Grote Kamer van het mensenrechtenhof in Straatsburg veroordeelt Nederland

De staatssecretaris van deportatie, Freddie T., kan bij zijn uitzettingsdrang voortaan de belangen van het kind niet meer onder het vloerkleed schuiven.

Gisteren werd Nederland door het mensenrechtenhof in Straatsburg veroordeeld:

Met 14 tegen 3 stemmen verwijt het Hof Nederland dat het onvoldoende rekening hield met het feit dat haar hele gezin uit Nederlanders bestaat. Ook moest zwaarder meewegen dat de overheid al zestien jaar van haar illegale bestaan op de hoogte is. Nederland gaf zich onvoldoende rekenschap van de impact van de uitzetting op het leven van de kinderen. Ook sloeg Nederland geen acht op de haalbaarheid, de proportionaliteit of de praktische effecten van de uitzetting van de moeder op het leven van de kinderen.

lees verder bij de bron van het artikel

6 gedachten over “Grote Kamer van het mensenrechtenhof in Straatsburg veroordeelt Nederland”

 1. Dit soort uitspraken maakt dat de Tories willen breken met dit Hof en reken maar dat Samsom en de zijnen ook zullen vinden dat Nederland er een stuk sterker en socialer op wordt als het dit voorbeeld volgt.
  Overigens zal de uitspraak toch zonder gevolgen blijven, het is niet de eerste keer.

 2. Onbegrijpbaar hoe best te begrijpen mensenrecht wereldwijd met het grootste gemak egoistisch niet toegepast wordt. Een onmachtig democratische VN met zijn onmachtig internationaal recht moet te vaak braaf wachten op instemming met en toepassing van mensnrecht en ziet machteloos toe dat dat ook te vaak niet gebeurd. En dat in een steeds duidelijker gevoeld en verlangd “global village”!?

 3. De Europese Hof maakt duidelijk hoe bekrompen, achterlijk, beperkt, zelfingenomen is de huidige ultrarechtse neoliberaal Staatsbeleid van Nederland.

  Daarom willen machthebbers van deze jurisdictie af…

  Omdat ze geen enkel respect voor de gewone mensen en hun rechten hebben.
  (Leuk, hè?)

 4. Heb je ooit nagedacht dat Freddie T. zijn daden kan begaan vooral omdat hij in de schaduw van Wilders opereert?

  Het is Wilders die daadwerkelijk de regerende sfeer met zijn xenofobie in Nedeland bepaalt waarbij vervolgens Freddie T. zijn daden vanzelfsprekend mag begaan.

  Zou zonder de overweldigend oorverdovend jarenlange krijsen van Wilders durven Freddie T. Zover te gaan?
  In wezen is Wilders nooit van deze regering afgestapt die altijd een hand boven zijn hoofd houdt.

Reacties zijn gesloten.