Heeft Ivo Opstelten dit briljante idee afgestemd met Edith Schipper?

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft maandag het startschot gegeven voor de overheidscampagne ‘Pak de overvaller. Pak je mobiel’. Brave burgers worden daarin opgeroepen een overval te filmen of te fotograferen met hun mobieltje en aansluitend 112 te bellen. (Boeven vangen met je mobiel – Telegraaf)

Dat je dan vervolgens in elkaar geramd (of erger) naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis moet, waardoor de ziektekosten weer stijgen, waardoor het eigen risico weer stijgt plus de premies omhoog moeten, dát wordt niet vermeld.
Verdomd! Zou het een een-tweetje van Dickerdack en Beppie Schipper zijn? Om zo een smoes te hebben om de burgers nog meer te laten betalen?

Ook vraag ik me af wanneer er tot eigenrichting opgeroepen wordt? Volgens mij is dat toch niet helemaal waar een beschaafde maatschappij naar toe moet.

7 gedachten over “Heeft Ivo Opstelten dit briljante idee afgestemd met Edith Schipper?”

  1. 112 als elke seconde telt (nadat je uitgebreid hebt staan filmen)

    misschien moeten “oppassende lieden” maar eens wat filmpjes gaan maken van politici in hun vrije tijd, je weet nooit wat er kan gebeuren, bijvoorbeeld bij Huize Opstelten of Slot Wilders

    goede kans dat de pliesie de overijverige cameraman in de boeien slaat voor een potje good cop bad cop

  2. ach ja het is bijna Halloween he, dus kan makkelijk. Als ze maar niet de Nazgûl of de Dementors gaan sturen, dat zou dan weer minder zijn. 8)

Reacties zijn gesloten.