Grieken lijden honger en zijn ziek…

… met dank aan de “vraatzucht” van de neo-liberalen (die 1% weetjewel)

Steeds meer Grieken moeten een beroep doen voor medische zorg op hulporganisaties zoals Artsen zonder Grenzen (AzG) en Dokters van de Wereld. Velen hebben geen zorgverzekering meer en kunnen dus hun medicijnen of de ziekenhuiskosten niet opbrengen door alle bezuinigingen van de Staat, Europa en het IMF. Zou het zoiets zijn als wat de altijd lachende Rutte zegt: ,,Snoeien om te groeien?”

Dit is een voorbode van wat ons in de rest van Europa ook te wachten staat. Nu meer en meer mensen problemen gaan krijgen met het betalen van hun premies, ook in Nederland.

Apostolos Veizis, het hoofd van AzG Griekenland, zegt dat de hulporganisaties die normaal gesproken werken in gebieden waar humanitaire crises zijn zoals in Afrika, nu zelfs basale medische zorg moeten geven in tot voor kort “normale” Westerse landen. Wat voor hen een ongekende en nieuwe situatie is. Mensen met een uitkering, werkelozen, daklozen, HIV of tuberculose zijn regelmatig volkomen zonder zorg.

De Staat is zelfs onwillig om nog zorg aan zijn eigen inwoners te verlenen, hoe ver kan een samenleving zinken? De rijken hebben natuurlijk nergens last van, envelopje met geld onder de tafel en de boel is geregeld.
De Griekse Staat wil ook de bestellingen niet meer betalen die ze doet bij farmaceuten als Roche ( Zwitserland), welke laatste dus niks meer levert, van je buren moet je het maar hebben.

De Europese commissie wijst iedere verantwoordelijkheid natuurlijk van de hand en zegt dat ook Italië, Portugal en Spanje binnenkort zonder leveringen komen te zitten. Nou, van “ons” Europa moet je het maar hebben, gatverderrie.

Het gaat niet alleen om pillen en zalfjes, maar ook om bloed en verder eenvoudige materialen. Klinieken vragen zelfs om voeding, ook ondervoeding bij ouderen en kinderen is een groot probleem aan het worden.
Apostopolis denkt dat er een zich snel voltrekkende humanitaire crisis aan het ontwikkelen is in Griekenland, die ook steeds dieper wordt (kan het nog erger zou je denken): “There is a deepening humanitarian crisis in Greece, but nobody wants to see this.”

Mensen word wakker!!!

Bijdrage van LeRoiDanse (één van de 99%)

10 gedachten over “Grieken lijden honger en zijn ziek…”

 1. Ik begrijp het niet.
  Toen Denemarken met die walgelijke cartoonist in de maag lag,wilde geert wilders en pvv dat iedereen achter Denemarken zou staan zonder enkele twijfel….nu liggen er zwaardere economische problemen in Griekenland en nu zegt pvv niet helpen..en griekenland is toch modern,Christelijk enzo ik begrijp het niet

 2. Kevin Schreef:

  Ik begrijp het niet.
  Toen Denemarken met die walgelijke cartoonist in de maag lag,wilde geert wilders en pvv dat iedereen achter Denemarken zou staan zonder enkele twijfel….nu liggen er zwaardere economische problemen in Griekenland en nu zegt pvv niet helpen..en griekenland is toch modern,Christelijk enzo ik begrijp het niet

  Grieken hebben donkere snorren , net als Turken , onderscheid is te veel voor Wilders en zijn vriendjes

 3. Dit is op het konto van Europa te schrijven.
  Alles opofferen om de banken te redden.
  Maakt niet uit als daar mensen door ziek worden of honger lijden.
  Lang leve de globalisering en het neo liberalisme.
  Europa is niet voor de burgers opgericht maar voor het groot kapitaal.

 4. Wie jaren lang op de pof leeft, geen geld verdient en zijn buren in Europa belazert, die verdient dit.
  Wie wil leven zoals wij n in Noord Europa, met sluitende begroting en lage rentes, moet zich daar ook voor inspannen. De Grieken hebben alle kansen gekregen, zelfs geheel ten onrechte in de eurozone gekomen, maar zijn totala onverantwoordelijk bezig geweest.
  De grieken hebben dit geheel aan zichzelf te wijten. Medelijwekkend commentaar op deze web site slaat de plank geheel mis.

 5. “Depressiviteit neemt epidemische vormen aan in Griekenland”

  Wist je dat

  · sinds de crisis 54 procent van de Grieken zich regelmatig depressief voelt? [1]

  · een Griekse leraar het moet stellen met 800 euro per maand? [2]

  · de Griekse economie de laatste vijf jaar met 14 procent zal gedaald zijn? [3]

  · en de werkloosheid alleen al het afgelopen jaar met 40 procent gestegen is en de jeugdwerkloosheid er op loopt tot 42 procent? [4]

  · de Duitse regering met opzet de crisis aanwakkert om de bezuinigingen in andere landen op te drijven? [5]

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/08/wist-je-dat-depressiviteit-neemt-epidemische-vormen-aan-in-griekenland

  Op welke site ook de links staan vanwaar deze wetenswaardigheden komen ( onderop).

 6. 5
  Ewout

  Ja, De Grieken hebben fouten gemaakt.
  Maar, hebben de banken dan geen fouten gemaakt ?
  Er is in de westerse wereld een marktwerking ingevoerd.
  Waarom worden banken wel gered ?
  Als men dan toch voor marktwerking is, horen ook banken te kunnen omvallen.
  Dat hoort bij het risico wat genomen worden.
  Aandeelhouders en obligatie houders hebben jarenlang geprofiteerd van de risico s die genomen werden.
  Dat moet ook een prijs hebben.
  Daarom, moeten banken kunnen omvallen zodat aandeelhouders en obligatie houders alles kwijt kunnen raken.
  Dan zal dat aanmoedigen tot grote risicos nemen d.m.v bonussen ook stoppen.

 7. Beste Theo,

  die banken mogen wat mij betreft gewoon omvallen. Zij hebben geld aan de Grieken geleend, en krijgen dat nu niet terug => risico van ondernemerschap.
  Ik heb zelf een onderneming, als ik mijn risico’s niet goed inschat, dan ga ik failliet. Dit moet ook voor de banken gelden. dus niet alleen marktwerking als het meezit, maar ook als het tegenzit.
  En wat die Grieken en Italianen enz betreft, zij zijn net als jij en ik volwassen mensen en verantwoordelijk voor hun eigen welzijn. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten en dat geldt voor iedereen die te hoge schulden maakt. In Nederland ga je, als je je telefoonabonnement niet op tijd belaalt, genadeloos in de BKR registratie – dan kun je niets meer lenen.
  De Grieken verdienen dezelfde behandeling van de rest. Waarom zouden (arme) Slowaken en Esten en Letten geld moeten lenen aan de Grieken? Men noemt het solidariteit, maar dat is belachelijk. Als mijn buurman hier in Arnhem zich met schulden overlaadt, dan ga ik hem niet helpen zijn schulden af te betalen.

 8. 8
  Ewout.

  Ik ga gedeeltelijk met u mee.
  Maar, is het niet zo , dat de overige Euro landen en het IMF de Grieken een onmogelijk programma bezuinigingen heeft opgelegt, zonder het land economisch weer op poten te zetten.
  Daar, zit voor mij een groot dilemma.
  Je kunt de Grieken zo niet achter laten.

 9. 8
  Ewout

  U bent ondernemer.
  Ik zou u graag 2 stellingen van mij voorleggen.
  Dan kunt u er op reageren.
  1) Nederland en Duitsland zouden de lonen moeten verhogen.
  Zodat andere landen ( zoals Griekenland ) met minder concurentie kracht, daadwerkelijk kunnen concureren met onze landen.
  2) De koopkracht van de lagere en midden inkomens moet toenemen.
  ( let op, de bruto lonen niet omhoog )
  Meer koopkracht in deze groepen betekent meer consumptie, meer winkel verkopen, meer afzet bedrijven en dus meer mensen aan het werk.

Reacties zijn gesloten.