In Griekenland worden fascisten tenminste gearresteerd

De leider van de neonazistische Gouden Dageraad in Griekenland is opgepakt. De recente moord op de linkse rapper Pavlos Fyssas was blijkbaar de druppel die de emmer deed overlopen.

De Griekse president Karolos Papoulias zei dat Grieken fascisme geen enkele ruimte mogen geven. Hij liet weten dat het tijd is om verantwoordelijkheid te nemen en dat er politieke daadkracht nodig is om fascisme te bestrijden. (nu.nl)

Dat zouden meer landen moeten doen. In Griekenland worden fascisten tenminste nog gearresteerd, hier alleen mensen die met kartonnen antimonarchiebordjes zwaaien of mensen die het wagen PVV’ers te willen filmen bij demonstraties.

6 gedachten over “In Griekenland worden fascisten tenminste gearresteerd”

 1. Laat, te laat – als nu iets een katalysator voor een staatsgreep is, is het dit optreden vrees ik.

 2. Fascisme bestrijden en tegelijkertijd een uithongeringspolitiek voeren die onvermijdelijk tot fascisme leidt? Wat is dat? Een soort Griekse paradox? Dit is te laat en er zit een luchtje aan.
  Wat er moet gebeuren is kappen met het de banken en hun loopjongetjes- en meisjes naar de zin te maken, zorgen dat het economisch potentieel en de opbrengsten daarvan aan de griekse bevolking en iedereen die bijdraagt aan de bloei van het land (dus ook de bv. de marktkooplui uit Bangladesh die door de GD geterroriseerd worden terwijl de politie toekijkt) toekomt en de leden van de Gouden Dageraad meedogenloos vervolgen en oppakken.
  Alleen…met een staatsapparaat dat vergeven is van de fascisten is dat denk ik wishful thinking.

 3. Ik begrijp dat ik beter nog een tiental jaar kan wachten, vooraleer een vakantie naar Griekenland te boeken.

  Hoeveel ‘PVV-stemmers’ zullen hun vingers eigenlijk overdrachtelijk aflikken, wanneer ze vandaag de dag nieuws over de GD consumeren? Niet die sukkeltjes op twatter of andere social media, maar ‘Henk en Ingrid’.

 4. #3 – Marc
  Wordt de arrestatie van deze Gouden Dageraad gast besproken dan bij ‘Hart van Nederland – Late editie’

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit nieuws Henk & Ingrid ontgaat.

Reacties zijn gesloten.