GroenLinks staat klaar voor frisse vrolijke oorlog tegen Syrië

Een grote Kamermeerderheid staat positief tegenover het voornemen van het kabinet om Patriot-luchtafweerraketten te stationeren in Turkije. Een officieel verzoek om steun heeft Nederland echter nog niet bereikt. Dat bleek vanmorgen tijdens een Kamerdebat over de kwestie.

Naast regeringspartijen VVD en PvdA lieten GroenLinks, D66 en CDA tijdens het Kamerdebat over de kwestie doorschemeren geen principiële bezwaren te hebben tegen het sturen van Patriot-luchtafweerraketten aan NAVO-partner Turkije.

Verder lezen.

Misschien zou ook eens vermeld moeten worden dat NAVO-bondgenoot Turkije al meer dan 38 jaar een flink deel van Cyprus bezet houdt.
En dat er duizenden Koerdische gevangenen in hongerstaking zijn tegen de gewelddadige onderdrukking door Turkije.
Allez, klappen we niet van. Wij zijn tenslotte Liberaal.

5 gedachten over “GroenLinks staat klaar voor frisse vrolijke oorlog tegen Syrië”

  1. GroenLinks was het al eind jaren 90 eens met de bombardementen op Servië. Dat leidde ertoe dat oud CPN leider; Marcus Bakker de partij verliet. Wie nog denkt dat GroenLinks een sociale progressieve partij is, die heeft het mis. Bij GroenLinks geld ook de dogma’s van de vrije markt dictatuur.

  2. Goed commentaar Arnold: ” ..zou ook eens vermeld moeten worden dat NAVO-bondgenoot Turkije al meer dan 38 jaar een flink deel van Cyprus (illegaal – m.r.) bezet houdt”

    Wij in de Tweede Kamer zijn allemaal democraten en wijzen altijd naar de anderen met de vinger, maar zijn anders niet vis van steun aan een illegale bezetting tegen alle Internationale wetten in. (Op naar de volgende oorlog!)

  3. Tja , “Bezet ” is natuurlijk een groot woord als een leger gevraagd is te komen om de plaatselijke bevolking tegen hun Christelijke “eilandgenoten ” te beschermen …

  4. @4
    Nou als je 38 jaar blijft “helpen” kun je dat wel bezetten noemen. Maar zowel de “Griekse” staatsgreep als de eropvolgende “Turkse” bezetting van 1974 waren manieren om Cyprus tot NAVO-satelliet te maken. Vandaar dat “het westen” het wel best vindt.

Reacties zijn gesloten.