Gevoel van veiligheid heeft een hoge prijs

Wie de wereld wil beschermen tegen terrorisme, moet juist níet streven naar de allerstrengste veiligheidsmaatregelen.

Het is een reactie die haast als een wetmatigheid kan worden beschouwd: na een aanslag volgt de roep om strenge veiligheidsmaatregelen. De aanslagen in Noorwegen hebben die roep wederom versterkt. Net zoals eerder na 11 september, na de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, na de schietpartij in Alphen aan den Rijn, klinkt ook nu de vraag om maatregelen, in de hoop op ‘dit nooit meer’.

Een terroristische aanslag, zowel nationaal als internationaal, legt het wezenlijke gevaar van terrorisme bloot en genereert grote publieke steun voor strengere veiligheidsmaatregelen. Deze roep is gezien de situatie voorstelbaar. (Gevoel van veiligheid heeft een hoge prijs – Trouw)

Enge moslim boehoehoehoe

De voorbeelden die de schrijver van dit stuk aanhaalt, zijn niet helemaal waar. Rechtse bloggers worden niet ineens opgepakt als een rechtsextreemist iets heeft gedaan. AIVD laat de rechtsextremist gewoon met rust,want is geen dreiging in Nederland. De AIVD voelt zich daar wel bij thuis, bij die denkbeelden. Dus lekker laten bloggen die jongens en meisjes.

Waar de schrijver wel gelijk in heeft is dat na dit soort vreselijke voorvallen, de roep om meer ‘veiligheid’ op straat in Nederland altijd groter wordt. Terwijl Nederland hartstikke veilig is. Deze roep nodigt Dickerdack en zijn kabinetgenoten dan weer uit om krachtige taal en nog meer repressieve maatregelen te nemen. Net zo lang tot we in het 1984 van George Orwell leven.
😥

Wat ik niet snap is dat de mensen die zo bang van hun schaduw zijn, zich helemaal niets voor kunnen stellen bij vluchtelingen die echt in angst voor hun leven hebben geleefd en daarom zijn gevlucht. Om vervolgens hier niet welkom te zijn, want eng. Nederland is een land van bange mensen, die niks te vrezen hebben, anders dan hun eigen domheid en een navenant kabinet met domme gedogerd.

Er zijn wat simpele dingen die bij kunnen dragen aan het zich veiliger voelen van bange burgers die geen enkele reden hebben om bang te zijn. Stop het programma ‘Opsporing verzocht’, stop de Telegraaf en publiceer de uitspraken van de haatpruik over Eurabië en de tsunami van islamisering nergens meer. Als mensen die willen horen gaan ze maar naar de Tweede Kamer of laten zich maar inschrijven met heel hun hebben en houden bij een bijeenkomst van Greet. Moet je zien hoe snel dat dan over is.

De Telegraaf verdenk ik ervan om elke dag een quotum te moeten halen van mishandelingen/misdrijven en dan ook een quotom van mishandelingen/misdrijven door gekleurde Nederlanders. Zo hou je de angst er wel lekker in en kan dit kabinet gewoon lekker verder gaan met zijn repressie. De Telegraaf is gewoon het dagblad van de staat, om de burgers week te maken voor maatregelen van die gekken in Den Haag.
De angstzaaierij van Geert Wilders is alleen voor zijn eigen gewin en om toch vooral de beveiliging te behouden, want zonder is hij niemand meer. Stel je voor, dan wordt zijn grootste nachtmerrie waarheid, dan is hij een gewone parlementariër!

3 gedachten over “Gevoel van veiligheid heeft een hoge prijs”

  1. ‘Stop het programma ‘Opsporing verzocht’, stop de Telegraaf en publiceer de uitspraken van de haatpruik over Eurabië en de tsunami van islamisering nergens meer. ‘ 😀

  2. “Nederland is een land van bange mensen, die niks te vrezen hebben, anders dan hun eigen domheid en een navenant kabinet met domme gedogerd.”

    Een rare manier om jezelf naar beneden te halen.
    Het zal wel aan Oranje liggen al die onvrede. Daarom leve de Republiek

Reacties zijn gesloten.