Goddelijk, zo’n CDA- gluipkop

Bij het leveren van een commentaar bij een post vandaag zocht ik op het net even de beroemde uithaal van Mirjam Sterk (CDA) tegen Roma.
Ik tik dan in de eerste plaats – wat kan ik anders? – “Mirjam Sterk” in. Haar naam is de belangrijkste zoekterm. “Roma” kan ook de hoofdstad van Italië zijn, of een daarnaar genoemde tomaat. Maar bedoeld wordt natuurlijk het meervoud van “Rom”, de mensen van de weg, de nomaden, toch nog steeds het gemakkelijkst “zigeuners” genoemd.
De standaard ingestelde zoekmachine doet suggesties bij haar naam.
Mirjam Sterk mokkels is de derde.
Het is een bijzonder onplezierige dame die voor sommigen wellicht toch prettig oogt. Mokkel heeft voor mijn taalgevoel een buitengewoon ordinaire lading.
Ik kijk toch maar even naar de suggesties.
Mirjam Sterk heeft goddelijke benen, wordt mij dankzij de voorgestelde zoektocht duidelijk gemaakt. Weet deze CDA-ster dat zij naar het evenbeeld van God geschapen is? Ach wat, niks quasi-theologisch geleuter.

Dus zo wordt er over een Kamerlid gesproken, niet over wat zij doet of denkt, maar over hoe zij er uitziet, haar lichamelijke kwaliteiten.
Is dit gewoon?
Nu tik ik bewust “mijn eigen” Kamerlid in. In de eerste plaats is zij het Kamerlid van wie ik het hokje rood heb gemaakt. Daarnaast weet ik op grond van persoonlijke ontmoeting dat zij een zekere intrigerende schoonheid uitstraalt. Meer kan ik niet zeggen, ik ga geen namen noemen. U kunt het misschien wel bedenken. Maar haar ingetogen voorkomen doet mij vermoeden dat zij niet scoort in deze hoek. En God verhoede dat ik op grond van uiterlijk op iemand zou stemmen.
Kom op zeg, ik ben nota bene anarchist.
Maar jawel, zij is een mokkel, bukkend waargenomen in een niet uitbundige maar toch zomerse jurk.

Gek – ik tik wat namen van vrouwelijke Britse Kamerleden in en krijg geen suggesties over “lekkere foto’s”. Het Veronicatoontje is speciaal voor Nederland.
Is Nederland zo ver heen? Ik vermoed van wel. Veel manvolk is er niet aan toe de helft van de mensheid serieus te nemen.
En hoe rijm ik dit met de Tweede Golf, waar de vrouwelijke Kamerleden toch onmiskenbaar op surfen?
Wie het weet mag het zeggen.

4 gedachten over “Goddelijk, zo’n CDA- gluipkop”

  1. dankzij bovenstaande handleiding voor zoeken mag ik ik nu ook de voorgevel van Fleur Agema bewonderen. Dan ga je och anders denken over dat bitschi-thing van de PVV die zich helemaal alleen moet staande houden in deze wereld vol met linksche perverselingen.

Reacties zijn gesloten.