Gordon gebeld

Volgens de media, en dan heb ik het over zodanig veel en diverse media dat het bijna wel waar móet zijn, heeft er gisteren een gebeurtenis plaatsgevonden die mij in grote verwarring heeft achtergelaten en waarover ik me sindsdien onafgebroken het hoofd breek.

Premier Rutte heeft een hartig woordje gewisseld met Poetin en daarna – en nu komt het – Gordon gebeld.
Mark Rutte (VVD), minister-president van het Koninkrijk der Nederlanden, in Sotsji verkerend in het gezelschap van de Koning der Nederlanden en hare Majesteit de Koningin, alsmede de Minister van Sport, heeft met Gordon gebeld.

Naar het schijnt kennen Mark Rutte (VVD) en Gordon (RTL/SBS) elkaar persoonlijk en blijkbaar is hun relatie zodanig, dat Mark Gordon even belt als hij net een gewichtig onderhoud met een wereldleider heeft gehad, zoals in dit geval met de Russische president Poetin, van wie Rutte volgens zeggen heeft geëist dat die de omstreden Russische homowet per direct intrekt.

Ik probeer me dat voor te stellen.

Mark: ‘Vlad, nou moet je eens even heel goed luisteren. Die homowet van jou trek je in. Dat eis ik. En anders gaat de hele zwik aan hoogwaardigheidsbekleders die ik voor je heb meegenomen linea recta weer het vliegtuig in en met mij terug naar Nederland.’
Vladimir: ‘Ok Mark, no sweat, doen we.’
Geregeld. Binnen vijf minuten, naar verluidt (de resterende tijd werd er nog even vriendelijk geknikt en in de kaviaarbak gegraaid). Het is dan ook geen wonder dat Rutte, nog natrillend van de adrenaline, dat verhaal even kwijt moest en iemand belde.

Gordon dus.

Gordon, u weet wel, die van ’39 met lijst’ (of welk nummertje het ook was), een minimaal denigrerende maar volgens velen zelfs discriminatoire opmerking jegens een medeburger van Chinese afkomst tijdens een of andere RTL- of SBS-talentenjacht (excuses voor het feit dat mijn verslaggeving hier wat slordig wordt, maar ik hou dat allemaal niet bij). Gordon die van oorsprong zanger is, meen ik, daar althans pogingen toe doet die schijnbaar door een groot publiek worden gewaardeerd, hetgeen verder natuurlijk weinig zegt, want de meest verschrikkelijke en gênante dingen worden door een groot publiek gewaardeerd, zoals bijvoorbeeld de PVV, Jan Smit en harde porno.

Nu vraag ik me dus de godganse tijd af wat precies de relatie is tussen Mark Rutte en Gordon. En nee, niet in seksuele zin, dat maakt me verder geen fluit uit, maar in de intermenselijke sfeer. Hoe en waar hebben die twee elkaar leren kennen? Houdt Mark van Gordons muziek? Van zijn grapjes? Sponsort Gordon in het geheim de VVD? Gaat Rutte naar optredens van de Toppers? Komen ze bij elkaar over de vloer en waar praten ze dan zoal over? Vragen, vragen, vragen, ze zoemen als lastige vliegen door mijn hoofd sinds gisteren…

5 gedachten over “Gordon gebeld”

  1. Goeie genade K., inderdaad, grandioos gemist. Hoewel ik erbij moet zeggen dat het me niet echt spijt.

  2. @Jan, loop je weer achter de feiten – nadat Ritte telefonisch aan Gordon meegedeeld heeft dat de laatste aankomende dinsdag Minister van Binnenlandse zaken wordt, heeft Gordon gelijk erna Gerard Jolink opgebeld met de volgende vraag: ” Luuster maat, heb net van Mark vernomen dat wat beloofd zal gebeuren. Gezien dat ik weinig alleen binnen de Ministeriële raad kan zingen wil jij dan de Ministerie van Veiligheid krijgen. Kunnen we weer samen duet zingen. Moet je mij nu zeggen omdat ik Mark nog warm aan de lijn heb”

    Het gevolg van die gesprekken zullen we aankomende maandag waarnemen.

  3. @nexus m.: teneinde paniek te voorkomen zal aan alle staatsburgers oordopjes worden verstrekt. Alsmede lasbrillen.

  4. Wat hebben een zwijn dat niet eens weet wat de Hollandsche Schouwburg is en een homofoob gemeen? Juist: minachting voor mensenlevens.

Reacties zijn gesloten.