Hannie van Leeuwen houdt het voor gezien

Hannie van Leeuwen, CDA-coryfee en lid van het partijbestuur, wil geen enkele activiteit meer doen voor het CDA. Op het congres was ze al kritisch, maar nu ze het regeerakkoord heeft gelezen, wil ze geen verantwoordelijkheid meer dragen voor de partij die samen wil werken met een PVV. Ik geef haar geen ongelijk! Hannie Go!

Toelichting op haar besluit heeft ze vanavond gegeven in het programma Uitgesproken van de VARA.

14 gedachten over “Hannie van Leeuwen houdt het voor gezien”

 1. “Vrijdag verklaarde ze dat ze wel lid blijft van het CDA.”

  Dus fout ná de oorlog

 2. Nou, van mij krijgt dat veenlijk de hartelijke groeten! Toedeledokie en lekker achter de geraniums.

 3. #2 Dank voor je overtuigende en opbouwende kritiek. Ik wist niet dat het zo erg met je was. Wil je er over praten?

 4. #2 Respect is blijkbaar een vreemd woord. Dit zeg je toch niet van een oudere vrouw die misschien je (over)grootmoeder zou kunnen zijn. Ga je mond en je handen wassen en ga je schamen!

 5. Kennelijk leert het ons dat de helden van vandaag de collaborateurs van morgen kunnen zijn 🙁

 6. #1 Ze is al zo lang lid van het CDA, ze is er erg bij betrokken geweest. Misschien denkt ze dat ze door lid te blijven van binnenuit nog iets kan bewerkstelligen dat in haar ogen goed is. Ik denk zo maar, dat als ze tijd van leven heeft, ze als dat niet lukt ook nog haar lidmaatschap opzegt.
  #6 Nee dat leert het ons niet, ieder mens verandert door gebeurtenissen en inzichten veranderen. Ik zie haar niet als collaborateur. Ze heeft nu punt 1 gemaakt en zie bij #1 als het kan zie ik haar ook nog punt 2 maken. Je moet mensen ook nog wel een kans geven, denk ik.

 7. Iemand die met de fascisten wil regeren deugt niet in mijn optiek ; zeker als je het nogal gewusst hebt .

 8. Maar dat wil ze ook niet, daarom is ze uit het partijbestuur gestapt en als het zo blijft zie ik haar ook har lidmaatschap nog opzeggen.

 9. #8 Waarom nou altijd zo kort door de bocht? Hannie van Leeuwen is zeer tegen samenwerking met de PVV. Wil zij ‘met de fascisten regeren’? Het CDA is veranderd; Hannie niet. Ben je collaborator als je dan niet je lidmaatschap opzegt? Pak de draaikonten aan, zoals Leers, straks de uitvoerder van het gedoogakkoord.

 10. Ik lees onderaan dat kwetsende en beledigende reactie sgewist worden. Weg met post #2 dus.

 11. Ja niet alles wordt altijd gewist. In dit geval is die knakker erop aangesproken en dat lijkt me wel voldoende.

 12. Sorry, EZ, maar ik vind dat je hier wel degelijk uit de bocht vliegt. Zoals anderen al opgemerkt hebben betreft het hier wel een vrouw die gedurende WO 2 daadwerkelijk in het verzet gezeten heeft, waar een grote hoeveelheid persoonlijke moed voor nodig was. Daarnaast kan ik me wel voorstellen dat ze in het CDA blijft. Het is háár partij en ze ziet met lede ogen aan hoe die overgenomen wordt door opportunistische machtswellustelingen als Verhagen.
  Van Leeuwen zal redeneren dat de enige mogelijkheid dat terug te draaien er in bestaat binnen de partij te blijven werken, tégen Verhagen en tégen de Rutte Horror Show. Of dat een goede strategie zal blijken te zijn, is natuurlijk een tweede.

 13. De mensen onder ons wiens (groot-) ouders na de 2e wereldoorlog ONDANKS hun verzetsverleden als oud vuil werden behandeld omdat ze nu net niet in het CDA ( ARP/CHU/KVP) maar in de CPN zaten , hebben wat minder geduld met dames als H. v Leeuwen . Tijdens de LPF periode is ze ook gewoon CDA prominent gebleven en nu sputtert ze welliswaar wat tegen en legt ze hij partijbestuursfunctie neer , maar ze blijfr voorlopig gewoon lid van een collaborerende partij … Iets wat steeds dichter tegen fout NA de oorlog begint aan te schurken … Iemand die altijd geafficeerd word als de “verzetsstrijdster van het CDA ” heeft op dat punt (nog) minder ruimte dan lui als Van Agt …

Reacties zijn gesloten.