Halbe Zijlstra plaveit de weg voor coalitie met PVV

800px-Halbe_Zijlstra_2012Halbe Zijlstra heeft Rutte’s vrolijke woorden, “blijf toch thuis” en “wat een leuk huisje”, meer body gegeven.
De NOS meldt dat hij in een interview met de Telegraaf heeft gezegd dat Nederland de grenzen moeten sluiten voor niet-Europese vluchtelingen.
“Als ze toch hierheen komen, dan moeten ze per kerende post terug”

Alleen als er sprake is van een enorme crisis, zoals Syrië, waar miljoenen mensen op de vlucht zijn strijkt Halbe zijn hand over zijn hart en is bereid om maar liefst 15.000 vluchtelingen op te nemen.
Hoe is het mogelijk dat je zoiets zonder enige gêne over je lippen kan krijgen.
Voor Halbe geen probleem, hij heeft namelijk geen greintje gevoel voor de zwakkere medemens. Alles is een keuze volgens het VVD adagium, dus vluchten ook.

De uitspraken van de VVD fractievoorzitter lijken een poging om kiezers bij de PVV weg te trekken, maar die kans is klein. Halbe is meer bezig met het mogelijk maken van een coalitie met de PVV.
Eerder had Schippers al aangegeven dat een coalitie met de PVV voor haar een reële optie was.

Gezien een onderzoek van het NRC lijkt er binnen de VVD een strijd gaande over het wel of niet uitsluiten van de PVV als serieuze coalitie partner.

Actieve VVD’ers zijn verdeeld over de vraag of hun partij met de PVV van Geert Wilders moet samenwerken. Van hen zegt 44 procent dat de VVD Wilders moet uitsluiten bij een kabinetsformatie en 42 procent vindt juist van niet.

Bovendien zien 40% van respondenten op het onderzoek liever een andere lijsttrekker dan Rutte bij de volgende verkiezingen. De voorkeur gaat daarbij uit naar Schippers en Zijlstra.

dat bijna vier op de tien actieve VVD’ers, 38 procent, bij volgende parlementsverkiezingen liever een ander als lijsttrekker ziet dan premier en huidig partijleider Mark Rutte….
…12 procent zou voor minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gaan. Fractievoorzitter Halbe Zijlstra krijgt 10 procent van de stemmen

Een duidelijke stroom richting BRUIN 2.0….

1 gedachte over “Halbe Zijlstra plaveit de weg voor coalitie met PVV”

  1. Pingback: Het echte gevaar van de PVV is de VVD | Krapuul

Reacties zijn gesloten.