Groot politiek succes VVD: winkels Zoetermeer zondags open

zondagsrust

Een groot politiek succes voor de VVD: de winkels in Zoetermeer mogen de volgende twee jaar elke zondag worden geopend. Ook de VVD in Wageningen zou dit wel willen, maar in Haarlemmermeer hield de VVD de zondagsopening in april juist tegen.

Dat gemeenten zelf zouden mogen bepalen of winkels al dan niet op zondag open zouden mogen zijn is een oud streven van de VVD. ‘Shoppen is ook zondagsrust’ was vorig jaar een slogan tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een argument was dat ‘slechts 7 procent van de bevolking’ daar principiële bezwaren tegen zou hebben.

Maar dat geringe percentage bleek groot genoeg om het shoppen op zondag tegen te houden. In april keerden VVD en PVV zich in het parlement tegen een ruimere zondagsopenstelling. PVV-Kamerlid Dion Graus gaf eerlijk toe dat het tegenstemmen alles te maken had met het te vriend houden van de SGP. Zonder de steun van de orthodox-christelijke partij heeft het kabinet immers geen meerderheid in de Eerste Kamer.

Heeft Rutte Van der Staaij al ingelicht over zijn Zoetermeerse VVD-succes?

2 gedachten over “Groot politiek succes VVD: winkels Zoetermeer zondags open”

  1. @1,
    Is ook de waarheid, ze hebben het saampjes al jaren geleden bedacht, in een restaurantje bij het binnenhof in de buurt. Om de VVD en Nederland een wat conservatievere koers te laten varen. Nou ja Conservatief… conservatief naar bedrijven toe. Naar de gewone man is het graaien, naar de natuur is het slopen en naar de Cultuur is het schoppen.

  2. Hoe besodemieter ik het klootjesvolk, deel 2
    Wie op zondag in de Haarlemmermeer wil gaan winkelen gaat naar Schiphol…

Reacties zijn gesloten.