Halbe Zijlstra (VVD) zoekt ruzie met wapenhandelaren

guns-34272_640Halbe vindt dat wapenhandelaren net zo hard aangepakt moeten worden als terroristen. Die durft! Dat was mijn eerste gedachte. Nederland is top wapen exporteur, jawel ons kleine landje staat in de top met landen als de VS, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië en China. Ons kleine landje doet het goed met centjes verdienen aan moord en doodslag. Had je niet gedacht hè?

Uiteraard zijn er regels door de EU opgesteld en moeten we ons daar aan houden, maar daar waar heel veel geld verdiend wordt, zijn ook mensen die betaald kunnen worden om de mazen in de wet en regelgeving te vinden. En dat zal ongetwijfeld gebeuren.

Maakt Nederland dan zoveel bommen en granaten? Ook, maar het levert ook high tech spullen die ergens anders weer speelgoed voor moordenaars worden. Verder ruimt ons leger ook wel eens wat op, waar anderen weer heel blij mee zijn.

Maar als ik hier lees, dan is Nederland hierbij nou eens niet het braafste kindje van de klas. Er wordt gewoon aan elk land geleverd, mensenrechtenschenders en al. Maakt niet uit, geld is geld.

Maar die Halbe kan het wel vergeten dat hij na zijn politieke carrière bij de wapenindustrie aan de bak kan. Die kans is nu verkeken. Hoewel, als die vrinden uit die sector gaan zeuren bij de VVD, er waarschijnlijk helemaal niks met de grote woorden wordt gedaan. Maar Halbe is er wel weer mee in het nieuws gekomen. Daadkrachtige man. *kuch*

1 gedachte over “Halbe Zijlstra (VVD) zoekt ruzie met wapenhandelaren”

  1. Pingback: De boemerang van Halbe Zijlstra | Krapuul

Reacties zijn gesloten.