Hard straffen jongeren gaat niet werken

Van alleen straffen van jeugdige delinquenten moet niet veel worden verwacht. Het pedagogische aspect moet in het jeugdstrafrecht beter worden gewaarborgd. Dat stelt de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) in een advies aan staatssecretaris Fred Teeven. De raad pleit voor de invoering van een apart strafrecht en wetboek voor jongeren.

Zal wel weer afgedaan worden als ‘links’ geneuzel, maar volgens mij is het echt logisch. Jongeren hebben geen kans meer om jong te zijn. Worden aan alle kanten gedwongen om al snel volwassen te zijn. Maar dat zijn ze niet. Ze hebben zich te gedragen in onze samenleving, maar ze hebben ook recht op begrip voor het feit dat ze jongeren zijn en soms dingen doen die dom zijn.

2 gedachten over “Hard straffen jongeren gaat niet werken”

  1. Criminele jongeren zonder verdere begeleiding en behandeling bij elkaar zetten is het stomste wat je kunt doen. Dan leren ze elkaar al hun trucjes.

  2. @ Sofia
    Hierin ben ik het wel met je eens, deze kids moeten hun hele leven nog en als er begeleiding komt dan kunnen ze best uitgroeien tot goede burgers. En dan vind ik dat er niet naar hun verleden mag worden gekeken. Veel jongeren zijn met goede begeleiding prima te sturen.
    Ze hard straffen zal ze breken en voorgoed kapot maken, Dat lost voor niemand wat op.

Reacties zijn gesloten.