Heel speciale islamkritiek

ANP-bericht 23 september 2001:

In de nacht van vrijdag op zaterdag is geprobeerd brand te stichten in de Syrisch Orthodoxe kerk in Rijssen. De dader heeft een ruit vernield en vervolgens een benzinebom naar binnen gegooid.
Omdat geen brand ontstond bleef de schade beperkt. Een week eerder werd het gebouw in de nacht van vrijdag op zaterdag beklad met de woorden ‘Afghaan’ en ‘Bin Laden’. De politie stelt een onderzoek in en zal de kerk extra in de gaten houden.

Rijssen had iets speciaals met de Syrisch-orthodoxe gemeenschap – een bericht van een dag of tien later:
In de afgelopen nacht wordt met een benzinebom brand gesticht in de Syrisch-orthodoxe kerk in Rijssen. De brand krijgt geen vat. De kerk wordt ook beklad met “moslims dood, USA”.

Ja, ze kenne wel net doen assof se christene benne, maar wij wete wel beter

Aanvulling op dit bericht

7 gedachten over “Heel speciale islamkritiek”

  1. Het kon beter. Ze hebben weleens een moskee beklad met de woorden “No Mosk”.

  2. Rijssen, plaats van die film, waar alle gristenen zo verbaasd waren over de intolerantie die werd gezien, was helemaal niet zo 😯

  3. Aiai kapitein!
    Het is een aanvulling op het overzicht van islamkritische activiteiten van de afgelopen negen jaar. Ik had er Wordt vervolgd onder gezet, maar tot nu toe is het hierbij gebleven, voorzover ik weet. Ik houd de vinger aan de pols, ook op dit punt.

  4. Rijssen is voortreffelijk beschreven door Belcampo, verfilmd door Jaap Drupsteen in 1975. De benepen zielen van de inwoners in een apocalyptisch landschap, die recente film is er niks bij.

    Maar wat doen die Syriërs in een SGP-dorp? Pesterijtje van de IND?

Reacties zijn gesloten.