Geweld tegen moslims is niet de schuld van Wilders

Tenminste als we Wilders zelf moeten geloven. Vandaag bleek dat het OM dat meestal de functie heeft om de tegenpartij te vertegenwoordigen van de beschuldigde geen zin had Wilders te vervolgen voor haatzaaien. Uiteraard was Wilders, die het voorheen nog had over een schijnproces daar heel blij mee . Zo zie je maar hoe een rechtssysteem werkt dat nog erger is als dat in Noord-Korea .

“Ik discrimineer niet, ik zaai geen haat en ik beledig geen mensen”, zei Wilders. “Het enige wat ik doe, is de waarheid spreken. Volgens het OM is dat geen strafbaar feit. Ik hoop dat de rechters dat overnemen.”

Wilders zaait dus geen haat! Dus hoe verklaren we dan deze lijst van geregistreerde aanslagen op moskeeën?

Uiteraard is deze lijst al een stuk langer dan in de tijd dat Wilders zijn gal begon te spuwen over de Islam en daarmee het stokje van Pim Fortuyn overnam

Toch zien we een aanzienlijke toename van incidenten vanaf het moment dat Wilders met zijn islamkritiek de arena betrad. En we zien zelfs een jaarlijkse toename. Dit jaar al 10 incidenten tegen vorig jaar 6 .

Maar kennelijk is het toeval dat de grootte van de PVV gelijk oploopt met het aantal geweldsincidenten tegen moskeeën.

Want deze mensen zijn niet door Wilders’ haatpreken geïnspireerd tot deze daden.

4 gedachten over “Geweld tegen moslims is niet de schuld van Wilders”

 1. Maar, aldus Wilders: “Als het hier in Nederland tot rassen rellen komt, hetgeen ik dus niet wil, dan hoeft daar niet bij voorbaat een vekeerde werking van uit te gaan”.

  Een impliciete aanmoediging dus voor racistische / anti-moslim geweld met ingebouwde disclaimer. De fervente PVV aanhanger ziet dat toch echt als aanmoediging voor dergelijk geweld.

 2. @1 wat een onzin !

  Wilders heeft het probleem (islam) niet bedacht, hij benoemt het.
  dat er halve zolen zijn die dergelijk wangedrag bezigen, kun je hem niet verwijten
  Ik ben pro-Wilders, academisch geschoold en faliekant tegen de islam maar(en dus?) ook
  tegen iedere vorm van geweld en voel me dan ook geenszins aangesproken door ideeën van
  Wilders om met bakstenen te gaan gooien. Integendeel.
  Verstandelijk minder bedeelde gastjes die dit soort rottigheden bezigen, zijn in alle lagen van de
  bevolking te vinden en dienen gewoon opgepakt, berecht en heropgevoed te worden.
  Overigens, mocht Wilders door het Hof veroordeeld worden, kun jij op jurisprudentiele gronden voor
  jouw uitspraak ook worden vervolgd. Denk daar maar even over na want je hebt zojuist haat gezaaid.

 3. @NIko

  Genoemde uitspraak Wilders over rassen rellen is niet in de ten laste legging meegenomen.
  Terwijl deze duidelijk spreekt over goed daarvan.

  Ik ben het verder eens dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het plegen van geweld.

  Ben zelf acadmisch geschoold en tegen Wilders als filosemiet and bigot,. ordinaire MO war monger en dictator in den dop..
  Wilders draagt geen enkele oplossing aan voor daar waar er in nederolnd in specifieke gemeentes en wijken burger problemen rond immigratie zijn. Laat staan ocer de economisch sociaal achtergestelde provincien waar ook een clusters van zijn kiezers vandaan komen.

  De grootste nare grap natuurlijk dat mocht een islamtische .theocratie qua hete koude MO oorlog dreigen een europees land qua oorlogsvoering over te willen nemen er geen schijn van kans qua overwinning bestaat.

  Ik ben dus van mneing dat het centrale MO Staat van Israel conflict met de Palestijnse bevolking niet in Europa thuis hoort en laat het aan EU diplomacy over daar moeizaam evenwicht in te behouden.

  Wellicht interessant voor dat Wilders en gelijke groot Isreal lobbyisten, Wilders netwerk en geldschieters, als niet behulpzaam maar als EU adverse worden gezien:
  http://www.haaretz.com/jewish-world/diaspora-jews-beware-stay-away-from-bigots-no-matter-how-friendly-they-seem-1.299009

  Mocht u dit niet weten[ over Wilders ambities en zijn program:

  Blijvende opheffing van het habeas corpus-beginsel in die zin dat de overheid bij het enkele vermoeden van terroristische activiteiten of sympathieën naar eigen goeddunken iedere burger voor onbepaalde tijd kan vastnemen zonder aanklacht en zonder substantiële rechterlijke toetsing: de zogenaamde administratieve detentie.

  Staat er gewoon in, op zo.n figuur zou niemand bij zijn volle verstand stemmen.
  Wilders heeft hier al getuigenis van gegeven , hoe men hier ook over denkt:
  Een politie agente die iets over bruin 1 had getwitterd diende beroepshalve En vanwege achterliggende symphathien, waren dus linkse in dit geval, kan ook een pVVer met een ongewenste afwijking zijn, ontslagen te worden.

Reacties zijn gesloten.