Gouden Dageraad in Griekenland: de nieuwe nazi-knokploegen

Volgens de Gouden Dageraad is de crisis in Griekenland helemaal en allemaal de schuld van de buitenlanders. Zij zijn de schuldige en moeten dan ook direct gestraft worden, met harde hand. De knokploegen hebben het druk, de politie doet niets, de VN maakt zich zorgen en de burger ziet het aan (al dan niet met instemming).

Doet me toch denken aan een andere tijd in Europa, toen een andere groep de schuldigen waren van de ellende en misère. Het is te hopen dat de wereld het in Griekenland niet zo ver laat komen als het in Duitsland wel heeft gedaan. Iets leren van de geschiedenis is moeilijk, ook al wordt dat wel iedere keer gezegd en onderwezen. Maar tegen de tijd dat mensen volwassen zijn geworden en werken zijn ze die hele geschiedenislessen vergeten.

 

3 gedachten over “Gouden Dageraad in Griekenland: de nieuwe nazi-knokploegen”

  1. Het fysieke geweld van de gouden dageraad of het voortdurende geestelijke geweld van wilders. Ik zie geen verschil in ernstigheid. De gouden dageraad heeft z’n hakenkruisachtige symbool, wilders heeft z’n nsb meeuw, ik zie nog steeds weinig verschil.

  2. Hoeveel tijd heeft Griekenland voordat het een fascistische dictatuur is geworden? Ik doe een voorspelling: zes maanden, meer niet. Er is hier en daar bericht over obscure geldstromen en banden met de Griekse geheime dienst, maar verwacht verder niet veel journalistieke inspanningen…

    Vooruit, nog maar een voorspelling: als Griekenland eenmaal een dictatuur is, zal men in Europa zeggen: het is niet fraai, maar als we zo onze centen terug gaan krijgen, dan moet het maar. En kijk eens, de belangen van de elite zijn gewaarborgd, laten we ook voor goud gaan!

  3. Pingback: Is dit soort volksoproer ons voorland? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.