Hans de Boer (VNO-NCW): minderwaardig mens met een ontzettend grote bek en nul prestaties

Labbekak Hans de Boer (VNO-NCW) (eigen archief)
Labbekak Hans de Boer (VNO-NCW)
(eigen archief)
De voorzitter van de ‘werkgevers’ verenigd in lobbygroep VNO-NCW Hans de Boer vindt dat mensen die buiten hun schuld in de bijstand terechtgekomen zijn – en daarmee aan de toenemende terreur van de overheid zoals daar zijn het volstrekt ontbreken van enige privacy, het verbod op het bezoeken van je kind en het moeten verrichten van geestdodende en zinloze dwangarbeid – ‘labbekakken’ zijn. Luie profiteurs dus.
Om dergelijke beledigingen ongegeneerd te kunnen spuien krijgt hij in het fascistenvod van Philippe Remarque, de Volkschbruine Haat- & Lasterbode (ofwel de Telegrof voor mensen die er niet voor uit durven te komen dat ze liever de Telegrof lezen) een hele pagina de ruimte.

De bankensector met zijn zwendel, piramidespelen en andere grootschalige oplichtingspraktijken ter redding waarvan diezelfde bijstandsgerechtigden moeten bloeden daarentegen vindt Hans de Boer ‘een topsector’ en hij beklaagt zich erover dat diezelfde sector die de vernietiging van Griekenland heeft medebewerkstelligd, ’te lijden heeft van een strafexpeditie’ en ‘klein gehouden’ wordt.

Zolang dit soort gewetenloze types die zelf op geen enkele prestatie kunnen terugzien (behalve natuurlijk het spekken van de eigen bankrekening) maar flink profiteren van een misdadig economisch systeem dat gebaseerd is op zwendel, uitbuiting, terreur, geweld en plundering, in het centrum van de macht zitten, hoeven chronisch zieken, gehandicapten (van een afspraak met hem en zijn vriendjes om 100.000 mensen met een beperking aan het werk te helpen is – uiteraard geheel buiten de schuld van die meneer Hans de Boer van het VNO-NCW – geen zak terecht gekomen), bijstandsgerechtigden en al die anderen die tussen de wielen van het roofkapitalisme vallen en hun leven daarmee compleet vergald en vernield zien niet te rekenen op ook maar een glimp op betere tijden.

Ook dit soort schreeuwlelijkerds moeten asap verdwijnen. Het feit dat Nederland in een diepe morele en sociale crisis zit waar het voorlopig niet uit zal komen is voor een heel belangrijk deel te wijten aan mensen die lopen te joelen over ‘banenmachines’ (Rutte), ‘ondernemers maken het verschil’ (de saluerende xenofobe gek Fortuyn) en ‘labbekakken.’ Stuk voor stuk lieden die nog nooit van hun leven – en ik benadruk het nog maar een keer – ook maar iets gepresteerd hebben dat van waarde is.

Ik vind verder dat de beledigende uitspraken van deze meneer in dat vod van Remarque ook niets met ‘vrijheid van meningsuiting’ te maken hebben maar alles met hetze, beledigen, terroriseren, verbaal geweld tegen weerloze mensen en zelfs het vals beschuldigen van mensen die onrechtmatig zouden profiteren van iets waar ze geen recht op zouden hebben.

Hans de Boer (als mijn geheugen me niet in de steek laat, zou hij onder één van de kabinetten Lubbers in de jaren ’80 wel even de torenhoge jeugdwerkloosheid oplossen. Is uiteraard ook geen zak van terechtgekomen) is naar mijn opvatting niet alleen een labbekak en een zak stront maar vertoont met zijn ideeën ook angstwekkende gelijkenis met die kale Italiaanse schreeuwlelijk uit het begin van de vorige eeuw.
Het is een minderwaardig mens die Hans de Boer van VNO-NCW.