Gewone, normale Nederlanders

‘Gewone, normale Nederlanders gaan erop vooruit.’ Een walgelijke uitspraak van Rutte natuurlijk, maar ook een uitspraak waarover is nagedacht. De gemiddelde VVD-stemmer wil dit namelijk horen. De VVD-er vindt zichzelf heel gewoon en normaal. Deze walgelijke uitspraak is gericht aan mensen die armoede en alles wat anders is, ongewoon en abnormaal vinden.

De uitspraak zal nog een tijdje rondzingen op de sociale media. Tot grote vreugde van de heer Rutte. Want het zal een partij als D66 stemmen gaan kosten en een partij als de VVD stemmen gaan opleveren. De nek van Pechtold ligt nu al op het hakblok. Wat Rutte betreft mag de regering dit jaar nog vallen.

Had ik al gezegd dat zijn uitspraak bedoeld is om nog meer tweespalt te creëren? Arm en rijk. Wit en bruin. (Moet ik blank zeggen?) Het is de afschuwelijke realiteit waar Nederlanders in moeten leven. Tweederangsburgers, derderangsburgers en binnenkort vierderangsburgers. (Statushouders)

Natuurlijk zal het u verder niet raken. Het is immers een prettig gevoel dat u het beter heeft dan de vult-u-maar-in-rangsburger onder u. U heeft een baan, u gaat erop vooruit. U zwijgt.

Maar zeg niet dat u het niet wist. Want u weet het en u doet er het zwijgen toe. Dat is de grootste schande waardoor Rutte lachend zijn: ‘Gewone, normale Nederlanders gaan erop vooruit’ uitspraak kan doen. Ongestraft en met een knikje naar de mensen die nazisme en fascisme zo gek nog niet vinden. 

Eerder verschenen bij Defrysk.

3 gedachten over “Gewone, normale Nederlanders”

 1. Ooit een normaal mens ontmoet? En, beviel ’t?

  ~Liefste Loesje

  Wat verstaat dit extreemrechtse cabaret (incl. D66) onder ‘Minder gewone, normale Nederlanders’?

  Zullie die zich ‘maar moeten invechten’. Of de extreemrechtse -overigens PVV stemmende- terroristen, waarvan er inmiddels meerdere in het meest zwaar bewaakte gevangenis ter lande, zitten; die sukkels met bierflesjes die een aanslag pleegden waar kinderen zwaargewond konden raken. Linkje? Google & MSM.

  Toe, vertel eens over die normale, gewone mensen.

  Bah.

 2. Hier kunnen we wel een campagne uit halen. Hij zet zichzelf klem namelijk

  Miljoenen mensen gaan hier niet op vooruit, zijn dus niet normaal. Alleen de Multi-nationale CEO’s, zijn dan normale Nederlanders. Alleen de kroegmaten van Rutte zijn blijkbaar normaal

  Daarnaast vind ik ‘normaal’ een beetje een fascistoïde terminologie, van ik ken genoeg ‘normale’ mensen, die verrot zijn tot het bot, maar dat is weer een dwaalspoortje.

  Rutte vindt dat u niet normaal bent, vind u Rutte normaal ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.