Glasvezel

Hoera!
Eindelijk is het zover. We worden aangesloten op de toekomst. Onze buurt krijgt glasvezelkabel. Ik kon kiezen uit drie opties. 1. Niet aansluiten. 2. Gratis aansluiten. 3. Aansluiten en voor 20 Euro meer in de maand gebruik maken van een nog scherpere haatzaaiende Wilders. Aangezien ik geen behoefte heb aan een scherpere Wilders en ik hier zit te typen met twee vingers hoef ik ook al geen sneller internet. Ik kies als kind van de marktwerking voor de gratis aansluiting. Mocht ik door de crisis dan gedwongen worden mijn huis te verkopen, dan levert het op de veiling hopelijk iets meer op en blijf ik met een lagere schuld achter.

De aanleg
Ik kreeg een brief waarin werd aangekondigd dat we drie dagen overlast konden hebben en dat ik mijn auto in een andere straat moest zetten. Ik had dus extra voedsel en drinken in huis gehaald om de komende straatcrisis te overleven.

Tijdens de eerste dag van de algemene beschouwingen was het zover. ’s Morgens om zeven uur kwam er een bus met Polen aangereden. Ze gingen als een speer aan het werk en de straat werd opengebroken. Ik werd wakker van de herrie van machines en Pools geschreeuw. Ondertussen waren de politieke beschouwingen begonnen en ik probeerde, gestoord door de herrie van buiten duidelijk te krijgen wie nu de gedoger en wie nu de kleuter was.

Rust
Aan het einde van de beschouwingen werd het rustig en ik ging eens kijken. Wat bleek? Ze waren klaar. De straat was opengebroken, ze hadden een geul gegraven, de kabel was gelegd, de geul gesloten en de straat weer heel netjes bestraat.

’s Avonds kwam mijn werkeloze buurvrouw vertellen wat zij ervan vond. Ze had de hele dag voor het raam gestaan en was gek geworden van de luidruchtige Polen en het was bijna niet mogelijk geweest om Oprah Winfrey te volgen. Zij neemt trouwens wel een abonnement, want Hart van Nederland kan je niet scherp genoeg bekijken.

Ook vond ze dat Wilders wel gelijk had en dat ze niet begreep waarom Polen glasvezel aan moesten leggen. Toen ik zei dat ik ook niet begreep dat zij de straat niet had opengebroken, was ze verbijsterd. Zij kon dat ook niet, ze bedoelde die andere Nederlandse werkelozen.

Ik begrijp er geen moer van
En dat zullen mijn anti-fans op Krapuul met graagte beamen. Ik kon de aantallen niet goed vinden op internet. Waarschijnlijk door de trage verbinding. Maar ik hoorde laatst dacht ik dat er 100.000 Polen in Nederland iedere dag hard aan het werk zijn. Er is ook een groepje dat loopt te lanterfanten. Dat is dat groepje waar de kranten steeds over schrijven. De Poolse regering heeft de Nederlandse regering gezegd dat ze die moeten aanpakken. Dat doen ze in Polen ook met de Oekraïners die lopen te klooien.

Hè? Wat? Dus de Oekraïners werken in Polen en de Polen werken hier en mijn werkeloze buurvrouw staat voor het raam te klagen dat Wilders gelijk heeft?

Ik begreep het ook al niet toen twee vrienden van me een bedrijf in Thailand gingen beginnen en mijn neef een bedrijf in Engeland begon. Een andere neef, werkt en woont in Duitsland, en de buren zijn naar Frankrijk verhuisd om een bed and breakfast te beginnen.

Mijn collega is in Turkije gaan wonen en geeft daar nu les. Net zoals een vriend van me, die lesgeeft in Bahrein. Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen deze sukkel zit hier nog met zijn langzame internetverbinding. En de buurvrouw. Die is er gelukkig ook nog.

12 gedachten over “Glasvezel”

 1. “Hè? Wat? Dus de Oekraïners werken in Polen en de Polen werken hier en mijn werkeloze buurvrouw staat voor het raam te klagen dat Wilders gelijk heeft?
  Ik begreep het ook al niet toen twee vrienden van me een bedrijf in Thailand gingen beginnen en mijn neef een bedrijf in Engeland begon. Een andere neef, werkt en woont in Duitsland, en de buren zijn naar Frankrijk verhuisd om een bed and breakfast te beginnen.”

  Als je het niet begrijpt zou ik iets meer in de wereld rondkijken, dan zie je vanzelf wel dat Nederland alleen maar goed is om geld te verdienen (als je tenminste geluk hebt). Voor de rest is Nederland vrij deprimerend, de factor ‘levensgeluk’ is in andere contreien groter. Als ik een bestaan in bepaalde buitenlanden zou kunnen opbouwen, had ik dat ook al gedaan en daarbij ging het mij echt niet om het geld.
  Ik had jaren geleden al gewerkt met Portugezen die mij vertelden dat in Portugal Oekrainers, Russen en Roemenen op de bouw te werk werden gesteld. In Rusland werden weer Chinezen te werk gesteld. Die Portugezen gingen naar Nederland omdat er in Portugal nauwelijks werk te vinden was en dus kwamen ze hier terecht via een malafide uitzendbureautje, dat die jongens ook nog eens opgelicht heeft. Gelukkig is de eigenaar daarvan later opgepakt, in zijn geval in verband met drugshandel. Ik zou maar aan de globalisering beginnen te wennen, want die houdt toch niemand tegen, behalve Wilders dan, als ik zijn aanhang moet geloven… ja hoor..

 2. &4. HAHAHAHAHAAHahahahahahaaaaa, , waar heb je die vandaan? De beste hier op de site!!!! Tofffff……

 3. @5, daarom heb ik het ook geplaatst want Saloonliberaal lijkt me nog altijd iets verkapt depressief. FF Saloonliberaal opvrolijken.

 4. Als iemand dacht dat straattaal nog niet in de Tweede Kamer was… sorry… ik had hem nog niet gezien maar deze is echt geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ok, en nu moet ik normaal saai doen.

 5. Hahahahahhahahahga. “Je moet oppasse wat je zzegt!!!”.. hahahhahhaha , (hoe neem je de minister president voor de lul… zo dus!!!!

 6. Sorry, ik ga nu niet meer debiele offline reacties plaatsen, ik ben nu weer saai… denk ik

Reacties zijn gesloten.