Handelt Ministerie van Financiën in strijd met de Opiumwet?

Op 1 maart werd de nieuwe Opiumwet die handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt verbiedt van kracht. De jacht werd meteen geopend.

Nu is bekend geworden dat de Dienst Domeinen de in beslag genomen spullen ter veiling wilde aanbieden en sommige ook daadwerkelijk werden geveild.

Afgelopen zondag zijn door de Dienst Domeinen opnieuw artikelen geveild die je als growshopartikelen kunt beschouwen. Twee ‘dompelpompen’, ideaal voor het bewateren van flinke hoeveelheden wiet. Apparatuur van hetzelfde type is vorige maand bij het Brabants bedrijf nog in beslag is genomen.

Daarmee lijkt het ministerie van Financiën in strijd met de wet te handelen.

Dat juist nu, vlak na de inwerkingtreding van de nieuwe wet, zoiets op een veilingsite verschijnt is “een grote misser”, zegt Nico Kwakman, universitair docent strafrecht aan Rijksuniversiteit Groningen. “Hier maakt de overheid geen goeie beurt mee.” Het toont volgens hem de onduidelijkheid die het nieuwe wetsartikel met zich meebrengt. Want wanneer is de verkoop van een afzuiginstallatie strafbaar? “Dat is nog een schimmig gebied.”

(lees het hele artikel bij de bron)