Handig puntensysteempje voor PVV-Kamerleden

Transacties worden doorgaans aangeboden voor veel voorkomende criminaliteit, zoals het rijden onder invloed, valsheid in geschrift, drugsbezit, openlijke geweldpleging, inbraak, mishandeling, heling, huisvredebreuk, discriminatie en fietsendiefstal. Volgens de website van het openbaar ministerie is iedere strafpunt 25 euro. Een transactie van 500 euro is dus 20 punten. Volgens de Polaris richtlijn bevat zijn delict drie apart te wegen elementen. Een klap, een kopstoot en licht letsel.

Volgens de zogeheten Bos/Polaris richtlijn is het vergrijp van Hernandez feitelijk even ernstig als een gemiddelde autokraak. Die weegt namelijk precies even zwaar: ook 20 strafpunten. Een fietsendiefstal is overigens 10 punten. En een woninginbraak is 60 punten. Iedereen kan deze richtlijn overigens downloaden, en wel hier.  Lees hier hoe het precies werkt.

Nou dat is aardig van het NRC dat ze het even op een rijtje hebben gezet voor de jongens en meisjes van de PVV-fractie.  Weten ze gelijk waar ze voor kunnen gaan. Als Geert dan ook even zo’n lijstje maakt over wat er afgepakt wordt als ze puntjes hebben gescoord, dan is alles weer rond. 😆  Alleen wel jammer dat dit alles gewoon kan van onze belastingcenten, dat dan weer wel.

1 gedachte over “Handig puntensysteempje voor PVV-Kamerleden”

  1. Transactie is goedkoper dan gang naar de rechter. Dus dat is de rechtvaardiging hier achter.

Reacties zijn gesloten.