‘Haat tegen de PvdA is niet goed voor Nederland’

De haat tegen de PvdA is destructief is voor het bestuur van het land, betoogt student Stijn Haanschoten.

De laatste jaren is er een groeiende afkeer van de sociaal-democratie en van de PvdA in het bijzonder. Die afkeer kan zodanig zijn, dat er in sommige gevallen gesproken kan worden van haat. De een haat de PvdA omdat zij te lang aan de macht is geweest en daarmee het land ‘in puin’ heeft gebracht, de ander haat de PvdA omdat ze verantwoordelijk is voor ‘het mislukken van de multiculturele samenleving’. Weer een ander haat de PvdA omdat ze ‘links’ is.

Laat ik vooropstellen, met een bepaalde politieke partij en haar politici hoef je het niet eens te zijn. Sterker nog, je hoeft totaal geen binding te hebben met die partij en haar politici. Maar de haat die onder sommigen leeft is zonde. Niet alleen omdat men daarmee de kracht van de sociaal-democratie ontkent. De kracht die onder andere heeft geleid tot de 8 uur durende werkdag, het vrouwenkiesrecht en de AOW. Stuk voor stuk regelingen die wij nu als normaal beschouwen, maar typisch onderwerpen zijn die het beleid van de sociaal-democratie kenmerken. (‘Haat tegen de PvdA is niet goed voor Nederland’ – Volkskrant)

Doordat er mensen zijn die een verkeerde voorstelling geven van feiten, geschiedsvervalsing een normaal verschijnsel is geworden en mensen leven met max. 140 tekens als informatiebron, gaat kennis langzaam verloren.
Dat is zonde en verspilling.

Zonde is ook haat, in welke vorm dan ook. Ik ben tegen dit bruine kabinet, ik vind het samen met Wilders en zijn hele PVV te walgelijk voor woorden, net als een SGP met zijn vrouwenondrukking, maar ik haat ze niet. Ik wil mezelf dat niet aandoen, de last van haat is een zware last. Ik haat niemand. Maar voel wel de haat in de maatschappij toenemen, aangewakkerd door dit kabinet met gedogers, en dat baart me zorgen.
Daar zou een Rutte als premier iets aan moeten doen, hij zou boven de partijen moeten staan. Dit kan hij niet omdat hij teveel een VVD-mannetje is, we hebben een slechte premier op dit moment. Een die polariseren toestaat onder het mom ‘we agree to disagree’ en daar heel Nederland mee in de steek laat.

4 gedachten over “‘Haat tegen de PvdA is niet goed voor Nederland’”

  1. Even moest ik me in mijn arm knijpen. Een dergelijk artikel in het partijblad van de PVV? Gelukkig werd mijn wereldbeeld niet zwaar op de proef gesteld. Gewoon een ingezonden stukje en niet van de hand van een Julius Streicher wannabe die bij de VK op de loonlijst staat. Was ik bijna woedend geworden…

  2. Wat voor goeds een land zonder links kan doen zien we in de VS… vier jaar Bush (ook niet zomaar door Obama opgeruimd) hebben een land nagelaten waarin de Amerikanen 2 of 3 banen moeten hebben om rond te komen, eenderde van de bevolking niet verzekerd is tegen ziektekosten, maar goed wel allemaal volgens de Holy Lord en de ‘Decent familyvalues’. Leven zoals in de negentiende eeuw, toen ook iedereen van krantenjongen tot miljonair kon worden. De PVVD rijkeluispolitiek, weet u wel….

  3. natuurlijk moet je de PVDA nu juist met dit kabinet die het PGB wil afschaffen niet haten.en met al die andere bezuinigingen.de PVDA job cohen is de enigste die dit leugenachtig kabinet kan laten vallen.en hij zal er samen met de andere oppositie partijen er dan ook alles aan doen om de plannen voor het afschaffen van het PGB naar de prullenbak te gooien.anders denk ik dat we over twee maanden weer mogen gaan stemmen.

Reacties zijn gesloten.