‘Grettagate’ of ordinaire roddel?

Lees dit stuk en denk er maar eens over na. Ik heb het al gedaan. En ik ben het eens met de stelling dat journalisten teveel hoernalisten zijn tegenwoordig.

De ene versie van het verhaal is, dat ze na nog geen minuut zei “nu is het wel weer mooi” of “is het nu nog niet voorbij”, waarna ze expres van haar stoel viel en gasten die bezwaar maakten uitmaakte voor “zionisten”. De bron? Een omstander en de eigenares van het restaurant. Is dat een zinnige bron voor een kwaliteitskrant als de Volkskrant? Ik zou voorzichtiger zijn. Op Nu.nl staat de volgende reactie, ook van een directe getuige:

Wij zaten in het restaurant, vlakbij Duisenberg, toen het gebeurde […]. Een of andere slimmerd had tijdens de 2 min stilte zijn telefoon niet op ‘stil’ gezet en na een dikke minuut ging zijn ringtone. Veel gasten, waaronder Duisenberg, dachten dat het de muziek van het restaurant was, waarop mensen begonnen te praten. Duisenberg en ook anderen vroegen zich hardop af of de twee minuten al om waren. Vervolgens viel Duisenberg van haar stoel. Tot onze verbazing werd luid geapplaudisseerd door een groep mensen in het restaurant (achteraf bleek de eigenaresse met gevolg) en werd zij gewoon uitgescholden. Schandalig. Wij lieten de obers weten dat zij wat tegen die gasten moesten zeggen, dat dat toch niet kon. […] Dit is duidelijk een smerige publiciteitsstunt. Los van de politieke ideeën van Duisenberg, ga je zo niet met mensen om.

49 gedachten over “‘Grettagate’ of ordinaire roddel?”

 1. Toen ik het verhaal voor het eerst las klopte de “jullie zijn allemaal zionisten”-Gretta gewoon té goed met het beeld dat haar tegenstanders van haar hebben. En zoals de Consumentenbond placht te zeggen: als het te mooi is om waar te zijn, is het in de regel niet waar.

  Ik kies dus mogelijkheid A: ordinaire roddel.

 2. Gretta heeft al in een interview in Vrij Nederland verteld, hoe verschillende mensen tegen haar aankeken. ook vertelde ze dat als ze ging eten, families hun kinderen opzetten tegen haar. Gezien de hetze die tegen haar en Dries van Agt is, vanwege hun steun aan de palestijnen dat hier geen verkeerd beeld is geschetst. Het lijkt me geen goede reclame voor de eigenaresse van deze zaak. Maar ja de horeca hier staat niet bekend om hun gastvrijheid. Maar eerder; hoe kleed ik de klant uit binnen een uur.

 3. Gretta’s twit zei genoeg.

  “Dus je telefoon opnemen tijdens die dwaze twee minuten stilte is taboe nu? Zes miljoen keer m’n kont kussen mogen ze. Zionistische schoften”

  Kan zijn dat dit iemand is die haar nadoet, maar het kan ook zijn dat zij dit echt is. Wet van Poe. Ze slaat al jaren de meest onbeschofte taal uit.

  Ik heb geen medelijden met haar. Ze heeft zich ongenuanceerd en haatdragend uitgelaten. Ik ben ook sceptisch over haar claims dat mensen hun kinderen tegen haar opzetten. Zo ja, dan weet zij hoe veel Orthodoxe Joden zich voelen in grote steden. Daar zijn Moslim kinderen en jongeren tegen op gezet en andere Palestina fans. Jammer dat ze niks van die ervaring heeft geleerd als het al waar is.

  Het is bij haar altijd de Joden dit de Joden dat in plaats van de Israëli’s. het Israëlische leger en de Israëlische overheid. Zij gebruikt het woord Zionist ook met giftige haat die mij niet bevalt.

  Gretta Duisenberg is even erg als de ergste PVV-er en extreem rechtse politici als Avigdor Lieberman.

  Wat zij flikt is net zoiets als dronken met varkensstront onder haar pumps een moskee in waggelen.

  Ze had gewoon haar telefoon op stil moeten zetten en andermans gevoelens moeten respecteren. Ze is een onbeschoft geprivilegieerd verwend kreng.

  Gretta Duisenberg verdient keer op keer de walging en verachting waar fatsoenlijke mensen haar mee behandelen. Jammer dat het er nog niet meer zijn. Echt jammer. Tot ze haar lesje leert, verdient ze het om gemeden te worden.

 4. Kersverse twitteraccount met als biootje
  Rechtschapen. Betrokken. Gemotiveerd. Activiste. Gaza. Hamas. Hezbollah. C-cup.
  Zie verder hier

 5. Ik noemde de Wet van Poe niet voor niks.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_law

  Gretta Duisenbergs echte onbeschoftheid en rassenhaat zijn niet te onderscheiden van parodie. Ik acht haar in staat om zelf een trol account aan te maken want ze is irl ook een trol.

 6. Mevr.Sofia van der Linde,,

  Ik raad u aan ,in het kader van uw eigen geestelijke gezondheid, uw mond krachtig en langdurig te gaan spoelen!

 7. @#6 Ja, mensen die geen argumenten hebben maken een ander graag voor gek uit.

  Het grootste verschil tussen Gretta Duisenberg en Geert Wilders is de kant die ze steunen in het Israëlisch-Palestijns conflict. Qua retoriek en algeheel gebrek aan manieren staan zij heel dicht bij elkaar.

  Gretta Duisenbergs verstoring van Dodenherdenking is haar zoveelste tactloze actie. Als je niet zeker weet of Dodenherdenking al is afgelopen dan wacht je gewoon nog een paar minuten. Liever te veel dan te weinig. Als bekende Nederlander wordt je nu eenmaal kritischer bezien dan een ander. Zij heeft daar voor gekozen. Zo donken zijn dat je van je stoel valt is ook op ieder ander moment ongepast.

  Het is mogelijk dat haar acties zijn overdreven maar zelfs de meest positieve versie van dit verhaal zet haar nog altijd als een onbeholpen persoon neer.

  Uitgelachen worden als je dronken van je stoel valt is vrij normaal. Het is misschien niet aardig, maar wel een terechte straf voor gebrek aan decorum.

  Gretta Duisenberg heeft eigenhandig een heel slechte reputatie opgebouwd. Wie klaagt dat mensen meteen het slechtste van haar denken, dient wel te bedenken dat La Duisenbergs gedrag uit het verleden daar ruimschoots aanleiding voor geeft.

 8. Ik gebruik vooralsnog, omdat ik het ook niet zeker weet. Dit voorval lijkt mij alleen niet in haar voordeel.

 9. Ik geef Gretta Duisenberg ook het nadeel van de twijfel maar als het de vorige keer echt zo erg was dan had de eigenaresse toen een waarschuwing gegeven of een lokaalverbod aangevraagd. Als die eigenaresse al een probleem had met Gretta Duisenbergs gedrag, heeft ze dat dan eerlijk laten weten? Of durfde ze eerder niet en wachtte ze een beter moment af? Dat laatste is passief agressief.

  Ik mag Gretta Duisenberg niet, maar deze eigenaresse komt in haar eigen verhaal ook niet zo sympathiek naar voren.

  Restaurant soap in Oud Zuid

 10. @11
  Als ik vooraan had gestaan met mijn conclusie had ik gezegd de eigenaresse heeft gelijk. Wellicht is de term vooralsnog jou onbekend alleen geloof ik dat dan ook weer niet.

 11. meharis Schreef:

  Samengevat; Gretta werkt als een rode lap op een stier.

  Maar Dries van 8 netzogoed terwijl die nog wel fatsoenlijk kritiek geeft op Zionisten. Het maakt bij dat slag zure jódenfundamentalisten toch niks uit. Commentaar op Israël? Godwin: Antisemitist!! Alsof je je ter plekke moet schámen dan. Ja, ik schrijf het altijd expres zó omdat ik walg van hun ad hominemgewauwel alsof je wat tegen semieten zou hebben bij kritiek op hun godvergeten zogenaamde Heilige Landdictatuurstaat waar ze middels joods-gristelijk Nederland zoveel áándacht voor opeisen en nog krijgen ook! Zet mij dan ook maar in het rijtje van Gretta. Bèst.

 12. @Sofia van der Linde,

  Ik dacht dat er hier fatsoensnormen waren; maar dat geldt dus niet voor intimi?
  Dank dat je je masker even hebt afgezet en dat ik nu weet dat je een diehard zioniste bent.
  (Ja, jullie mogen me nu best een ban geven hoor; blogs die geïnfiltreerd zijn door zionisten schrap ik van mijn lijstje.)

 13. Godwins, zionisten, poe dinges. *zucht* En ik maar denken bij de wet van Poe dat het of over Alan Edgar Poe ging, of die beer waar ik een boek van in de boekenkast heb. De tao volgens Poe.

 14. @#17 Als Gretta Duisenberg niet pro-Palestijns was dan zou je haar ook niet mogen.

  Zelf vind ik haar een bijna even grote” vriend” van de Palestijnse zaak als ik Wilders een “vriend” vind van Israël. Het soort dat erger is dan menig vijand. Anja Meulenbelt heeft wel eens heel tactvol geschreven dat Gretta Duisenbergs optreden wellicht enigszins contraproductief is. Dat is een harde terechtwijzing van iemand als Meulenbelt. Als het goed is, staat het nog op haar blog.

  Ja, ik heb een probleem met een groot aantal dingen die Gretta Duisenbergs in het verleden gezegd en gedaan heeft. Zij is een echte Jodenhater en ja daar heb ik een groot probleem mee. Net als met Wilders’ Marokkanen-, Antillianen-. etc haat.

  En als ik daarom een diehard zioniste ben, Prima. Bedankt voor het compliment.

 15. Andere Hans Schreef:

  @Sofia van der Linde,
  Ik dacht dat er hier fatsoensnormen waren; maar dat geldt dus niet voor intimi?
  Dank dat je je masker even hebt afgezet en dat ik nu weet dat je een diehard zioniste bent.
  (Ja, jullie mogen me nu best een ban geven hoor; blogs die geïnfiltreerd zijn door zionisten schrap ik van mijn lijstje.)

  Iedereen heeft de vrijheid een politieke stroming te verdedigen of aan te vallen. Ik ben het veruit niet eens met de zionistische politiek in Israel, en ik ben zelfs van mening dat Gretta wellicht hier weer onterecht wordt aangevallen. Ook denk ik dat de meeste uitspraken in een of andere vorm te relativeren zijn… alhoewel het kan zijn dat Gretta ook aan het radicaliseren is. Ik zou haar graag willen interviewen hieromtrent.

  Maar Sofia heeft het recht om te vinden wat zij vindt. Jij ook.

 16. jvdheuvel Schreef:

  Ja klopt wij zijn bilderbergers.

  Ik niet hoor, ik ben van de Illuminati (weliswaar undercover, maar toch).

 17. Neal Lachman Schreef:

  En ik moet toegeven dat ik een undercover pvv’er ben.

  Nou niet overdrijven, het kan ook té onwaarschijnlijk.

  (En dat terwijl ik stiekem geloof dat Spider-Man echt bestaat. 😛 )

 18. Illuminati niet Lilliputbraini 😀DarkSkywise Schreef:

  Neal Lachman Schreef:
  En ik moet toegeven dat ik een undercover pvv’er ben.
  Nou niet overdrijven, het kan ook té onwaarschijnlijk.
  (En dat terwijl ik stiekem geloof dat Spider-Man echt bestaat. )

 19. Mevr. Sofia
  Gisteren stond het bericht over Mevr.Duisenberg ook in de PZC. Naar aanleiding van dit bericht natuurlijk veel ingezonden reactie’s. 90% negatief in de richting van Mevr.Duisenberg. Tot het verzoek voor het zenden van speciale eenheden richting mevr.Duisenberg aan toe. Daar heb ik op gereageerd door te stellen dat het verhaal misschien wel twee kanten had. Nou, dat heb ik geweten. Binnen tien minuten werd ik uitgemaakt voor alles wat lelijk was. Met als klap op de vuurpijl “ik was een linkse anti-semiet “!! Nu heb ik een afgeharde socialistische huid en dacht dus “dat kan ik ook”! Ook ik ging dus richting de enge rechtse Duisenberghater voluit. Hegeen natuurlijk niet geplaatst werd en zoals het een provinciaal rechts suffertje betaamd, op mijn vraag wat er verschillend was aan mijn reactie en de opmerking “linkse antisemiet”kreeg ik uiteraard geen enkel antwoord. Gelukkig heeft dit een positieve zijde. Het houd mij scherp en wantrouwend tegen de berichtgeving van het vaderlandse journaille!! Ik ben er van overtuigd dat het facsisme en nazisme allang onderhuids aanwezig is in onze samenleving! Sterker nog, het is nooit weggeweest!!

 20. Voor dat ik ook hier word uitgemaakt voor linkse antisemiet het volgende bericht afkomstig van Joop.nl.

  Het was niet Gretta’s telefoon die overging bij dodenherdenking
  Volgens eerdere berichten verstoorde Duisenberg’s gsm de 2 minuten stilte voor dodenherdenking. Dat kan niet, want die was eerder gestolen
  Wat is er nu echt gebeurd met Gretta Duisenberg op 4 mei in het Amsterdamse restaurant L’Entrecote et Les Dames?, vraagt De Volkskrant vrijdag. Verschillende media, waaronder Joop, hadden op 4 mei bericht dat Duisenberg rumoer had veroorzaakt tijdens de twee minuten stilte op dodenherdenking. Dit was naar aanleiding van een twitterbericht dat nu niet blijkt te kloppen, zo erkent ook de auteur van het bericht Alexander Bakkes, die bovendien partijdig blijkt.

  Op de bewuste woensdagavond twitterde Bakkes:

  “Driemaal raden wie er door de twee minuten stilte heen telefoneert? Gretta Duisenberg, door het hele restaurant uitgefloten #scène #4 mei.”

  Bakkes, vrijwilliger bij Amsterdam FM en een met journalistieke ambities, rook een mooie primeur, zo schrijft de Volkskrant. Maar het bericht klopte niet. Het was de telefoon van een toerist die rinkelde, en Gretta die daarna praatte. Haar eigen gsm was gestolen tijdens een beroving eerder die dag. Hij verwijderde het bericht, maar toen was dat al overgenomen door allerlei landelijke media. Zij zagen in ‘journalist’ Bakkes een objectieve waarnemer. Maar hij is de zoon van Wilmar Te Winkel, eigenaresse van het Amsterdamse restaurant l’Entrecôte et les Dames, waar hij ook werkt.
  Lees meer bij de Volkskrant: Wat gebeurde er nou echt met Gretta Duisenberg op 4 mei

  Hierbij wil ik het onderwerp Getta Duisenberg maar als afgesloten beschouwen.

 21. DarkSkywise Schreef:

  Neal Lachman Schreef:
  En ik moet toegeven dat ik een undercover pvv’er ben.
  Nou niet overdrijven, het kan ook té onwaarschijnlijk.
  (En dat terwijl ik stiekem geloof dat Spider-Man echt bestaat. )

  Spiderman bestaat ook echt.
  http://www.alainrobert.com/

  @Links
  Het soort mensen dat al gaat protesteren voor iemand iets heeft gezegd dat ze geen antisemiet, fascist of wat anders zijn, moeten misschien eens over zichzelf nadenken. Als je zeker weet wie en wat je bent dan hoef je ook niet de hele tijd met disclaimers te gooien terwijl niemand hier nog iets heeft gezegd. Als je zo bang bent om antisemiet genoemd te worden dan ben je òf onzeker òf er zit minimaal een kern van waarheid in die beschuldiging.

  Wat La Duisenberg betreft wil ik best toegeven dat dit waarschijnlijk allemaal nogal is opgeklopt. Dat mensen zo snel slechte dingen over haar geloven heeft echter een goede reden. Haar gedrag uit het verleden geeft daar aanleiding toe en ze had als bekende Nederlander gewoon het goede voorbeeld moeten geven op 4 mei. Zij is wel een echte antisemiet in de zin van Jodenhater; net zo goed als Wilders een antisemiet is in de zin van Arabierenhater. Dat zeg ik gewoon op basis van hun uitspraken en gedrag. Ik plak die labels namelijk niet op naar aanleiding van iemands voorkeur voor de Palestijnen dan wel de Israeli’s. Ik ken dergelijke labels toe aan mensen die zich racistisch uitlaten.

  Wat mij betreft is dit een stukje Karmische gerechtigheid. Net als het jongetje dat onterecht “pas op voor de Wolven” schreeuwde heeft La Duisenberg geoogst wat zij gezaaid heeft. Mensen verwachten slechte dingen van haar omdat zij zich slecht heeft gedragen. Laat zij maar haar best doen om een betere hoffelijker reputatie op te bouwen.

 22. Mevr.Sofia

  Ik ben niet bang antisemiet genoemd te worden Ik maak bezwaar tegen en ben woest over het feit dat een neo nazi dit soort bewoordingen durft te gebruiken! U vindt dat als iemand woest wordt omdat hij of zij wordt uitgemaakt voor antisemiet daar best een kern van waarheid in zou kunnen zitten. Ja,ja,

 23. De affaire bleek dus geen affaire. Het onderwerp als gesloten beschouwen en het zo gauw mogelijk vergeten dan maar ? mmm .. effe denken
  1. opmerkelijk hoe de officiële journalistiek met de twitter van Bakkes omging. Het stond in korte tiijd zowat overal op internet. Ook de zg linkse media publiceerden klakkeloos zonder nader onderzoek. Duisenberg veroorzaakt rumoer / rel / schopt scene/ verstoort tijdens de dodenherdenking etc Alsof ze aanwezig was bij de herdenking op de Dam en niet gewoon in een restaurant, waar ws het merendeel van de bezoekers geen flut geeft om die herdenking De Telegraaf kopte bij uitzondering wat terughoudend:Gretta Duisenberg verstoort stilte. Het is wonderlijk hoe de tekstschrijvers uiteindelijk hun stukje volschrijven met veronderstellingen en verzinsels. Vandaag staat de hele pers te kijk, want het bericht berust zg op een misverstand. Maar is er een krant bij die zijn verontschuldigingen aanbiedt, de hand in eigen boezem steekt en concludeert dat ze niets hadden moeten publiceren voordat hoor- en wederhoor was toegepast?
  De journalistiek faalt en is verworden tot riooljournalistiek. Dat wisten we al, maar wordt nog een onderstreept
  2 De gretigheid om te roddelen / kwaadspreken is stuitend. Zouden alle boe- roepers die schande spraken van het gedrag van de Duisenberg, zich nu in een hoekje gaan zitten schamen., hun woorden terugnemen? niet waarschijnlijk.
  3 De onversneden haat richting mevr. Duisenberg, de antisemiet vraagt ook om zelfonderzoek. Want wat heeft ze gedaan om die haat op te roepen? Ze heeft zich uitgesproken in het conflict tussen Israel en Palestina en volgens velen de verkeerde kant gekozen, misschien wat provocerend. Opkomen voor de Palestijnen zet iemand sowieso in een kwaad daglicht en ik veronderstel dat ze regelmatig vele nare reacties te verduren krijgt. De hetze en stalking van Rutger pownews is daar een voorbeeld van.
  4. Je kunt je afvragen waarom Duisenberg zich deze afkeer op de hals haalt? eigenbelang, opportunisme, aandachtsverslaving of zou er een ander motief achter zitten? Na het zien van deze video kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Hoe vervelend de Palestijnen zich ook opstellen tav Israel er wordt een ongelijke strijd gevoerd. en Israel blikt keer op keer zich niets aan te trekken van internationaal recht of mensenrechten. (Maar ach wat zou dat . Ze zijn niet de enigen)
  kijk http://bit.ly/iUPNbe

 24. # eigen-schuld- dikke- bult . vind ik maar een matig argument. Dat zeggen ze van verkrachte vrouwen ook. Ik geloof niet dat het aan het gedrag van Duisenberg ligt waardoor ze zoveel bagger over zich krijgt uitgestort. Wat ik zou willen weten is welke slechte dingen ze nou echt gedaan heeft, behalve van het kiezen van de verkeerde kant. Een Palestijnse vlag uit het raam hangen?
  Het wordt lastig te onderscheiden wat Duisenberg zelf aan verkeerde dingen doet als de pers en de twitteraars hun lusten botvieren. De twitter @3 komt niet van Duisenberg, maar van een fake-account . Duisenbergs eigen twitteraccount: http://twitter.com/#!/GrettaDN

 25. @Witte Duif
  Die opmerking over verkrachte vrouwen kun je ook op Wilders toepassen en dat is het vrijwel even ongepast.

  Ik voorzie dat we binnenkort een opgeklopt verhaal krijgen over Hero Brinkman of een andere idioot. Dan zal achteraf blijken dat hij zich net iets minder erg misdroeg dan de eerste berichten wilden doen geloven. Dan zal ik ook zeggen “begrijpelijk dat mensen dit in eerste instantie geloofden want het past in het plaatje” Neem niet weg dat journalisten hun werk goed moeten doen.

  Ik heb nog even Anja Meulenbelts blogpost over Gretta Duisenberg opgezocht.
  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/11/13/dagboek-13-november-2005/

  De rest van haar capriolen zoek je zelf maar op.

 26. bedankt voor het opzoeken…. Dus het feit dat ze ongenuanceerde uitspraken doet (eigenlijk deed een jaar of tig terug) ,(soms) te impulsief reageert en zich niet gemakkelijk de mond laat snoeren rechtvaardigt de voorbarige conclusies? Ze strijkt kennellijk niet alleen de pro-israel mensen tegen de haren in, maar ook genuanceerde intellectuelen voelen zich ongemakkelijk. Te onafhankelijk, te eigenwijs, veel te zelfbewust voor een vrouw. Ik heb veel respect voor Anja Meulenbelt, haar intellect en haar vermogen om te nuanceren. Het is jammer dat die twee vrouwen niet samen door 1 deur kunnen. Hun onverenigbaarheid (van karakter) levert m.i. nog steeds geen rechtvaardiging voor kwaadspekerij en onmiddellijk uitgaan van het slechtste. Dat vind ik toch vooral de verantwoordelijkheid van de roddelaars zelf. En wat Hero Brinkman betreft, die heeft bij mij minder krediet als Gretta Duisenberg, maar heeft uiteraard ook recht op hoor- en wederhoor voordat kwaadaardige roddels over hem de wereld ingestuurd worden.

 27. Sofia , helaas ben je wat het zogenaamde “israel ” betreft en harde kritiek erop heel weinig in staat afstand te nemen , ik ben ook al eens anti-semiet door je genoemd vanwege mijn mening dat “israel” geen bestaansrecht heeft , je aan haat grenzende afkeer van groepen en personen als Greta D. en de Internationale Socialisten lijkt bijna geheel uit hun standpunt over de Zionistische Entiteit voort te komen … Jammer .. 🙁

 28. @#35 Witte Duif,

  Anja Meulenbelt heeft haar uiterste best gedaan om met Gretta Duisenberg door een deur te kunnen. Karakter is geen excuus voor gebrek aan manieren. Je gedrag is een keus. Anja Meulenbelt heeft haar best gedaan zover ik kan zien. Ze heeft zelfs haar best gedaan om Gretta Duisenberg zoveel mogelijk te ontzien. Ik ben het vaak inhoudelijk met Anja Meulenbelt oneens, maar ze is tenminste iemand met manieren die hard werkt voor haar zaak.

  Veel te zelfbewust voor een vrouw? Denk je echt dat ik haar beoordeel op basis van wat ze tussen haar benen heeft? De biologische sekse en de seksuele identiteit van iemand met wie ik geen relatie heb, zal mij worst wezen.

  Ik vind het ook tragi-komisch dat men denkt dat ik een probleem met La Duisenberg heb omdat zij de kant van de Palestijnen heeft gekozen. Ik heb een probleem met de manier waarop ze dat doet. Net zo goed als ik een groot probleem heb met de manier waarop Wilders partij kiest voor Israël. Als Duisenberg zich exact zo had gedragen maar dan Pro-Israël standpunten had verwoord dan had ik een even negatieve mening over haar gehad.

  Persoonlijk ben ik zowel voor het bestaan van Israël als voor zelfbeschikking van de Palestijnen. Voor die positie wordt ik regelmatig door extremisten uit beide kampen uitgescholden. Voor de een ben ik een Zionist / Palestijnenhater en voor de ander een Antisemiet / Jodenhater.

  Ik heb mij stukke vaker negatief uitgelaten op deze site over Avigdor Lieberman, Geert Wilders etc dan over prominente personen uit het Palestijnse kamp, maar dat maakt mensen zoals Andere Hans niet uit. Ik steun het voortbestaan van de staat Israël dus ik ben een vieze vuile zionist.

  Duisenberg & aanverwanten en Wilders & aanverwanten belichamen voor mij alles wat er mis is met de manier waarop er over Israël en de Palestijnen wordt gediscussieerd.

  Blessed are those in the middle for they shall receive the crap from all sides.

 29. Mevr.Sofia

  U steelt iemands recht om in het geval van mevr.Duisenberg er een andere mening op na te houden als uzelf. U heeft een uitgesproken hekel aan mensen met kritiek op Israel? Is maar een vraag hoor! En, wie steelt is een dief. Niet kwaad worden want dan zit er minimaal een kern van waarheid in de beschuldiging! Kritiek op Israel hebben is in uw ogen hetzelfde als joden haten? Niet om het een of ander maar Israel is een staat, jood zijn een geloof! Kritiek hebben op de Nederlandse politiek is het zelfde als katholieken haten? Om maar eens een zijstraat te noemen. Waar is uw genuanseerdheid gebleven als het om mevr.Duisenberg en Israel gaat?

 30. @#40 Eerst een vergelijking met het schofferen van verkrachtingssslachtoffers van Witte Duif; nu diefstal van Links. Ik geef mijn mening dus ik ben een dief. Dat soort taal ben ik gewend van PVV’ers en van lieden als Leen van Dijke (CU) Leer eens redeneren, Links.

  Gretta Duisenberg mag zeggen wat ze wil binnen de grenzen van de wet en ik ook.

  Ik heb heel duidelijk gezegd waar mijn probleem met Gretta Duisenberg ligt. Kritiek op Israël heb ik ook. Dat is het dus niet.

  Gretta Duisenberg heeft het vaak zo niet doorgaans over “de Joden” in plaats van over Israël, de Israëlische overheid en het Israëlische leger. Ik ga niet al haar dubieuze en ronduit haatdragende uitspraken opgraven. Als Gretta Duisenberg niet pro-Palestijns was dan zou je haar niet verdedigen. Dan zou je haar zien voor wat ze was: een ongenuanceerde rijke racist.

  Ik heb ook een groot probleem met het feit dat zij net als Geert Wilders probeert mensen de mond te snoeren. Haar rechtszaken tegen bijvoorbeeld Luuk Koelman zijn een belangrijke reden voor mijn grote afkeer tegen haar. Vandaar ook de vergelijking met Wilders.

  Ik had geen voorbarig oordeel over het restaurant incident moeten vellen, maar dat was wel begrijpelijk gezien haar gedrag uit het verleden en het feit dat ze daar nog altijd niet haar excuses voor heeft aangeboden. Ik bied bij deze mijn excuses aan voor mijn voorbarige oordeel over dit specifieke incident.

  Iedereen die mij zo graag als vuile Zionist wil afschilderen mag wel bedenken dat ik de extremisten uit het Pro-Israël kamp wel keihard veroordeel. Waarom zou ik me dan inhouden als het om iemand als Duisenberg gaat? Zij doet haar uiterste best om het debat zoveel mogelijk te polariseren. Die polarisatie veroorzaakt ook in Nederland geweld. Ja, daar heb ik een groot probleem mee.

  Er zijn hier genoeg mensen in het Pro-Palestijnse kamp die wel een andere mening kunnen respecteren.

  Enkelen op deze site hebben echter de houding dat iedereen die vind dat Israël bestaansrecht heeft niet deugt. Ik ben nu al meerdere keren hier door die mensen uitgescholden en grof beledigd.

 31. @Sofia, Ik denk niet dat je tegen Duisenberg bent vanwege haar keuze. heb ook andere reacties van je gelezen.
  De manier waarop Duisenberg partij heeft gekozen en de beeldvorming daaromheen valt volgens mij niet los te zien van het feit dat ze een vrouw is. Alle vrouwen die prominent in het nieuws komen worden meestal onbewust en niet eens zo heel opvallend langs een bepaalde meetlat gelegd. Vrouwen zijn in woorden wel gelijk en hebben meer vrijheden dan pakweg 30 jaren geleden, maar we (mannen en vrouwen) zijn er nog lang niet aan gewend. Het onderscheid dat wordt gemaakt is zo subtiel dat het niet goed in woorden is te vangen. kijk eens naar P&W als ze in hun programma een vrouw interviewen (m.u.v. Neelie Kroes).
  Ik heb het haatzaaien van Gretta niet gezien, wel onhandige uitspraken, die gemakkelijk als fout gezien kunnen worden. Ik zie daar eerder boosheid over onrecht (en evt.een sociale deformatie die je vaker tegenkomt bij rijken), dan een poging tot haatzaaien. Wat mij betreft dus niet zo erg als Wilders. Maar ach wie weet verdedig ik haar ook alleen omdat zo pro-Palestijns is. Eerlijk is eerlijk, als ze dat niet was zou ik ws niet die moeite hebben genomen.

 32. Mevr.Sofia

  Ho even dame, Ik schilder u niet af als vuile zionist! Ik maak bezwaar tegen uw opmerking dat er misschien wel een kern van waarheid zou zitten in het feit dat iemand mij een anti semiet noemde! Enkel omdat ik kwaad werd en word van zo’n beschuldiging vind u dat er minimaal wel een kern van waarheid zou kunnen zijn! Even tussen neus en lippen vermelden dat ik eventueel ook wel eens onzeker zou kunnen zijn! Ik zou het op prijs stellen als u uw psychologie van de kouwe grond voor u hield! Ik had u nog gewaarschuwd niet kwaad te worden want dan zou er wel eens een kern van waarheid kunnenzitten in mijn bewering dat u iemands recht op een mening steelt,.En zie, u reageert exact zoals ik had gedacht! Nietemin, als u van mening bent dat ik u heb beledigd dan bied ik mijn verontschuldigingen aan. Ik ben socialist en wil niemand beledigen. Nou niemand, Wilders en consorten wel natuurlijk! Ik ga nu week-end vieren bij de kleinkinderen en wens u ook een prettig week-end.

 33. De affaire Koelman was me ontgaan, maar illustreert wel het seksistisch motief.
  http://www.koelman.com/2003/menselijk-schild-in-ramallah/

  En Sofia, voordat je denkt dat ik jou ervan verdenk een seksist te zijn, dat doe ik niet, Het gaat wat mij betreft over een maatschappelijk verschijnsel, Individueel zijn er natuurlijk grote verschillen.
  Koelman is wel degelijk een seksist.
  “In de stukgeschoten residentie van Arafat, ergens in Ramallah, ligt Gretta Duisenberg op haar stretchertje. Ze is klaarwakker. Haar blote voeten steken onder de dekens uit. Ze ziet haar roodgelakte teennagels die mooi kleuren bij haar wit satijnen nachtjapon.” een hele column vol.
  En zijn commentaar nadat Duisenberg heeft afgezien van verder procederen:
  “Heel verstandig dat Gretta het hierbij laat,” aldus Koelman. “Waarschijnlijk heeft manlief haar eindelijk eens tot de orde geroepen.”

 34. De reactie’s van Sofia zijn van het gehalte van de fabelzionisten Eric Krebbers en Peter Zeegers van de fabel van de illegaal. Haar masker is allang gevallen.
  Alhoewel Eric Krebbers en zijn geestverwanten pretenderen racisme te bestrijden en tegen nationale grenzen zijn, zijn zij felle verdedigers van het ultranationalistische beleid van Israel. Kritiek op het zionisme zien zij als antisemitisme. Daarbij schuwen zij leugen noch laster om hun tegenstanders te demoniseren. Ze zijn verschrikkelijk inconsisent in hun ideologie. Waar zij zich fel tegen racisme keren en een toelatingsbeleid voor immigranten zijn ze van mening dat Israel geen racistisch beleid heeft en verdedigen zij de zionistische claim van een Joodse staat enkel gereserveerd voor Joden.
  De valse lastercampagne’s van Eric Krebbers ten aanzien van antizionisten zijn een aantal jaren weerlegd door Peter Edel.
  http://www.dewaarheid.nu/wwwboard/antisemitisme.htm

 35. Sofia zegt:
  “Gretta Duisenberg mag zeggen wat ze wil binnen de grenzen van de wet en ik ook.”

  Nou dat doet Greta ook. Ze is nooit door de wet veroordeeld en als dat zo is dan hoor ik dat graag van
  je. Ze wordt bespuugd, belasterd, fysiek aangevallen, er worden uitwerpselen door haar brievenbus gegooid etc. Die vrouw moet werkelijk elke keer een strontkar over haar heen krijgen. Af en toe wordt Greta weleens emotioneel daarvan en die emotie wordt handig door haar tegenstanders tegen haar gebruikt.

  Sofia zegt:
  “Gretta Duisenberg heeft het vaak zo niet doorgaans over “de Joden” in plaats van over Israël, de Israëlische overheid en het Israëlische leger. Ik ga niet al haar dubieuze en ronduit haatdragende uitspraken opgraven. Als Gretta Duisenberg niet pro-Palestijns was dan zou je haar niet verdedigen. Dan zou je haar zien voor wat ze was: een ongenuanceerde rijke racist.”

  Je uitspraak doet niet onder voor die van zionisten. Sterker nog het is een standaardzin in aangepaste vorm die door zionisten vaak wordt gebruikt. En wie iemand beschuldigd moet met feiten aankomen om zijn beweringen te staven. Anders is het gewoon ordinaire laster. Je kan vast niets opnoemen, want behalve de laster is er niet veel om Greta te beschuldigen van racisme.
  Je weet donders goed wanneer iemand een racist is en je weet ook donders goed dat Greta dat niet is. Greta wordt gedreven door een sterk gevoel voor rechtvaardigheidsgevoel, omdat ij van dichtbij heeft gezien hoe enkel om reden van racisme mensen als beesten worden behandeld. Dat is niet echt het kenmerk van een racist. Of heeft Greta expliciet uitspraken gedaan in de geest van: t”Joden inferieur zijn aan andere volkeren”?
  Voorts heb je het over Greta die het altijd over : “Israel”, “Israelische leger” en “Joden” heeft. Kijk ik zal het simpel houden. Greta is in Israel en de bezette gebieden getuige geweest van ernstige vormen van racisme en mensenrechtenschendingen en niet in Noorwegen, Zweden of Frankrijk. Greta wordt lastig gevallen door Joodse zionisten en niet door Finnen, Papoua’s of Belgen. Ook is Greta niet getuige geweest van mensenrechtenschendingen door het Duitse leger of van Eritrea. Een Tibetaan die ernstig kritiek enkel uit op China, haar leger en regering wordt ook niet voor racist uitgemaakt. Een Tsjetjeen die ernstig kritiek uit op Rusland, Russen en Russische leger wordt ook niet voor racist uitgemaakt.

 36. Sofia zegt:
  “Persoonlijk ben ik zowel voor het bestaan van Israël als voor zelfbeschikking van de Palestijnen. Voor die positie wordt ik regelmatig door extremisten uit beide kampen uitgescholden. Voor de een ben ik een Zionist / Palestijnenhater en voor de ander een Antisemiet / Jodenhater. ”

  Maar sofia. Bijna elke zionist een paar zeer extreme gevallen uitgezonderd zijn voor zowel de zelfbeschikking van de Palestijnen als het voortbestaan van Israel. Alleen wat ze er niet bij vermelden is dat een voorgestelde Palestijnse aan zoveel restrictie’s wordt onderworpen dat die niet levensvatbaar
  is. Een soort bantoestan naar Zuid-Afrikaans voorbeeld. En zelfs daar wil Israel liever niet aan beginnen. En die zogenaamde “redelijke ” zionisten hebben er geen moeite mee als die gekortwiekte (bantoe)staat er niet komt. Want daar wordt al sinds 1967 al over gepraat.
  Inmiddels zijn er op de Westelijke Jordaanoever zoveel Joodse nederzettingen in strijd met het Internationaal recht gebouwd dat zelfs een bantoestan onmogelijk is.

 37. Sofia zegt:
  “Gretta Duisenberg verdient keer op keer de walging en verachting waar fatsoenlijke mensen haar mee behandelen. Jammer dat het er nog niet meer zijn. Echt jammer. Tot ze haar lesje leert, verdient ze het om gemeden te worden.”
  Door zionistisch tuig die bij haar ruiten ingooien, uitwerpselen te gooien, te bespugen etc als fatsoenlijke mensen te zien laat je zien waar je staat. Namelijk een ordinaire zioniste, die zich achter het schaapskleed van gematigheid verbergt.

Reacties zijn gesloten.