Geweld in samenleving Marokkanenprobleem?

De bestuursleden, trainers, spelers en vrijwilligers van sportvereniging Nieuw-Sloten kampen met bedreigingen via e-mail en social media nadat spelers van de club grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben doodgeschopt. Spelers van de Amsterdamse club worden nu volgens de Telegraaf uitgescholden, bespuugd, belaagd en gepest. (Trouw)

Dan vraag ik me af of al die spelertjes op scholen zitten waar alleen maar Marokkanen naar toe gaan?

8 gedachten over “Geweld in samenleving Marokkanenprobleem?”

 1. IK DENK HET NIET ,deze klacht van de zijde van het bestuur van die club is niet helemaal ongegrond ,maar als we het commentaar van de vrienden van de daders nemen zou het dat zelfdebestuur zieren ook daar afstand van te nemen ,tot nu toe hoor of zie je daar niets over .

 2. Zouden ze hem bewust hebben geschopt?

  De Nederlandse luitjes die hun Turkse buurman enige tijd geleden dood hadden geschopt hebben ook nader verteld dat ze dit niet bewust hadden gedaan en dit is gelijk op die manier in de media overgenomen.

  Zeker, geweld is een algemeen maatschappelijk probleem!

 3. Marokkanenprobleem of niet ?
  Het is een feit dat Marokkanen meer problemen opleveren dan andere groepen in de samenleving.
  En er is niemand die zich afvraagt waardoor het komt ?
  Heeft iedereen gelijke kansen in deze maatschappij ?
  Terug naar het probleem.
  Was in het verleden bestuurslid bij een voetbalclub.
  En ook bij ons waren voetballers ( blanke ) die wel eens door het lint wilden gaan.
  Buiten het voetballen zeer rustige en amabele mensen, maar als ze op het veld kwamen, ging die knop om.
  Het grote verschil is, dat bij ons de leiders wel ingrepen.
  Bij ons werd een speler onmiddelijk gewisseld, zodat het niet uit de hand liep.
  Aangezien dat er meer incidenten met dat elftal waren, vind ik dat leiders en bestuur , in hadden moeten grijpen.
  Helaas te laat, maar om dit een Marokkanenprobleem te noemen, gaat nogal wat bruggen te ver.
  Het is een samenlevingsprobleem.

 4. @3, inderdaad men probeert een sociaal probleem te verhullen door op het etniciteit af te gooien. Lekker makkelijk racistisch.

  @4, Nu heb je mij verslagen – ik geef toe, er is een Marokkanenprobleem mbt tot hun ondervertegenwoordiging binnen de Witteboorden Maffia.

 5. Wilders kan alleen volhouden dat het een Marokkanen-probleem is door zich alleen op Nederland te focussen , iedere groep in elke stad in het westen in de zelfde sociale positie vertoond precies hetzelfde gedrag .. in 90 % van de gevallen minderheden vandaag de dag , maar toen de schilderswijk en de jordaan nog wit waren .. een wijk probleem … Ik Jan Cremer zou een voorbeeld kunnen zijn als Jan geen Allochtoon was ..:) In de jaren 50 waren het de kinderen van de tijdens de crisis naar de randstad gemigreerde Zeeuwen en Friezen .. daarna de Indo’s , toen de Turken en Surinamers en nu de Marokkannen

 6. Natuurlijk is zo’n stille tocht respectvol voor het slachtoffer en een steun voor de familie.
  Maar wat totaal uit proportie is getrokken, is dat de voetbalwereld uiteindelijk de schuld van deze moord uiteindelijk op zich neemt door te zeggen dat er te vaak tegen de beslissingen van scheids- en grensrechters wordt geprotesteerd.
  Ja dat gebeurt inderdaad vaak spontaan in het heetst van het spel, soms met handgebaren of een scheldwoord. Maar dit is een ander probleem en kan beslist niet vergeleken worden met het uit wraak en bewust doodtrappen van een grensrechter na een voetbalwedstrijd. Iemand die zo’n vergelijking durft te trekken, begrijpt er echt niets meer van. Er zit een groot verschil tussen protesteren tijdens een wedstrijd of iemand na een wedstrijd uit wraak te dood te trappen. Als men dat niet meer inziet, is alle gevoel voor proportionaliteit en rechtvaardigheid verdwenen.
  Wat er nu weer gebeurt, is dat de schuld van deze criminele en laffe daad bij de voetbalwereld wordt neergelegd in plaats van bij de daadwerkelijke daders, die zich hier weer achter kunnen verschuilen.
  Hoeveel scheidsrechters of grensrechters zijn er eerder na een voetbalwedstrijd doodgetrapt? Deze daad is geen voetbalprobleem, maar een maatschappelijk probleem met de mentaliteit van het overgrote deel van jonge Marokkaanse jongens. Na alle feitelijke gewelddadigheden, gepleegd door Marokkaanse jongens en de statistieken die hierover bekend zijn, wordt het belachelijk, dat dit nog steeds onder een andere noemer wordt geplaatst door de media en onze regering. Zij gaan ervan uit, dat de gemiddelde Nederlander behoorlijk achterlijk is.
  Dit is duidelijk een probleem dat bij de levensopvatting en opvoeding van deze daders ligt. Als deze zelfde jongens waar dan ook op straat op hun gedrag aangesproken of terechtgewezen zouden worden, zouden ze waarschijnlijk net zo wraakzuchtig en agressief reageren.
  De meeste mensen zijn het zat om opgezadeld te worden met het schuldgevoel dat zij waarschijnlijk medeschuldig zijn aan de excessieve agressiviteit van vele jonge Marokkanen. Afgezien dat dit een leugen is, geeft men de daders wederom de kans om hier zelf geen verantwoordelijkheid voor hoeven te nemen. En daar zijn de mensen die deze feiten niet durven te benoemen dus wel debet aan.

 7. @7, heb je zeker een pilletje vandaag vergeten te nemen.

  Bovenop snap je helemaal niets van voetbal.
  Daarom hangt je commentaar dunnetjes in de algemeen racistische lucht.

  Voetbal is een der meest traumatische sporten waar mensen regelmatig (zwaar) gewonden worden weg gehaald en in het ziekenhuis belanden.

  Ga ook na hoeveel doden zijn bij voetbalwedstrijden in de afgelopen jaren gevallen, of als mogelijke gevolg van trauma uit de voetbal.

  De enige verzachtende feit voor dit opmerking van je is dat deze regering in de lijn van alle rechtse regeringen tot nu toe helemaal niets tegen de structurele Racisme en Discriminatie doet.

  Ga eens voetbal spelen, dan gaan we weer ’s een keertje over praten.

Reacties zijn gesloten.