn op de opgeklopte stront van Arnold afgekomen

 3. @:Nexus :

  [ Nog sterker: als extreem-rechtsen een aanvraag voor demonstratie bij de burgemeester indienen, zouden ze gelijk een begroting moeten krijgen voor de nota die aan het eind hun wordt opgestuurd.]

  Niet zo’n goed plan. Binnen de kortste keren krijgt alles wat demonstreert ( bijna altijd extreem-links genoemd) een rekening.

 4. @1

  betaling achteraf? bij een club die je niet kunt vertrouwen?

  betaling vooraf, nacalculatie achteraf en alle demonstranten hoofdelijk aansprakelijk lijkt me een beter idee 🙂

 5. ik ben gen rechtse of geen linkse ik zit dit al een tijdje te volgen op inernet
  maar waarom moet het zo veel geld kosten…om dat die linkse mensen die rechtse aan willen vallen
  en als dat gebeurt ontstaat er een gaoss van daar al die politie en al die kosten
  dus als die linkse die rechtse gewoon laten lopenb elke demo waar ze recht op hebben dan kost het immers ook niet zoveel geld geef ze geen aandacht dan is de pret ook zo voor bij….

 6. @5: Ze dragen nazi-symbolen bij zich, brengen van tijd tot tijd de Hitlergroet en scanderen leuzen en liederen uit die tijd. Men hoeft niet per se links te zijn om daar link van te worden, dunkt mij.

Reacties zijn gesloten.