Gevaarlijker dan Breivik: eliminatie via de stembus

Volgens Malou van Hintum is Wilders niet verantwoordelijk voor de daden van Anders Breivik. ‘Al zou zijn naam wel driehonderd keer zijn genoemd in diens 1500 pagina’s tellende manifest in plaats van dertig keer – je kunt iemand niet verwijten dat hij wordt geciteerd’.

Wat Wilders wil bewerkstelligen, is in de grond veel gevaarlijker en ingrijpender dan wat Breivik heeft gedaan. Breivik geloofde niet dat het Noorse politieke systeem de wereld volgens zijn inzichten kon en wilde veranderen; en dus ondernam hij zelf actie.

Wilders is zijn geloof in de mogelijkheid dat de overheid beleid zal ontwikkelen dat uiteindelijk leidt tot een islam- en daarmee moslimvrij Nederland nog niet verloren. Hij zegt: ‘Wij geloven in de stembus.’

Wilders begrijpt dat niet gewelddadige individuele acties, maar maatregelen die hun neerslag vinden in wetten en besluiten effectief zijn. De staat beschikt immers over het instrumentarium om structureel te discrimineren en te elimineren.

Om dat te bewerkstellingen, zegt Milou van Hintum, ‘heeft Wilders bondgenoten nodig; mensen die hem steunen, die hem gedogen en die zaken met hem doen. Op die manier legitimeren zij niet alleen zijn xenofobe gedachten, maar plaveien ze ook het pad om ze te vertalen in xenofoob beleid’.

Zoals oud-minister Ernst Hirsch Ballin tijdens het CDA-congres in oktober vorig jaar zei, toen hij uitlegde dat het gedoogakkoord mensen aanpakt in plaats van problemen: ‘Verantwoordelijkheid nemen kan ook betekenen ‘nee’ zeggen. Doe dit ons land niet aan.’ Het zwijgen van de ‘grote communicator’ Rutte is dan ook beangstigender dan het geschreeuw van zijn gedoogpartner.

4 gedachten over “Gevaarlijker dan Breivik: eliminatie via de stembus”

  1. Juist, dat zeg ik al een hele tijd: die Wildersidioten moet je gewoon links (ok rechts) laten liggen, daar valt toch niks aan te helpen, maar het is het feit dat andere partijen het bestaan ermee samen te willen werken dat ze werkelijke macht geeft. Dáár moet wat aan gedaan worden.

  2. abb liep wel weg met fjordman, wel 111 keer aangehaald in zijn manifest: NRC http://goo.gl/iblyl
    diezelfde fjordman die een van de beste vrienden van de haatzaaier der lage landen is, de tweet-en-wegloop idioot uit venlo, ook wel bruine stinkvlo genoemd – zonder dat de gek uit venlo dit wil (alleen voor de bühne waarschijnlijk). gekke geurt’s oprechte metgezel in de strijd tegen islamisering: http://goo.gl/FScnL

    islamisering? zoals vaker gezegd een mythe: http://goo.gl/8ZjWn
    evenals de foute info, zeg maar smerige leugen die wordt verspreid over de schuld van links, dat nauwelijks regeringsverantwoordelijkheid had sind woII: http://goo.gl/6jviL

Reacties zijn gesloten.