Geweld tegen christenen in AZC’s

Is dit ook zo of kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit wel heel toevallig op de juiste tijd naar buiten komt? Er komen ook vragen over geweld tegen moskeeën en dat is natuurlijk ongewenst, die vragen en die aandacht. Dus hup, maar even gelijk de moslims weer in de hoek gedrukt dat ze dit doen in AZC’s.

“Het is verschrikkelijk dat mensen, die vaak vanwege hun geloof vluchten naar Nederland en hier veilig zouden moeten zijn, hier onderdrukt worden.”

Juist en zouden we dat als domme, weldoorvoede Nederlanders die alles hebben wat ons hartje begeert eens in de oren willen knopen! Het grootste deel van deze mensen zijn echte vluchtelingen en geen gelukszoekers. Die komen allang niet meer naar Nederland. Veel te moeilijk.

10 gedachten over “Geweld tegen christenen in AZC’s”

 1. Vooral omdat het CIDI erg blij is met deze publiciteit vermoed ik dat het inderdaad bedoeld is als aandachtafleider voor geweld tegen moskeeën.
  Het leven in azc’s gaat juist knap oecumenisch in de breedste zin. Als er wrijvingen zijn gaat het niet daarover. Men zit nogal dicht op elkaar.

  De EO is hard op weg WIlders’ huisomroep te worden, samen met het Wakkere gespuis.
  En dat alles van onze centen.

 2. Ik was vanavond op twitter en dit bericht(niet letterlijk) was nieuws van het CIDI. Ik vond het ergerlijk gezien de doelstellingen van het CIDI dat ze brommen over Rabbijnen die belaagd worden in Israël, maar weinig tot geen aandacht besteden aan het toenemende geweld tegen moslims.

 3. Jaren op een AZC gewerkt en daar nooit wat van gemerkt , ook het COA zegt zich niet in de situatie te herkennen , maar ja dat zijn slechts feiten hé 😥

 4. # 3 jvdheuvel

  Heb even op de site gekeken en inderdaad …al dat geevangeliseer er achter als reklame …. ze leren het ook nooit af!
  Mijn idee is daarom om humanisten in AZC zeer duidelijk voorlichting te laten geven hoe Nederland grondwettelijk vrijheid van godsdienst voorstaat. Dat .ned. een seculiere staat is en dat men in nederland de draak met iedere godsdienst mag steken en deze mag beledigen. Dat discrimineren in Ned. niet is toegestaan (nou ja, zolang fenomeen Wilders actief is niet erg geloofwaardig maar toch) .men in geen enkele godsdienst hoeft te geloven, dat er ook veel atheisten en agnosten in ned. zijn. Asielzoeker dit bewust zijn heel duidelijk mee geven, live and let live, dat be and let be als fijne samen leving in ook in alle benauwenis van de centra begint.
  Confessionele zorg-opvang verleners vanuit welke godsdienstige overtuiging dan ook lijken mij van die optiek niet geschikt om daar te werken .Dan wel met de aanstellings boodschap Bemoei je in dit werk niet met de geloofs overtuigingen van anderen.

  Voor wat het waard is, dat was mijn idee over topic godsdienstige wrijvingen, waarvan ik vermoed dat dit haast in ACZ`centra:.s .niet anders kan
  Eigen godsdiensten als hoop zijn al genoeg om uit arrenmoede met elkaar mesjokke van te worden terwijl terwijl men daar met zoveel hoop op een daadwerkelijk ander leven samen opgesloten zit.
  Mijn idee zal wel niet uitvoerbaar zijn, het zou geen werkverlening voor begeleidende priesters pastoors imams rabbi .s etc. in houden terwijl gelovigen daar in 1ste instantie weer zo afhankelijk van zullen zijn…..

  Off topic
  Ik vind de toenemende polittieke en media focus op moslims in de EU samenleving zeer zorgwekkend, Merkel ook weer met haar MCsamleving als mislukt.

  De eerste media weder vraag op een dergelijk statement hoort m.i. te zijn: Kunt u nader definieren wat u precies met multi cultureel als gegeven oorzaak van een mislukte samenleving in uw land bedoelt?.

 5. @6
  Geen slecht idee, maar wie nog in de procedure zit mag op geen enkele wijze integreren, en mag dus ook niet vernemen dat Nederland niet de christelijke natie is waarvoor die lui van gave.nl het willen verkopen, bijvoorbeeld.
  Verreweg de meeste vluchtelingen komen aan met hun godsdienst als belangrijkste bagage.

 6. @ Katja:
  Ben het met je off topic opmerking eens dat berichtgeving (en voorlichting) te eenzijdig zijn. Wat ontbreekt is een aantrekkelijk medium dat uit het verband gerukte informatie in breder perspectief plaatst. Waarom denken Nederlanders dat vrouwenbesnijdenis en eerwraak typische moslim gebruiken zijn en onderdeel van de islam, terwijl niet zo moeilijk is aan te tonen dat het culturele verschijnselen zijn gekoppeld aan bepaalde landsstrken. Het tegengeluid richt zich op het in diskrediet brengen van degene die disinformeert. dat is een aanval en roept weerstand op. Het tegengeluid zou (denk ik) meer inhoudelijk moeten zijn en misinformatie moeten aanvullen en in breder perspectief zetten. Of is dit een naieve gedachte?
  Wat betreft de AZC’s . De COA herkent zich niet in het geschetste beeld van de EO.

 7. http://www.refdag.nl/nieuws/verzet_neemt_toe_tegen_stichting_gave_1_399549

  Christelijke werving volgens het COA:
  Voorlichter Jan Willem Anholts van het COA bevestigt dat er een brief is gestuurd naar alle azc’s waarin het beleid van het COA inzake de religieuze neutraliteit nog eens onder de aandacht is gebracht.
  „Een aantal maanden geleden was er een incident waarbij twee personen –ik kan niet zeggen of het medewerkers van Gave waren– asielzoekers overhaalden zich te bekeren tot het christendom. Als ze dat niet zouden doen, zou de kans op een verblijfsvergunning klein zijn.”

 8. #7
  Leuk en dank dat je reageerde.
  Tja daar zeg je zo wat, daar had ik helemaal niet aan gedacht.
  Daar zou onderuit te komen zijn door te stellen dat asiel zoekers op nederlands grond gebied verkeren en dat het niet gaat om integreren maar om objectieve voorlichting hoe samen te leven op neerlands grondgebied werkt?
  Ze verkeren er vaak toch voor langere tijd als niet jaren?

  De vraag hoe dan met asielzoekers die godsdienst als enige bagage meebrengen ,waarvan ik denk dat er velen van zijn, laat ik maar al te graag aan humanisten over.
  Ik zou het niet durven cq niet weten of het verantwoord is om deze mensen in het diepe te gooien.
  Let wel niet durven omdat het niet weten is, er zijn gedegen humanistische UV studies als voorbereiding op dit gebied.
  Het was maar een luttele brainstorm storm omdat ik het zo onzinnig ,waste of time als mensen elkaar op grond van godsdiensten lastig vallen, elkaar gaan bestrijden en dan te bedenken dat men ook nog samen opgesloten zit.

  #8 Lieke en anderen

  Helemaal eens met dat het tegen geluid, gedegen objectieve informatie vooral van de media node ontbreekt.
  Maar niet alleen dat, stel je gaat Merkel weer verder doorvragen over genoemde MC problemen, of dit overal in Duitsland waargenomen is , zo niet, waar dan en hoe het met de economische, woon werk en leefomstandigheden van de MC mislukte samenleving als waarnemingen zit etc etc….
  Kortom de kreet zegt niets en weerhoudt de politiek om eigen beleid als waarnemend vermogen onder de loupe te nemen.
  Qua culturen heb ik bv. ook geen idee hoe ver de politiek kan gaan met bv. het verbod op vrouwen besnijdenis als dit in het buitenland gebeurt..
  Doodssteek als eerwraak, ontvoering van kinderen en meer zijn deel van waar we mee hebben te dealen en vooral heel erg eerlijk over te zijn, cq. hoe vaak gebeurt dit in moslim culturen in verhouding tot de onze? Ik heb bv. al weer geen idee.
  Ik zie uitwassen van westers vreemde culturen ,zeden en gewoontes ook als moeilijk te begrijpen zolang de politiek geen duidelijk antwoorden en vergelijkings materiaal geeft.
  Ik kan me verder voorstellen dat de burger bang is voor de invoer van de sharia in onze democratie. Het zou dan om civiele rechtbanken gaan die strafrechtelijk niet erkend worden en waarvan er ook joodse en roomse zijn, dus hoe kan de staat dan sharia rechtbanken verbieden?.
  Als een moslima dan verkiest om via de sharia haar boedel of scheidings problemen op te lossen, ik geloof dat dit kan, en zij wil later uit ongenoegen toch naar de rechter , dan zij dit zo.
  Dit gezegd hebbende weet ik ook niet hoe dit precies zit, of het klopt wat ik schrijf. De politiek dient staatrechtelijk helder en eerlijk voorlichting te geven,de islam als godsdienst met dezelfde rechten van andere godsdiensten is here to stay.
  M.i. media tegen woord en politieke voorlichting en duidelijkheid over waar onze staatsrechtelijke beginselen ophouden zijn m.i. veel belangrijker om vooroordelen te bestrijden dan hoodddoekjes gedoe.
  De zogeheten culture clash is m.i. onzin, godsdienstig geente culturen vermengen zich in een behoorlijk bestuurde democratische samenleving mettertijd vanzelf, orthox gelovigen daar gelaten.
  En laat de polittiek eens antwoord geven hoe ze de gevolgen van EU vrije arbeids migratie zien, nieuwe generatie huisjes melkers, bonafide en malifide uitzend bureautjes en bijkomende criminaliteit uit de oost blok landen die qua criminele organisatie veel meer en harder van regimes huize hebben mee gekregen dan bv. draaideur marokaantjes.
  De laatsten zouden vanzelf weer op hun pootjes terecht komen . geen garantie, maar het merendeel als ze eenmaal getrouwd zijn. Petty criminals zullen er altijd blijven.

  Format makers: ,de emoticons zijn verdwenen, jammer maar niet errug …..het is al errug genoeg om met het huidig media en politieke kilmaat bezig te zijn…….

Reacties zijn gesloten.