Golf van wanhoop in detentiecentrum Rotterdam

Binnen 8 dagen na de brandstichting op maandag 9 september is er jongstleden dinsdag 17 september een nieuwe poging tot zelfmoord geweest in het vluchtelingen-detentiecentrum van Rotterdam.
Van verschillende bronnen bereiken alarmerende berichten de actiegroep van Occupy Rotterdam. De treurige zelfmoordpoging van vorige week waarbij een asielzoeker op cel zijn matras in de brand probeerde te steken is inmiddels al niet meer de laatste poging tot zelfmoord in het macabere centrum. Een week en een dag later, op 17 september, heeft een andere opgesloten vluchteling een zelfmoordpoging ondernomen met een mes. Toen dinsdagmiddag de opgesloten vluchtelingen om kwart voor 12 op cel moesten, omdat het personeel va het detentiecentrum dan gaat lunchen, heeft een vluchteling dit geweigerd en heeft zichzelf tot twee maal toe gestoken alvorens de bewaking kon ingrijpen. De betreffende vluchteling is vervolgens in de isoleercel geplaatst, OBS, alwaar hij vermoedelijk op dit moment, donderdag 19 september, nog steeds verblijft.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Occupy Rotterdam

5 gedachten over “Golf van wanhoop in detentiecentrum Rotterdam”

  1. Zie hier zo’n pareltje van de ‘participatiesamenleving’ van schedelmeter
    Asscher en Schreibtischmörder Teeven. In normaal Nederlands heet zo’n detentiecentrum waar bewakers met haat in de ogen rondstappen en ‘Uerwunschten’ gevangen zitten
    en gefolterd worden een concentratiekamp.
    Nederland heeft concentratiekampen. Punt uit.

  2. Vreemdelingen met veel geld kunnen vanaf 1 oktober makkelijker een tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland krijgen. Staatssecretaris Fred Teeven denkt de Nederlandse economie een impuls te kunnen geven, door vreemdelingen die 1,25 miljoen euro in het Nederlandse bedrijfsleven investeren, welkom te heten. Canada, de VS, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland hebben ook al dergelijke regelingen.

    Dit bericht hoorde ik vanmorgen op de radio. Is Teeven al zover in de stront gezakt dat hij schaamteloos dit soort gedachtengoed over ons uit kan storten? Systeem 1939? Aan de grens met Nazi-Duitsland? Schatrijke joden gingen naar Den Haag, Sara en Moos gingen naar Westerbork! Dat systeem? Is dit wat die vieze vuile ondergescheten VVDer bedoelt met “participatie maatschappij ” ? Hoog tijd dat we deze lul in een detentiecel stoppen en de sleutel weggooien, daarna vergeten dat die zakkenwasser daar zit!

Reacties zijn gesloten.