Gevulde Goudreinet met custardvla uit de oven

Wat we nodig hebben
Goudreinet, kaneel, custardpoeder, rietsuiker, rozijnen,melk, krenten

Makkelijke recepten, daar hou ik van omdat ik anders in de war raak of in de stress schiet. Vandaar dit toetje, toespijs lijkt me overigens een juistere benaming. Bij een toetje denk ik aan een hapje of drie en leeg is je bakje, niks voor mij. We hebben deze winter stevige kost nodig  omdat de Goede Revolte vast en zeker zal komen en we de straat op zullen moeten, er zit niets anders op, al dat getwitter leidt tot niks.

Onder het plaatje staan de ingrediënten. Stuk of twee Goudreinetten per persoon is meer dan genoeg. Schil de appelen en hol ze goed uit tot het binnenste, het klokhuis, weg is. Maak een mengeling van rozijnen, krenten, rietsuiker en kaneel en stop dit in de appelen. Scheutje rum kan ook nog. Daarna flink kaneel en wat suiker over het geheel. Zet de dichte ovenschaal met een bodempje water in de oven en gaar de boel een minuutje of 20 op 150 graden. In tussentijd maak je even wat custardvla, hoe dat moet staat op ieder pak dus dat hoef ik niet te vertellen. Giet de vla erbij tot de appelen niet meer te zien zijn en zet het geheel nog een minuutje of 20 in de oven. Dat is alles. Twijfel je aan de gaarheid dan steek je er maar een vork in of een mesje. Ook de vulling moet lekker warm en gaar zijn. Eventueel is een lepel rabarber op het bord ook lekker, maar dat is me te ingewikkeld allemaal.

De Rumtopf staat ook nog geduldig te wachten. Ik zal het eerlijk opbiechten: ik heb al een potje leeggegeten. De grote mag pas over een paar weken open, ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zou lukken zo lang te wachten. Roomijs heb ik al wel in huis gehaald. Le Roi mange, et vous?

Graag had ik een plaatje bijgeplaatst van het resultaat maar de camera viel in de custard.

8 gedachten over “Gevulde Goudreinet met custardvla uit de oven”

  1. Ja Laurent, Balkenende had eerst het zuur en dan het zoet beloofd. Hij loog dus nu doe ik het maar zelf ; ).

  2. Ik zie op het plaatje bij het recept dat je custard van Dr. Oetker gebruikt. Was die Oetker niet ook een fout persoon tijdens de tweede oorlog? Maar zijn fabriekje maakt wel lekkere dingen.

  3. Mooi LRD, U bent er weer. Ik zal het proberen met extreem linksdraaiende custardvla.

  4. Ik vermoed dat er een custardoorlog aan zit te komen tussen eutker en nestlé, de één wil de ander hebben.

Reacties zijn gesloten.