Grof en denigrerend, dat was de bedoeling

Wilders is vrijgesproken. De rechtbank heeft geoordeeld dat Wilders door oranje reed. Dat mag als je niet meer op tijd kunt remmen. Het is tegelijk het eeuwige excuus van automobilisten die door rood rijden: ‘Het was nog oranje’.

Wilders kan zeggen wat hij wil. Heeft hij daar wat aan? Zijn unique selling point was tot nu toe steeds dat hij ‘het allemaal durfde te zeggen’. Nu blijkt dat er niets te vrezen valt als je dat doet. Het mag gewoon. Hij kan dus eindeloos zijn samples blijven herhalen. Ieder ander die ‘grof en denigrerend’ is loopt in het gewone maatschappelijk verkeer nog het risico van een ouderwetse klap op de bek. Wilders niet. Zijn miljoenen euro’s verslindende beveiliging zorgt ervoor dat niemand hem zelfs maar aan zijn jasje kan trekken. Ineens is hij van ‘vrije woord ridder’ nu degene die het makkelijkst van ons allemaal een grote mond kan hebben.

Precies, Fransisco van Jole, de spijker op de kop. Geert Wilders is een jankende bangebroek, maar verder gewoon een hele aardige vent hoor, heb niets tegen hem. Alleen tegen zijn verachtelijke ideologie, die er voor zorgt dat hij een jankende bangebroek is.

Daarbij, ik zou toch echt wel eens graag weten welke serieuze bedreigingen er zijn geweest. Want echt, als die er echt zouden zijn, waren ze al lang breed uitgemeten in de media, met een snik en een traan.
Dat dat niet is gebeurd, geeft mij toch te denken dat het meer een voorbehoedsmiddel is waar Geert mee bewaakt wordt dan echt een noodzaak.

43 gedachten over “Grof en denigrerend, dat was de bedoeling”

 1. GW heeft een keer gezegd dat-ie wekelijks naar de politie ging om aangifte te doen van bedreigingen. Hij kon zelfs vrijwel elke dag wel gaan, maar dat was geen doen en daarom spaarde hij ze op. En daar is dus nog nooit een serieus ‘geval’ uit voortgerold, anders hadden we het wel gehoord. Cabaretiers en pittige opiniemakers krijgen ook honderden haatmails per jaar, maar die janken daar inderdaad niet over – alleen amateurs doen zoiets.

 2. Wat is de grens van meningsvrijheid eigenlijk?
  Over een politicus kan men zeggen wat men wil, en over een godsdienst niet?
  Is dat de grens?

  Het lijkt me dat er zowel een grens is aan meningsvrijheid als aan godsdienstvrijheid….

  Weg met wilders en weg met burqa’s …..

 3. Torvicx

  Een politicus heeft ervoor gekozen door zijn beroep om door kritische meningen te varen.
  De simpele gelovogen of ongelovogen onder ons die zomaar aangevallen worden door GW of welke kleine fuehrer hebben veel minde middelen om zich te weren. En nu mogen ze officieel aangevallen worden. Na de uitspraak over GW.
  Ik wach op jouw eerste jullie.

  EDIT REDACTIE: let op gebruik “jullie” = niet toegestaan op deze site.

 4. Hoezo: weg met de burqa’s…
  Lang leve de boerka!
  Als ik de landsgrenzen over ga wil ik namelijk niet meer herkend worden zijnde NL’er.
  Je schaamt je toch kapot.

  Bovendien, als we uiterkijkheden gaan verbieden, weet ik er ook nog wel een paar. Vandaag nog enkele wanstaltige personen moéten zien, vol-geïnjecteerd met smakeloze tattoo’s en behangen met allerhande eremetaal. Laten we de buik- en bilpartijen (m/v) van onze, met junkfood volgevreten NL-soort hier maar even buiten beschouwing. En dat moet dus allemaal wel kunnen? Wat mij betreft kan dat. Ik kijk wel een andere kant op…Laat ze maar boren, verven en vreten, Joey’s tolerantie kent namelijk geen grenzen. Ja, je moet niet in z’n tuintje komen zitten natuurlijk.

 5. Mensen met piercings zullen niet gemakkelijk een loketjob krijgen, waarom mekkeren burqa-draagsters wel dat ze gediscrimineerd worden..?

 6. @6 Die tweet komt vast en zeker uit het creatieve brein van professor Graus.

  ‘Broer van’ staat de laatste tijd pal voor ‘broer van’, de draaikont.
  Ik had het kunnen weten: eens een wilders, altijd een wilders.
  We noemen het broederliefde, en dat is niet verkeerd.
  Paul & Geert, weer dikke vrinden.

 7. TORVICX Schreef:

  Mensen met piercings zullen niet gemakkelijk een loketjob krijgen, waarom mekkeren burqa-draagsters wel dat ze gediscrimineerd worden..?

  Hoeveel Boerkadraagsters hebben er in Nederland een loketjob ??? 0, of nul of geen een ???

 8. Evenveel als opzichtig getatoëerde piercingdragers, mooi dat mag zo blijven….

 9. TORVICX Schreef:

  Evenveel als opzichtig getatoëerde piercingdragers, mooi dat mag zo blijven….

  Ik ben “dames”in tokkie-outfit al wél achter balies tegengekomen , inclusief oren vol metaal en tongpiercings , Het bedrijf waarvoor ik werkt neemt ze niet aan , net zomin als hoofdoek-dames …

 10. “Grof en denigrerend: dat was de bedoeling.”
  Het is maar goed dat Wilders dat niet gezegd heeft tijdens het proces, want dan was vrijspraak van belediging nog wat moeilijker geweest,
  Dat Wilders dit zegt na de uitspraak is vooral terugkatten tegen de rechter. Waar een normaal persoon in de uitspraak van de rechter enige terechtwijzing en een waarschuwing hoort is dat voor Wilders slechts aanleiding nog eens zijn dedain voor de rechter te demonstreren.

 11. @ 12 aaanvulling. Feitelijk ligt in de bedoeling om grof en denigrerend te zijn de ontkrachting van het argument dat wilders ageert tegen de ideologie en niet tegen de mensen.

 12. TORVICX Schreef:

  waarom mekkeren burqa-draagsters wel dat ze gediscrimineerd worden..?

  Er zijn geen boerkadraagsters in Nederland. Laat staan dat men ze hoort mekkeren. Slechts gefrustreerd pévévee-volk mekkert & balkt dat het wordt gediscrimineerd.
  Let op: Je reactie is oftoppik.

 13. Computers zijn eigenwijze dingen, de bedoeling is:

  Keira Schreef:

  Eigen tuin eerst!

  Eigen (gepiercde, getattoeerde) tuig eerst! 🙂

 14. Francisco van Jole schreef:
  [“Maar er zit ook een andere kant aan. Het gaat een tijdje goed totdat iedereen het weer zat is en de kijkcijfers dalen. Is dat ook het lot van Wilders? Was dit zijn ultieme en meteen laatste overwinning?”]
  Maar daar heeft Wilders inmiddels een oplossing voor.
  Er komt binnenkort een prijsvraag waar IEDEREEN hem mag bedreigen. (Maar natuurlijk mogen die bedreigingen niet ten uitvoer gebracht worden. Wilders haat geweld, tenminste tegen z’n eigen persoon.)
  De beste inzending wordt beloond doordat die bedreiging in de krant komt. Waarschijnlijk in de Telegraaf.
  Verder staat Wilders toe dat iedereen die ‘m citeert als hij anderen vals beschuldigt, schoffeert en vernedert bij hem in de eregalerij komt. Maar… degene die iets nieuws bedenkt, mag een dag geheel GRATIS met Wilders de straat op om zelf te voelen hoe fijn het is als je bedreigd wordt.
  Het geheel zal zeer waarschijnlijk door én WNL en Pownews worden uitgezonden en ook Joost Eerdmans zal extra aandacht aan de wedstrijd geven.

 15. Al Bakrastani Schreef:

  TORVICX Schreef:
  Mensen met piercings zullen niet gemakkelijk een loketjob krijgen, waarom mekkeren burqa-draagsters wel dat ze gediscrimineerd worden..?

  Hoeveel Boerkadraagsters hebben er in Nederland een loketjob ??? 0, of nul of geen een ???

  Naar schatting is dat zelfs minder dan 0% maar de cijfers kunnen vertekend zijn omdat de meeste mensen die ze nog nooit gezien hebben ze ook niet wíllen zien.

 16. Henk Veldman Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  TORVICX Schreef:
  Mensen met piercings zullen niet gemakkelijk een loketjob krijgen, waarom mekkeren burqa-draagsters wel dat ze gediscrimineerd worden..?
  Hoeveel Boerkadraagsters hebben er in Nederland een loketjob ??? 0, of nul of geen een ???

  Naar schatting is dat zelfs minder dan 0% maar de cijfers kunnen vertekend zijn omdat de meeste mensen die ze nog nooit gezien hebben ze ook niet wíllen zien.

  Er schijnt overigens nog iets anders aan de hand te zijn.
  Als bekend zijn de meeste deuren in Europa en de VS rechtsdraaiend. Behalve in Engeland draaien ze links.
  Iedereen kan dat controleren. Zelfs als je door de deur bent en je kijkt over je rechterschouder zie je dat de scharnieren aan de rechterkant zitten.
  Kom je echter een paar minuten later terug blijken de rechtsdraaiende scharnieren vervangen zijn door linksdraaiende exemplaren.
  Wilders is er achter gekomen dat waarschijnlijk allerlei Islamitische organisaties gesteund door de linkse elite en met behulp van de oververtegenwoordigde maar onzichtbare boerka-draagsters, de scharnieren vervangen en de rechtsdraaiende scharnieren in arme Arabische landen kinderen de godganse dag de scharnieren moeten ombouwen tot linksdraaiende, die op de zwarte markt als “halal”-scharnieren te koop worden aangeboden.

 17. Wilders is terecht vrij gesproken, in een rechtstaat gelden rechtsregels en meningsvrijheid. Nergens en nooit heeft Wilders die regels overschreden. Maar dat mag op dit forum niet gezegd worden, natuurlijk…

 18. Janken? Zielig te janken? Ik vond mijn reactie net grof en denigrerend ….
  Ik geef gewoon mijn mening en die is toch vrij duidelijk: Wilders is terecht vrij gesproken, omdat hij volgens de wet niets verkeerd gedaan heeft.
  Ik moet Wilders niets, maar als die gelijk heeft, dan heeft die gelijk!!

 19. Ik heb het over uitspraken als “Maar dat mag op dit forum niet gezegd worden, natuurlijk…”

  Dat heet hier klagen piepen jammeren. VERBOTEN.

 20. Smaken verschillen.
  De uispraak: “Maar dat mag op dit forum niet gezegd worden, natuurlijk…”

  Vind ik nu net grof en denigrerend.
  Grof: hoe durft een gast dat zeggen
  Denigrerend: toekennen van een kleinzieligheid

  Vandaar dus grof en denigrerend…
  Maar dit is allemaal offtopic…

 21. Ik zou nu wel graag een reactie willen op mijn stelling: Wilders is terecht vrijgesproken. Hij heeft de grenzen van meningsvrijheid niet aangetast!
  Zijn unique selling point was tot nu toe steeds dat hij ‘het allemaal durfde te zeggen’, dat durft hij nog steeds. En er zijn niet veel politici die hem nadoen, dus het blijft zijn unique selling point dat kiezers blijft aantrekken…..

 22. TORVICX Schreef:

  Zijn unique selling point was tot nu toe steeds dat hij ‘het allemaal durfde te zeggen’, dat durft hij nog steeds.

  Nu hij weet dat het mág (maar ook echt tot hiertoe en niet verder) valt er weinig meer te durven. Als hij desondanks alsnog over de streep gaat, wordt het ongetwijfeld wél een veroordeling omdat ook de motivatie van de uitspraak in juridisch opzicht behoorlijk op het randje zat. Daar zit echt geen rek meer in.

  En er zijn niet veel politici die hem nadoen,

  Omdat die niet de bedoeling hebben grof en denigrerend te zijn, denk ik. 😉

  dus het blijft zijn unique selling point dat kiezers blijft aantrekken…..

  EP2009: 17,0%
  TK2010: 15,5%
  PS2011: 12,4%

 23. Dus heeft Wilders de bakkens verzet? Hij krijgt met terugwerkende kracht een gerechtelijke bevestiging dat al zijn uitspraken tot nu toe door de beugel konden…
  Is dat dan geen verdienste? Ook met een kromme stok (om verschillende redenen kan men Wilders niet luchten, ik heb eens een foto gezien waar hij als jonge snaak in Israël in een kibbout vrijwilliger was) kan men slaan.

  Net door figuren als Wilders wordt er geschiedenis geschreven in Nederland. Hij de zoon van indische en joodse ouders kan het Nederlands kabinet doen vallen met een vingerknip…..

  Ik zou me niet echt blind staren op de laatste verkiezingsuitslagen, één terroristische aanslag van enig kaliber kan Wilders weer electoraal gelukkig maken, bovendien heeft hij genoeg stemmen om op de wip te zitten en regeringen te maken of te breken….

  Geloof me nu hij vrijgesproken werd is hij niet meer te houden, door gewoon te herhalinen wat hij vroeger verkondigde heeft hij niets meer te vrezen…. zelfs geen rechtzaak ….

 24. Henk Veldman Schreef:

  Als bekend zijn de meeste deuren in Europa en de VS rechtsdraaiend. Behalve in Engeland draaien ze links.

  Het kan echt niet toevallig zijn dat in Engeland het enige land in Europa is waar al meer dan 40 sharia-rechtbanken zijn dat men daar als links doet.

 25. TORVICX Schreef:

  Net door figuren als Wilders wordt er geschiedenis geschreven in Nederland. Hij de zoon van indische en joodse ouders kan het Nederlands kabinet doen vallen met een vingerknip….

  Waar heb jij dit vandaan, lieve jongen.
  Hij is de zoon van Katholieke ouders wiens voorouders eeuwenlang zich schuldig hebben gemaakt aan de Jodenvervolging.
  Juist daarom is hij zo blij, net als z’n volgelingen dat er eindelijk eens een eind komt aan de linkse onderdrukking omdat die er immers voornamelijk voor gezorgd hebben dat je geen mensen meer mag onderdrukken en vervolgen om hun geloof zoals ook overigens in de Koran staat.
  Ik weet zeker dat jij ook je grootste geluksmomenten hebt als je weer leest hoe smerig en achterbaks de moslims zijn zoals de (voor)ouders van Wilders dat ook dachten van de Joden.
  Zeg, jochie zou jij aan je Geestelijk Leider Wilders willen vragen wat er eigenlijk moet gebeuren met mensen die weigeren zich te laten vernederen en schofferen, vals laten beschuldigen en in de grond laten trappen?
  Denk je dat je die nog wel op straat mag toestaan? Vindt je het eigenlijk wel verantwoord om ze nog in leven te laten?

 26. Henk Veldman Schreef:

  Hij de zoon van indische en joodse ouders

  Nog even ter aanvulling. Ik ben zelf half-jood en heb derhalve een Joodse familie.
  Geen enkele Jood wil vergeleken worden met Wilders.
  Zou Wilders inderdaad Jood zijn dan zouden we heel misschien nog begrip kunnen opbrengen voor de eeuwenlange Jodenvervolging.

 27. AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders is van Indische afkomst. Hij heeft zijn haar geblondeerd om dat te verhullen. Dat schrijft de antropologe Lizzy van Leeuwen in het weekblad De Groene Amsterdammer.

  Wilders’ grootmoeder van moederskant komt uit een joods-Indische familie met de naam Meijer.

  Haar man, Wilders’ opa, diende niet als militair in Nederlands-Indië, zoals Wilders zelf heeft verklaard, maar als ambtenaar, blijkt uit archiefstukken.
  ……

  nooit gehoord van Google?

  http://zaplog.nl/zaplog/article/wilders_is_een_indo_en_heeft_een_joodse_grootmoeder

 28. @ Henk Veldman:

  Ik begrijp niet waarom u niet op de bal maar op de man speelt,
  (ad hominem…)
  en bovendien bent u off topic bezig hoor….

 29. TORVICX Schreef:

  nooit gehoord van Google?

  Wilders is van oorsprong rooms-katholiek, maar hij liet zich uitschrijven uit de kerkelijke registers toen hij meerderjarig werd, en is nu een agnost. Zijn vader werd geboren te Maasbree, zijn moeder was geboren te Soekaboemi (toenmalig Nederlands-Indië) en haar moeder is telg van de katholieke Indisch-Nederlandse familie Meijer

  Nooit gehoord van controleren of je bronnen wel kloppen?

 30. GJ_ Schreef:

  Nooit gehoord van controleren of je bronnen wel kloppen?

  Dat wel natuurlijk maar Wilders zelf heeft het z’n volgelingen verboden.
  En waarom zou je Hem niet gehoorzamen?
  Immers stel dat je er achter komt dat Hij een dikke leugenaar is dan is dat én niet in belang van je zelf én al helemaal niet in het belang van Wilders.
  En Wilders willen we allemaal wel een pleziertje gunnen nietwaar?

 31. Ja en niet alle Meijers zijn jood, maar ja dat zal mensen die direct denken dat alle Saids moslim zijn een worst wezen. Halal of koosjes, allebei foute worst.
  Ja weet het, of topic, maar moest even.

 32. Hebt u de link al aangeklikt? Hebt u het gelezen?

  Ik hecht meer geloof aan een Lizzy van Leeuwen, bestuurskundige, antropoloog en expert als het gaat om de positie van Indische Nederlanders in het postkoloniale tijdperk, dan aan een onbekende op het anonieme internet die GEEN bronnen vermeld en GEEN tegenbewijzen aanreikt …

  Meijer, die naam alleen al….

 33. TORVICX Schreef:

  Ik begrijp niet waarom u niet op de bal maar op de man speelt,

  Je hebt gelijk. Ik heb je “Lieve Jongen” genoemd. Terwijl je dat niet eens bent.
  Wilders valt vast wel op mij.
  Ik ben én half-joods én mooi Arisch blond met blauwe ogen.
  Hitler hield niet van mij om m’n Jood zijn maar wel om m’n mooie blonde haren en blauwe ogen.
  Hitler was zo gek op blond dat hij z’n hond zelfs Blondi heeft genoemd.
  Waarom denk je dat Wilders z’n haar heeft geverfd?
  Terwijl de Joden meestal donkerharig zijn?
  Heel gek. Mijn moeder is donkerharig en die is wel eens gevraagd of ze mogelijk van Indonesische afkomst is. Mij is wel een gevraagd of ik mogelijk van Joodse afkomst ben.
  Vaak met een ondertoon van “Zie je wel, slecht! Fout persoon! Want Jood.”.
  Tegenwoordig wordt ik er van beschuldigd door Wilders-aanbidders dat ik moslim zou zijn. Nu ben ik weliswaar atheïst, maar dat kun je niet aan m’n blauw ogen zien. Desondanks blijft overeind staan dat Wilders-aanbidders mij net zo slecht vinden zoals ik vroeger als Jood een hufter was. En dat terwijl je gewoon aan het meestal donkere haar van de moslims kunt zien dat ze alleen al daarom aanhangers zijn van een verderfelijke fascistische ideologie die er voortdurend op uit is om, net als wij Joden vroeger, de wereld aan hen te onderwerpen, de Allah-ganse dag iedereen zit op te lichten en te parasiteren en misbruik maken van de hardwerkende Nederlander.

 34. Way out of topic jongen…..

  Heb je de link aangeklikt, heb je het gelezen?
  Hebt u bronnen die het tegenspreken dat wilders van joodse afkomst is?
  Nee? Wilt u dan alsjeblieft de lieve jongens lastig vallen met uw nodelose privé verhalen…?

 35. TORVICX Schreef:

  Way out of topic jongen…..
  Heb je de link aangeklikt, heb je het gelezen?
  Hebt u bronnen die het tegenspreken dat wilders van joodse afkomst is?
  Nee? Wilt u dan alsjeblieft de lieve jongens lastig vallen met uw nodelose privé verhalen…?

  Ja, die had ik aangeklikt en je hebt helemaal gelijk, als één tante beweert dat iets zus is wat precies overeenkomt met je geloof in Je Geestelijk Leider Wilders en als 1000-den het tegenovergestelde beweren dat is het logisch dat de ene gelijk heeft.
  Zou je mij eventjes de bewijsvoering kunnen aanreiken van die ene juf?
  En “stoute jongen”, als Wilders echt kon claimen dat hij Joods was, dan had hij dat toch al lang gedaan i.p.v. iedereen te overtuigen dat
  moslims weliswaar niks op tegen is maar hun ideologie wel en omgekeerd dat nazi’s weliswaar fout waren maar juist hun ideologie niet zo veel aan mankeerde omdat hij die zelf heel veel toepast?
  Overigens nu ik je toch aan de lijn hebt.
  Inmiddels zijn we er achter gekomen dat de Joden niet fout waren.
  Wel weten we inmiddels dat moslims weliswaar prima menen zijn maar een foute ideologie hebben.
  Stel je nu eens voor dat je Grote Leider en Hitler elkaar hadden ontmoet.
  Wilders zou tegen Hitler ongetwijfeld hebben gezegd dat hij op het verkeerde spoor zat door de Joden te vervolgen.
  Stel dat Hitler, vallend op het mooie blonde haar van Wilders, had gedacht van kom. Laten we de moslims maar gaan vervolgen.
  Ze vormen immers een veel grote bedreiging met hun 1½ miljard dan die 15 miljoen Joden die weliswaar niet blond zijn maar toch veel minder een bedreiging vormen.
  Zou jij Hitler dan nog zo fout hebben gevonden als hij nu wel eens wordt afgeschilderd en zou jij nog meer dan nu, omdat nu eenmaal Hitler het meest is bestreden door de linkse (vaak communistische) elite net als alle meestal Katholieke dictators van de laatste 100 jaar in het vrije westen last hebben van links verzet, het heel terecht vinden dat Wilders ook eens even die valse linkse islamitische stemvee-hoeders even goed op hun plaats heeft gezet?

  Je hoeft alleen maar antwoorden te geven op de volgende meer-keuze vragen:

  Hitler OK! Ja/nee
  Wilders OK Ja/ja
  Moslims OK nee/nee
  Joden OK JA/nee
  Links OK nee/nee

 36. Ik vergat nog te vermelden dat alleen als je 3 van de 5 vragen met “Ja” hebt beantwoord, je door mag gaan naar de volgende ronde.

Reacties zijn gesloten.