Gratis trouwen zeer gewild en dus “uit de tijd” vindt D66

Het wordt steeds onbegrijpelijker waarom D66 niet deel uitmaakt van Rutte-I, maar met Rutte-II in het verschiet zal alles voor die club nog goedkomen.
Nu maakt het genootschap zich druk over gratis huwelijken. Die zijn te duur en uit de tijd. Er zijn gemeenten waar een op de drie burgerlijke huwelijken gratis is. Dat kan toch echt niet, vindt D66.

Toevallig vind ik D66 helemaal niet meer kunnen maar daar trekken ze zich geloof ik niets van aan.

1 gedachte over “Gratis trouwen zeer gewild en dus “uit de tijd” vindt D66”

  1. De motivatie “achterhaald” van D66 is nog wel te accepteren maar “kosten” is onzin.
    Het trouwen wordt gewoon door een gemeente-ambtenaar gedaan onder werktijd. Je bespaart als gemeente geen cent als je gratis trouwen afschaft. Je krijgt wel meer geld binnen natuurlijk. Maar we betalen al allemaal mee aan de overheidsbelastingen en het gratis trouwen voor zover het al iets zou kosten is tenminste een besteding van belastingcenten waar ik best mee kan leven omdat ik weet dat mensen dáár tenminste wél lol aan hebben, terwijl dat lang niet opgaat bij alle belastingen.
    Ik meen dat wij ook gratis zijn getrouwd, maar dat we wél weer heel veel geld ( ƒ 275,- ) moesten uitgeven aan de verplichte vrijwillige bijdrage aan de kerk. We kregen toen wel geheel gratis een “trouwbijbel” mee, maar daar stond een kolossale fout in, waarschijnlijk onder invloed van de Islam, want daar stond voorin de kaart van Israël maar dat land werd “Palestina” genoemd. We hebben dat boek nog steeds maar ik durf het ding aan niemand te laten zien, want dan zullen we waarschijnlijk ervan verdacht worden stiekem Islamiet te zijn.

Reacties zijn gesloten.