Geen gezeik, iedereen rijk

De crisis is voorbij. Dankzij een briljante ingreep van minister Dijsselbloem van Financiën.

Om onrust onder Nederlandse spaarders te voorkomen heeft minister van Financiën Dijsselbloem vanochtend besloten om bestaande spaarrekeningen preventief aan te vullen tot 100.000 Euro. Door deze maatregel wordt het eenvoudiger om in de toekomst een eventuele bankrun tegen te gaan.

Dat meldt Trawant op Column X, een site voor columnisten. Dat geeft meteen ook aan dat het nieuws helaas niet serieus moet worden genomen.

Want hoe mooi had het kunnen zijn:

‘Door opwaardering van de spaarsaldi hopen we ook de garantieregeling beter inleefbaar de maken. Mensen snappen beter wat een ton is als ze het op hun afschrift zwart op wit hebben. Bovendien kan men in deze barre lente wel een opsteker gebruiken. De extra investering die hiermee gepaard gaat wordt volgens de minister vanzelfsprekend gedekt door het Europese Noodfonds.

De financiële markten hebben enthousiast op het initiatief gereageerd. Moody’s waardeert de Nederlandse daadkracht met een hernieuwde AAA+++ rating.

2 gedachten over “Geen gezeik, iedereen rijk”

  1. Straks wordt de splinter nieuwe Europese rating ingevoerd waarop Nederland scoort: AAAAARRGGHHHhhhh+++++.

    Minister Dijsselbloem gaat straks bij P&W uitleg over geven.

  2. In de DDSD word vermeld dat een van de grootste italiaanse banken ,al eenige weken een stille bankrun ondervind .Het grootste gedeelte van de rekening houders heeft zijn rekening leeggehaalt en opgezegd .dit loopt in de miljarden .De oorzaak schijnt een groot verlies van deze bank te zijn vanwege delivaten handel .Toen dit bekent werd onder rekening houders is de run begonnen .Na dat het bank debacel in cypres eindigde in het roven van spaarrekeningen ishet in stroomversnelling gekomen .Omdat men vreest indien de bank valt hetzelfde gebeurd als in cypres .

Reacties zijn gesloten.