Gevraagd: een mea culpa van politiek en managers-kaste

Dat gezegd zijnde. We moeten er wel voor uitkijken, dat we met onze actie tegen graaiers in de PvdA niet onszelf te hard in eigen voet schieten, onszelf een pikzwart negatief imago op de hals halen. Dat is een risico. Er zijn grenzen aan zelfkastijding. Dat doen we vaak al meer dan andere partijen, en het heeft ons weinig applaus gebracht. Ooit een VVD-er tegengekomen die zelfkritisch was over de puinhopen die het financieel kapitalisme heeft aangericht? Dus pas op met het overdreven bevestigen van de kritiek van de buitenwacht op de PvdA, door ons louter op onze eigen mensen te fixeren. Hoeveel echte graaiers zijn er nu eigenlijk precies? En het moet toch gaan om alle bestuurders en werkers in de publieke sector, niets speciaal die van de PvdA, al treft ons daar natuurlijk wel een eigen verantwoordelijkheid.

René Cuperus tijdens de publieke sector-discussiebijeenkomst van de PvdA op 12 oktober 2011, in Regardz Gele Kegels, Eindhoven.

1 gedachte over “Gevraagd: een mea culpa van politiek en managers-kaste”

  1. Zich ‘te hard in eigen voet schieten’ – die houen we d’r in… Ja, het idee is natuurlijk sympathiek, om alvast iets te bewerkstelligen zolang er geen kabinetsbeleid tot matiging in zicht is – maar wat bereik je ermee?
    Gisteren heeft bij ons de gemeenteraad (op voorspraak van de PvdA) besloten dat organisaties waarvan de directie meer verdient dan de burgemeester, geen subsidie meer dienen te ontvangen. Volgens D66 schiet de raad daarmee in eigen voet – ons aller voet dus – maar die waarschuwing werd vrolijk in de wind geslagen. Toch had D66 een sterk punt: http://www.d66leiden.nl/Nieuwsartikelen/Raad_schiet_zichzelf_in_de_voet.aspx?objectName=NewsShow&objectId=541.

Reacties zijn gesloten.