Guy Verhofstadt op de barricaden voor Hongarije

Guy Verhofstadt zet zich in voor het behoud van de democratie in Hongarije. De liberale fractieleider zegt iets in de trant van: “Tot de strijd ons geschaard, en de Internationale Solidariteit zal morgen heersen op Aard”. Niet precies zo, stelt hij het, maar het toepassen van artikel 7 van het EU-verdrag vereist gezamenlijke actie, teneinde de verworvenheid van eeuwenlange gevechten tegen de elite te redden. Het artikel houdt in dat juridische en politieke sancties door de EU aan Hongarije opgelegd worden.

5 gedachten over “Guy Verhofstadt op de barricaden voor Hongarije”

 1. Guy Verhofstadt is net zo corrupt als de andere Belgische politici, maar hij is een echte liberaal en dat is telkens een verrassing, zeker als je NL gewend bent met zijn talloze nepliberalen.

 2. Heeft GBL al getwitterd? Het moederland van z’n Eva Bruin moet natuurlijk soeverein moslims kunnen bashen. Guy zal wel stiekum links zijn

 3. Hongarije neemt dictatoriale wetten aan die horen bij een totalitaire staat net wat Hongarije was voor 1990.
  Ultrarechtse mensen hebben altijd stiekem het diepe verlangen naar totalitarisme en totalitaire maatregelen.

  Artikel 7 van de EU luidt dat er een staat die niet voldoet aan de gezamenlijke democratische beginselen mag afgestoten worden.

  Daarop mag Wilders het burgerschap daar aanvragen want het zou goed bij hem passen.

 4. @4

  Dankzij zijn Hongaarse importbruid zal hij zich daar zonder problemen mogen vestigen. Een inburgeringscursus zal niet noodzakelijk zijn, z’n reputatie is hem vooruit gesneld. En anders sturen we een kopietje van de analyse van de PVV als fascistische partij naar Boedapest.

  Ik dacht altijd dat Boedapest Boedapest heet om een heel andere reden maar sinds ze niet alleen moslims en hindoes pesten maar ook boeddisten vallen de puzzelstukjes weer op hun plek

Reacties zijn gesloten.