Heerlijk die marktwerking, nog meer krimp betaalbare huurwoningen

Een proces dat al jaren aan de gang is: sociale huurwoningen in de uitverkoop, nieuwbouw met een te klein of geen segment sociale huurwoningen, sloop sociale huurwoningen of renovaties waardoor zij boven de huurgrens komen.

Komend jaar verdwijnen er weer 30.000.

Capital Value benaderde honderden corporaties en beleggers om de plannen voor de komende jaren te inventariseren. Uit die inventarisatie komt naar voren dat er via sloop en verkoop van huurwoningen zonder zittende huurder de komende jaren ongeveer 30.000 woningen per jaar onttrokken worden aan de huurwoningenvoorraad.

Volgens Capital Value hebben beleggers wel 5,5 miljard euro beschikbaar om komend jaar te investeren in huurwoningen, ruim drie keer zo veel als er dit jaar is geïnvesteerd. Dat dit geld op de plank blijft liggen komt volgens Capital Value doordat gemeenten niet voldoende grond beschikbaar stellen voor huurwoningen. Ze kiezen in veel gevallen voor koopwoningen, omdat dat meer geld oplevert.

(bron)

Toch wijzen de meeste politieke partijen , al dan niet opgehitst en/of ondersteund door alarmistische mediaberichten, keer op keer met de vinger naar de burgers. Scheefwoners zijn de boosdoeners en natuurlijke die vermaledijde vluchtelingen.
Aan de heilige marktwerking durft men de vingers niet te branden.

1 gedachte over “Heerlijk die marktwerking, nog meer krimp betaalbare huurwoningen”

  1. Pingback: Kabinetterreur | Weblog Dré Oudman Appingedam

Reacties zijn gesloten.