3 gedachten over “Ha! Meer asfalt was ook een dooie mus!”

  1. Was het niet de VVD die in de verkiezingstijd riep dat de belastingen niet verhoogd mogen worden. Volgens mij toen in relatie met de hypotheekrenteaftrek (ook wel villasubsidie genoemd)? Het afschaffen van het FES-fonds (http://nl.wikipedia.org/wiki/Fonds_Economische_Structuurversterking) is in essentie belasting heffen.

    Het FES-fonds wordt niet door de kabouters gevuld. Om het eenvoudig te houden de volgende uitleg. De aardgasprijs voor conusmenten in NL is gekoppeld aan de olieprijs. Dus als de olieprijs stijgt, stijgt de aardgasprijs voor gezinshuishoudens vrolijk met enige vertraging mee. En dat is voor de belanghebbenden (Esso, Shell en de Overheid) gewoon 1 op 1 pure winst. De prijs van aardgas in NL heeft dus niets met vraag en aanbod te maken.

    Het FES-fonds wordt/werd gevuld met de extra aardgasbaten voor de overheid. Het fonds was bedoeld tegen overheidsverspilling en als spaarpotje voor toekomstige generatie’s. Kortom dit fonds is door Henk en Ingrid met centen, dubbeltjes en kwartjes gevuld.

    Overigens is dit fonds in 1995 onder Paars I ingesteld. Het is dus met recht één van die puinhopen 😉 van Paars die Bruin I nu vrolijk ten eigen bate benut. Daar hoor je Bruin I niet over!

    Over niet al te lange tijd stijgt de olieprijs weer en daarmee de gasprijs. De extra gasbaten gaan gewoon ten bate van de algemene middelen de schatkist in. En daarmee is het een belastingmaatregel. VVD betrapt!

Reacties zijn gesloten.