Helma Lodders (VVD): dingen bij hun naam noemen is ‘links’

In een bepaalde leermethode, samengesteld door de organisatie Maandtaak, wordt de bio-industrie kennelijk als bestaande uit ‘dierenfabrieken’ aangeduid, maar deze volstrekt accurate aanduiding wordt door Helma Lodders (VVD), hierop geattendeerd door een bezorgde – ongetwijfeld VVD – ouder (die de volgende generatie in haar/zijn ergste dromen waarschijnlijk al gillend met rode vlaggen op de barricaden ziet staan teneinde de VVD-burgerij van haar aan het volk ontstolen rijkdom te ontdoen, als deze praktijken zo doorgaan) ‘Links’ gevonden:

Tweede Kamerlid Helma Lodders is verbolgen over lesmateriaal dat de organisatie Maandtaak ontwikkelt voor basisschoolleerlingen. “Pure linkse oriëntatie”, vindt de VVD’er.
(…)
Die ouder is terecht bezorgd, zegt Lodders. “Er wordt een heel eenzijdig beeld van de landbouw gegeven. En ook nog gebaseerd op valse aannames. Echt van de zotte. Alsof we in het verre verleden leven. Er worden vandaag de dag juist ontzettend veel eisen aan dierenwelzijn gesteld.” (Trouw)

Ja, echt idyllisch, die megastallen, nietwaar? Nu weet ik niet wat ze op de school van Lodders vroeger over boerderijen leerden, maar landbouw dat is met graan en boerenkolen en zo, terwijl je het in het geval van koetjes en kalfjes toch echt over veeteelt hebt. Maar afgezien daarvan is het fideel te noemen dat Lodders het vertellen van de waarheid als een typisch linkse kwaliteit beschouwt.

10 gedachten over “Helma Lodders (VVD): dingen bij hun naam noemen is ‘links’”

 1. Om bij hoge uitzondering Lenin eens te citeren: de waarheid is altijd revolutionair.

 2. Wat is revolutionair in een dierenfabriek?

  Het is en zeer ongewenste verschijnsel die zijn aanvang kent in de hetze tegen moslims dat Helma Lodders/VVD wil het onderwijs opleggen wat het mag vertellen of niet.

  Liever de omerta naar bekend VVD gebruik opleggen want waarheid vertellen is van de zotte.

  Ik vind het beledigend tegenover de mensen die in het onderwijs werken en hun werk accuraat uitvoeren.

  Zou Helma Lodders niet het nieuwste pseudoniem voor de bekende R. Verdonk zijn? Die wou ook steeds neoliberaal alle schoolboeken overschrijven.

 3. @4
  De dierenfabriek is kapitalistisch-revolutionair.
  De waarheid erover vertellen is maatschappelijk revolutionair. Dit zien die VVD-trollen instinctief in. Kinderen zullen vol afgrijzen die bioindustrie aanschouwen, ze zijn ooit zo “dom” geweest op de Flevohof een inkijkje te geven – dat viel niet mee.

 4. Ja rechts en feiten. Dat is nooit een goede match gebleken.

  Ik keek net nog een stukje geschiedenis. Iets wat Rutte zou hebben gestudeerd maar daar geloof ik geen flikker van.

  Wiegel zijn grote voorbeeld. Sinterklaas bestaat en zit daar.

  Wiegel bedoelden natuurlijk zichzelf en niet Den Uyl. Wat wel een feit is. Den Uyl was een mens en Wiegel…. ja wat is Wiegel eigenlijk ? Ok voordeel van de twijfel Wiegel is ook een mens…..

  Rechts wordt nu permanent afgestraft in de states voor hun leugens. GOP = finished zeker als die zogenaamde illegalen legaal worden. Prima idee. Hiermee verliest de VVD een groot bondgenoot voor hun snode plannen.

 5. “….De digitale lesstof (…) wordt gebruikt door 2000 leerlingen, verspreid over ruim veertig scholen, (…) verklaart Erik van den Heuvel van Maandtaak…”

  40 scholen? Zo’n 2000 leerlingen?

  Even ter vergelijk:
  Het aantal christelijke scholen in Nederland, is meer dan 40. Meer dan 2000 min of meer kneedbare leerlingen krijgen onderwijs (mede) op basis van de teksten uit de meermalen en naar de tand des tijds herschreven Bijbel. Deze leerlingen leren ‘sinds kort’ dat de Aarde niet plat was en dat ‘de dinosaurus’ werkelijk heeft bestaan. Deze laatste zijn helaas uitgestorven of gemuteert in een ander specimen. Een dino-burger (met paardenvlees én een klodder mayo) zou mij wel lekker lijken…Deze zal ik oppeuzelen, wanneer er ‘speciaal vervoer’ langsrijdt om deze ‘speciale’ kinderen van en naar school te brengen/ halen. Iets wat recent speciaal voor ‘zullie’ politiek is geregeld.

  Dat er nogal wat fout gaat in de bioindustrie, is o.a aan de ‘mede door marktwerking onstane’ plofkip te zien. Greed doesn’t feed, sucker.

  Lesstof voor zo’n 40 scholen met een bereik van zo’n 2000 leerlingen. 2k leerlingen met door het hele land verspreidde scholen, die zich bewust worden van meerdere misstanden.

  Niet zo gek, dat deze VVD’er in een stuip schiet. Over welke valse aannames heeft Helma Lodders het eigenlijk? Die van haarzelf?

 6. @7
  “…, ze zijn ooit zo “dom” geweest op de Flevohof een inkijkje te geven – dat viel niet mee…”

  Kan/ wil je die even uitleggen? Wie zijn ‘ze’? Hier ontgaat mij een stukje NL geschiedenis, zo te zien. Mijn biebkaart ligt evt. binnen handbereik. 😉

Reacties zijn gesloten.