Godvergeten reclameborden

Een boer uit Gorinchem moet een bord met daarop de boodschap `Sta eens stil bij Gods liefde voor jou` verwijderen uit zijn weiland, zijn eigen weiland wel te verstaan. Het zou reclame zijn, echt waar, en dat mag dus niet volgens de provincie en het zou ook niet mogen omdat het in strijd zou zijn met de verordening van landschap en natuur. Het bord staat er wel anderhalf jaar maar men schijnt ineens tot bezinning te zijn gekomen bij de provincie Zuid Holland.

Ik heb er persoonlijk geen moeite mee, zie genoeg andere reclameborden als ik over de snelweg rij, van strings tot auto’s, ze doen maar.

Hij krijgt nog 10 dagen om het bord te verwijderen, ben benieuwd of hij zich er ook iets van aantrekt. Vreemd genoeg zie ik op internet dat er bedrijven zijn die juist reclameborden aan de man brengen en gewoon naast de snelweg. Dit is wat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ervan zegt:

Reclame buiten rijksgrond

Billboards en reclameborden die u net buiten rijksgrond plaatst, kan het ministerie van IenM niet zomaar weghalen. Zolang deze de verkeersveiligheid en doorstroming niet schaden, onderneemt het ministerie geen actie.

Het is me weer helemaal duidelijk…

 

5 gedachten over “Godvergeten reclameborden”

  1. Voor dergelijke reclameborden heb je een vergunning nodig. Je zou echter denken dat dit zich beperkt tot commerciële uitingen en/of plaatsen waar de verkeersveiligheid in het geding is.

    Misschien kan de geachte afgevaardigde Jhim van Bemmel in een eerste poging tot interactieve communicatie op krapuul zijn licht hier op doen schijnen. Ongewenste inmenging van de overheid? Deregulering? Ik leg de bal voor open doel, Jhim schiet hem er in.

  2. Veel borden staan op een aanhangwagen. Dan kan het zonder vergunning voor zolang je ter plaatse mag parkeren. En anders af en toe een stukje verplaatsen.

  3. #1

    Hoe kan je dat nu vragen aan iemand die zelf een bord voor zijn kop heeft? 🙂

  4. @3

    Jhim steekt zijn nek hier toch een beetje uit, dat valt in hem te prijzen. Jhim is net een schildpad. Af en toe steekt hij zijn kopje onder z’n veilige schild vandaan, nu nog interactie met zijn nieuwe omgeving. Wellicht leidt dat toch tot nieuwe inzichten, voor hem en wellicht voor ons. Agree to disagree, kom op Jhim!

Reacties zijn gesloten.