Gewone politie wil ook uiterlijk van soldaat

Politieagenten vinden zichzelf niet stoer genoeg. Ze kunnen in de huidige kleding niet hardlopen. Nou, ik zie zo wel eens agenten en dan denk ik zo maar dat het niet aan de kleding ligt dat ze niet hard kunnen lopen. Volgens mij heeft het iets met bewegen, trainen en eetgedrag te maken. Dat gaat een nieuw kostuum niet verhelpen.

Maar goed, ze vinden ook dat ze er niet stoer genoeg uitzien en wat willen ze dan? Een ‘petje’ :grin:, zo’n ding wat pubers ophebben om stoer te doen, zie je ze al lopen? Ow of een ‘schuitje’, dat geeft mij hele enge ideeën die het verleden doen herleven enzo.

Maar ze willen ook halfhoge laarzen, daar gaat de broek in natuurlijk. Kortom, de gewone straatagent wil er uit zien als een lid van het leger want dat is veel stoerder. Binnenkort willen ze ook met automatische wapens in de arm lopen en dan is het beeld compleet van een politiemacht onder dictatuur.

Weg met agent die helpt en aanspreekbaar zou zijn, is volgens mij al lang niet meer, want ze rijden allemaal rond in auto’s en daar is niks aanspreekbaars aan. Ow, zal ook wel bijdragen aan dat niet kunnen rennen, al dat autorijden, misschien?

11 gedachten over “Gewone politie wil ook uiterlijk van soldaat”

 1. Soms zitten ze ook op paarden.

  Ik vermoed dat het ministerie van Veiligheid hier een open oog en oor voor heeft.

 2. Het begint met een petje, gaat door met gezicht standart met groene en zwarte strepen schminken en aan het eind willen ze met bivakmuts in een Hummer rond gaan rijden met een geweer in elke hand.

  Dit is allemaal het invloed van Arnold Schwarzenegger!

 3. Respect willen afdwingen met een petje en laarzen is tamelijk onnozel. Respect moet je verdienen.

 4. FF een vreemde vraag tussen door: Wat gaat het allemaal kosten? En als het niet uit het reguliere budget wordt bekostigd: In welke provincie krijgen de bejaarden een week-luier aan om deze ongein mogelijk te maken?

 5. Het zal niet zo veel kosten denk ik. De uniformen zullen toch een keer vervangen moeten worden en zo’n platte pet is een stuk duurder dan een honkbalpetje met een geborduurd logo.

 6. Het gaat er toch over wat er onder die pet of cap zit.
  Opleiding mensen daar gaat het om, en handhaven. Met overtuiging, daadkracht.
  Watjes kunnen altijd nog bibsen wassen.

 7. @6 Heb jij wel eens bibsen gewassen? Denk het niet. Want dan zou je weten dat dat nou juist niet voor watjes is.

  @3 “Respect moet je verdienen.” Daar hebben ze nog nooit van gehoord bij de pliesie of bij de politici in Den Haag of waar dan ook. Die denken dat het hangt aan hun functie. Niet dus! 😥

Reacties zijn gesloten.