Handen af van onze Paashaas

Tip voor de geachte afgevaardigden Bosma, Agema en Fritsma voor aan de minister van binnenlandse zaken te stellen vragen:

1. Heeft u kennis genomen van de reclame van de firma Jamin voor zogeheten lachhazen?

2. Bent u het met ons eens dat de aanduiding lachhaas voor de Paashaas een schandalige ontkenning is van de joods-christelijke traditie?

3a. Bent u het met ons eens dat het ontkennen van het bestaan van de Paashaas, de centrale figuur in het joods-christelijke Paasfeest, een zoveelste bewijs is van ongewenste islamisering van Nederland door het eenvoudigweg wegmoffelen van de achtergrond van dit feest?

3b. Bent u het met ons eens dat in dit verband de naam van de betrokken firma, Jamin, verdacht aandoet?

4. Bent u van plan actie te ondernemen tegen deze aanstootgevende buiging voor islamitische kolonisering door te eisen dat geen afbreuk wordt gedaan aan onze nationale joods-christelijke tradities?

5. Bent u van plan uw uiterste best te doen het verval van de aandacht voor deze centrale figuur in een van de hoogtijdagen van onze joods-christelijke beschaving te bestrijden?
Zo neen, waarom niet?

Gratis tip, mensen…

6 gedachten over “Handen af van onze Paashaas”

 1. De werkelijkheid van de Wildersclub is altijd nog absurder dan je zelf bij wijze van grap kunt bedenken. Ik had dit stukje al geschreven toen collega wltr hier echte vragenderrie van de luitjes citeerde, en inderdaad:

  Deelt u de mening dat de islamitische ideologie volledig tegen onze joods-christelijk-humanistische tradities indruist, en u daarom, [blablabla]

  Deze gasten maken cabaretiers en satirici het leven onmogelijk.

 2. Ja-Min Allah : Ik zweer bij Allah 🙂 maakt al duidelijk dat het hier een Islamitische mantelorganisatie betreft …

 3. Antwoord:
  De paashaas is afkomstig uit de enige echte inheemse traditie hier; het heidendom en is ons daarom zeer dierbaar. Van oorsprong is hij een heidens zinnebeeld van vruchtbaarheid. De eieren in zijn mandje symboliseren het ontkiemende leven in het vroege voorjaar.

  De Judeo-Christelijke traditie, die hier met behulp van vele oorlogen en grof geweld is opgelegd, druist volledig in tegen deze inheemse traditie.

  Al eeuwenlang doet ze pogingen om een figuur die op een afgrijselijk barbaarsee manier aan een kruis zit gespijkerd, de plaats te laten innemen van de centrale figuur uit ons inheemse paasfeest, de vertederende paashaas.

  Onze inheemse traditie is echter altijd blijven voortleven en na al die eeuwen durven wij met gerust hart te stellen dat geen enkele traditie in staat is de paashaas van zijn voetstuk te stoten. Leve het heidendom!

Reacties zijn gesloten.