Griekenland: racisme en moord aan de grenzen van Fort Europa

In de nacht van dinsdag 21 januari zijn twaalf mensen vermoord pal onder de Griekse kust, bijna allemaal vrouwen en kinderen. Ze verdronken in de Egeïsche Zee, vlakbij het eiland Farmakonisi, toen de Griekse kustwacht illegaal een boot terugsleepte naar Turkije.

In de boot zaten 28 vluchtelingen, 25 uit Afghanistan en drie uit Syrië. Donderdagochtend bereikten sommigen van de overlevenden de haven van Piraeus, waar ze de kustwacht verantwoordelijk stelden voor de dood van complete families.

Abdul Sabur, wiens vrouw en kind verdronken, getuigt: ‘We begonnen in Turkije richting de Griekse eilanden. Honderd meter van het eiland stopte de motor van de vissersboot, de politie pakte ons en we begonnen terug te gaan richting Turkije. De boot die ons trok ging heel snel, en onze boot begon zich te vullen met water.’

‘We riepen naar de politie, maar die zeiden: “Het kan ons niet schelen als jullie doodgaan”, ze scholden op ons en lachten. Ze schopten en sloegen iedereen die op de boot van de kustwacht probeerde te klimmen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: socialisme.nu

1 gedachte over “Griekenland: racisme en moord aan de grenzen van Fort Europa”

  1. Deze misdaad is dus gebeurd onder de verantwoordelijkheid van Frontex dat daarmee bloed aan de handen heeft.
    Komen Timmermans, Schreibtschmörder Teeven vanmiddag even naar het leugenpaleis Tweede Kamer uitleg geven?

Reacties zijn gesloten.