Handen af van Noord-Holland

Psstt… het hardnekkige gerucht ging dat de Royalty’s zoals hier vermeld eigenlijk Drukwerk waren. Die waren nog niet landelijk bekend, wel plaatselijk.
Maar dit heeft u niet van mij gehoord (en ik weet ook niet of het waar is, het is nooit bevestigd of beslist ontkend naar mijn weten).

Maar Harry Slinger, de zanger van Drukwerk, roert zich nog steeds. Hij houdt van Noord-Holland. Het is er wel druk zeg…
(Schrijf ik als Noordhollander).

12 gedachten over “Handen af van Noord-Holland”

 1. Provincialisme .. beetje dom dit liedje , een superprovincie niet willen omdat die nog verder van de mensen afstaat ok , maar “mijn noord-holland ” 😥

 2. ” Het volk ” wil anders dan Plasterk

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/noord-holland-gaat-liever-samen-met-zuid-holland.8855395.lynkx

  Uit de oude doos:
  In 1807 werd Nederland verdeeld in 10 departementen (delen). Na het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 1813 werden in de Grondwet van 1814 de departementen weer vervangen door provincies. De oude provincie Holland werd weer in ere hersteld. Pas in 1840 werd Holland gesplitst in Noord- en Zuid-Holland. Dat kwam omdat de rest van Nederland de provincie Holland te groot en te rijk vond.

  Laten we dat weer herstellen. Gewoon Holland wat Holland altijd geweest is.

 3. @5 Amstel, helemaal niet! Gewoon 2 delen houden, een noord en een zuid deel. Niks een deel onder de hoed/paraplu van dat arrogante Amsterdam 😛

 4. @6 Ik stel me het volgende voor
  Zuid en Noord Holland wordt Holland ook wel Dé Randstad genoemd met Amsterdam als Hoofdstad van de provincie Holland.

  Daarnaast wordt Amsterdam ook Hoofdstad van Nederland.
  Wat niet alleen logisch is maar historisch ook juist. Laten we wel zijn, Den Haag is niet meer dan de periferie van Madurodam.

  Daarnaast is het Binnenhof te bekrompen voor die politici (of is het andersom?) en heeft mijn Amsterdam voldoende lege kantoren op A-lokaties voor het herbergen van de ambtenaren en uitstekende openbaar vervoer voor hen die willen blijven wonen op het platteland.

  Wanneer de directie van de NS zijn werk zou doen dan is er ook een directe verbinding met Brussel zodat de pakketjes soevereiniteitsafdracht door de heren en dames politici op een aangename manier naar de werkelijke machtshebbers gebracht kunnen worden.

 5. @7 juist daarom geen hereniging van Holland , en zeker niet alle werkgelegenheid van mij en mijn collega’s naar die rottigheid aan het IJ .. Amsterdammers hebben te veel last van grootheidswaanzin … We zien dat met het ROA .. waarbij Amsterdammers het voor elkaar kregen meer rechten te hebben dan de mensen uit de randgemeenten ..

 6. @7 Laten die Amsterdammers eerst maar eens een metrolijn af krijgen en laten functioneren en een niet lekkend dak op een stadion zien te krijgen. 😀

 7. Dames, heren, Amsterdam is de hoofdstad van Nederland omdat het zo genoemd wordt in het grondwetsartikel aangaande de inhuldiging van de nieuwe koning. Er is geen andere reden, Den Haag is natuurlijk de feitelijk functionerende hoofdstad. Ik zit er als Amsterdammer niet mee.

  @3
  Er was een kalere versie in omloop in Noord, uitgegeven door JAN (het hoesje is afgebeeld op de video, de muziek is de latere versie).

  De grens door Holland heeft wel degelijk het effect gehad dat het rare dialect van Leiden, Den Haag resp. Rotterdam dominant is geworden in Zuid-Holland en het is mij volkomen vreemd. Als ik het hoor voel ik mij plotseling Noordhollander. Verder niet.

 8. Dat rare dialect :-D, dat geldt voor mij voor alles boven Haarlem, praten allemaal soort Amsterdams 😀 (helaas tot aan in Hilversum toe, dat zou ook verboden moeten worden) 😛

 9. @11 Het Kennemers of Zaans met het Amsterdams vergelijken is als Rotterdams met Haags, Zeeuws of Brabants vergelijken omdat het bij elkaar in de buurt ligt .. het zijn niet eens verwante dialecten …

Reacties zijn gesloten.