Heeft Limburgse VVD-wethouder vriendjes bevoordeeld?

Er komt een onderzoek naar de integriteit van de Roermondse wethouder van Economische Zaken Jos van Rey (VVD) vanwege aantijgingen dat hij de gemeentelijke gedragscode heeft geschonden. Dat heeft burgemeester van Roermond Henk van Beers (CDA) besloten na overleg met commissaris van de koningin van Limburg Theo Bovens, meldt persbureau Novum.

Schijn van belangenverstrengeling

Aanleiding vormt berichtgeving van De Limburger dat Van Rey structureel de schijn van belangenverstrengeling op zich laadt. Hij zou tegen de gemeentelijke gedragscode in hebben meebeslist over miljoeneninvesteringen in projecten waarbij een bevriende ontwikkelaar is betrokken.

Ook zou zijn onafhankelijkheid in het geding zijn vanwege zijn eigen zakelijke activiteiten. De 66-jarige Van Rey, oud-Tweede Kamerlid en tegenwoordig senator, is actief in de vastgoed- en verzekeringswereld. (Onderzoek naar integriteit Roermondse wethouder – NRC)

Lees even wat de VVD Roermond vindt van kritische geluiden tov hun leden in bestuurlijke posities. Dan ben je gelijk een prostituee.
Let ook even op het PVV-toontje over de WOB-vragen van de journalisten:

Vanaf 2010 heeft DDL, met een beroep op de wet WOB (wet openbaarheid bestuur), informatie opgevraagd over de meldingen van de collegeleden, maar heeft hier geen harde feiten aangetroffen die op belangenverstrengeling wijzen.

In deze WOB verzoeken zijn meer dan 1000 ambtelijke uren gaan zitten die wij als Roermondse burgers mogen betalen. In het conceptstuk dat DDL deze week heeft aangeleverd bij de gemeente Roermond wordt gevraagd om een reactie

Lees hier de stukken van De Limburger:
Van Rey wekt schijn belangenverstrengeling

De connectie en de code

Van Rey: Belang stad staat centraal

Roep om onderzoek college Roermond

VVD Roermond noemt hoogleraren ‘prostituees’

Burgemeester gelast onderzoek Van Rey

5 gedachten over “Heeft Limburgse VVD-wethouder vriendjes bevoordeeld?”

 1. In elk Limburgse familie zit wel iemand die op de een of andere manier betrokken is bij corrupte bij gemeente en provincie. Dat die meestal bij de VVD en vooral het CDA te vinden zijn hoeft geen verrassing te zijn. Het is de cultuur. Leo kan er over meepraten.

 2. Ik woom ong 15 km van Roermond.
  Jos van Rey is altijd een omstreden man geweest in Roermond.
  Vele Roermondenaren lopen weg met hem.
  Hij heeft Roermond van slapend stadje naar een bruisende stad gemaakt.
  Hij heeft gezorgt voor een outlet centrum.
  En heeft de middenstand grote welvaart gebracht.
  En dus ook veel werkgelegenheid bezorgt.

 3. @2 En zoals dat wel vaker gebeurt met mensen die grote dingen doen, misschien ook een beetje de grens kwijtgeraakt tussen wat wel en wat niet kan.

 4. het woord “structureel” geeft aan dat het zelfs voor Limburgse begrippen een beetje de spuitgaten is uitgelopen

  een ambtenaar a € 150,00 per uur? laten ze de WOB klusjes soms doen door een promovendus met 20 jaar werkervaring?

  bij de VVD heten het overigens geen vriendjes maar vrindjes

Reacties zijn gesloten.