Geruchten over dictatuur in Nederland worden sterker

Vlag van de EU
Vlag van de EU

In Nieuwspoort gonzen de geruchten onophoudelijk. Een speciale gezant uit Brussel bekijkt de mogelijkheid samen met de huidige regering om de komende vier jaar de Nederlandse democratie om te zetten in een tijdelijke dictatuur. ‘Grote hervormingen zijn noodzakelijk en bovendien zullen er in het kader van de verdergaande Europese integratie vaker en sneller nationale bevoegdheden moeten worden overgedragen’, aldus een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken. Het kabinet beaamt dat het erg veel last heeft van zowel de Eerste als de Tweede Kamer en probeert nu met terugwerkende kracht alle besluiten alsnog erdoor te drukken. ‘Een dictatuur zou een welkome verandering zijn’ beaamt ook Rutte.

Momenteel werkt een groot team van ambtenaren aan het wetsvoorstel dat dit mogelijk zou moeten maken. Een groot voordeel is dat deze uitsluitend aan de Raad van State hoeft te worden voorgelegd wiens advies de regering toch gewoon naast zich neer kan leggen. Kroes heeft in Brussel al opgetogen gereageerd. ‘Nederland dreigde achter te raken met de noodzakelijke bezuinigingen, maar kan nu deze achterstand snel inhalen’.
Over de toekomst van de 225 Eerste en Tweede Kamerleden is nog niets bekend en Rutte wilde hier niet op ingaan tijdens de laatste persconferentie.

In Europa wordt inmiddels ook gekeken of deze beweging van democratie naar dictatuur, versneld bij alle lidstaten zou kunnen worden ingevoerd. Ook zijn er diverse werkgroepen op bezoek bij bekende dictators om te kijken of dit model ook zou kunnen werken in Europa.

29 gedachten over “Geruchten over dictatuur in Nederland worden sterker”

 1. ‘Fijn, hoeven we niet meer zelfstandig na te denken’ zeggen ze toch in bovenstaand spotje? Nou, dat deed een groot deel van het gepeuple toch al sinds lang niet meer dus wat dat betreft is het allemaal niet zo dramatisch.
  Verder zou ik graag zien dat een snelle interventiemacht Nederland bezet en dat geboefte in Den Haag dat Bruin II heet onmiddellijk wegjaagd.
  Trouwens…Nederland is al heel lang een extreemrechtse dictatuur.
  Afgelopen weekend is door extreem rechts immers weer een onafhankelijke stem gesmoord. Het wachten is op het volgende slachtoffer van de bruine hordes en hooivorkenlegioenen.

 2. Voor mij is dit al oud nieuws. Op DDS waarschuwde ik al voor dergelijke toestanden, maar werd nooit serieus genomen. De Eerste en Tweede Kamer zullen (voorgoed) verdwijnen, en plaats maken voor de dictator uit Brussel. Zal misschien de Koningin ook afgezet worden, en zal het Koningshuis verdwijnen ? Nu is niets meer te dol. Zelfs de instelling van een geheime dienst die de bevolkingen moet bespioneren wordt voorbereid. De Derde wereldoorlog. Alleen de factor oorlog werd overgeslagen, terwijl men meteen al werk maakte aan een dictatuur. Wat is het verschil, Hitler of van Rompuij en companen ? Maar wie komt ons hiervan bevrijden ?

 3. Jongens kijk dan naar de schrijver van dit bericht. Die nemen jullie toch zeker niet serieus?

 4. @4, het verschil tussen van Rompuij en Hitler is méér dan zes miljoen doden. Wat een walgelijke vergelijking maak je. Ik ga je verdere tekst niet fileren, maar een onnozele ben je.

 5. Jhimbo,
  ik zeg: laat maar komen, die dictatuur. Erger dan het momenteel al volkomen afgebrande politieke landschap, kan het toch niet worden. Wel jammer van die 225 x €8000 = €1.800.000 per maand.

 6. Toevallig was ik een van de deelnemers aan de Roozendaal-conferentie en ik kan jullie dus vertellen dat we hebben afgesproken om als cosmetische maatregel de oude structuren gewoon te laten bestaan.

  Werkt prima trouwens, ook na de laatste verkiezingen. Mark behoorde natuurlijk, als een van de initiatiefnemers, tot de ingewijden. Maar ook Diederik stribbelde nauwelijks tegen, toen hij zich bewust werd van de voordelen. Wat onmiddellijk zijn afspiegeling vond in een ongewoon flotte formatie. Tenslotte ging het feitelijk nergens meer over.

  Nee, Nederland hoeft zich geen ogen te maken dat we de aansluiting met Europa zullen verliezen. Daar werkt het tenslotte ook al langere tijd zonder echte problemen.

 7. Het werkt ietwat als bij Hitler. De kiezers stemmen op politici die Europese democratisering tegenhouden. Als je democratie niet wilt, krijg je dictatuur.

 8. @12 He ja, gooi er een godwinnetje tegen aan, dat werkt altijd zeer overtuigend. Stalin bewaren we voor de meer serieuze discussies, Mao voor als we opgefokt raken en Pol Pot wordt uit de kast gehaald als het delirium nadert.

  Als anderen zo kletsen, dan zijn het populisten, maar als ik het zeg, dan probeer ik slechts lessen te trekken uit de geschiedenis. Tenslotte heb ik gestudeerd.

  Daarom zeg ik je: de ergsten zijn die lui met die samenzweringstheorien, die het voortdurend over die ene 1% hebben en de banken: daar kun je sowieso nooit en positief gesprek mee voeren, van hoe het nou verder moet. En zo nemen uiteindelijk de Chinezen de boel over, dat zul je zien.

  O nee, da’s waar ook: Hitler!

 9. @12 Het zou natuurlijk ook kunnen dat Europa juist de democratisering tegenhoudt.

  Maar het is moeilijk te voorspellen, want in Griekenland, Spanje en Portugal schijnt de bevolking het niet langer te pikken. En als de pleuris uitbreekt, dan willen we natuurlijk de boot niet missen.

 10. “Ook zijn er diverse werkgroepen op bezoek bij bekende dictators om te kijken of dit model ook zou kunnen werken in Europa.”

  Was dit de reden dat er bekend advocaat onlangs naar een bekende Zuid-Amerikaanze land heeft gerezen om direct polshoogte van de rijke ervaring met dictatuur aldaar te nemen?

  Ohja, sommige als Gil Beelen kunnen niet erop wachten en laten zich alvast Taseren om snel erbij te kom,en.
  Het zou waarschijnlijk een verhogend effect op het plezier van HTC of dergelijks moeten hebben,weetjewel. je gaat gewoon direct op het grond spartelen.

  Wat Beelen niet vertelt is dat de Taser een bewezen moordwapen is die bij zijn werking kleine bloedvatten kan latten vastklonteren, vooral in de hersenen.

  Daardoor gaan vervolgens de hersenen niet optimaal werken. Daarom moet u als luisteraar niet van opkijken dat u vaak zult moeten aanhoren dat Gil Beelen onbegrijpelijke brabbel uitslaat.

 11. Overigens de auteur van bovenstaande artikel zat tot voor kort (voor dat hij lekker aan een uitkering ging trekken) direct binnen de werkroep van geblondeerde medelanders die de plan voor de Dictatuur aan het uitwerken zijn.

  Dus luuster naar Jhimhh, hij weet beter dan wie dan ook.

  Het is nu wachten op zijn Fuhrer.

 12. @13 Harm,

  Strikt genomen is het geen Godwin: “Naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi’s of Hitler.”

  Het gaat in #12 om de verkiezingen die tot de macht van Hitler hebben geleid, niet om zijn praktijken.

  Bovendien is het belangrijk te herinneren wat er in die tijd gebeurde. Zelfs een officiële Nationale Herdenking op 4 mei kennen we in Nederland. Praktiseren al die mensen die herdenken Godwinnetjes?

 13. @17 Ik wist niet dat de herdenking op 4 mei eigenlijk een grote demonstratie was voor een verenigd Europa?

  Ik schreef toch al dat er een groot verschil bestaat tussen populisten en de mensen die slechts proberen lessen te trekken uit de geschiedenis.

  Ik heb ook spitsvondigheden gestudeerd tenslotte.

 14. (scroll alert)

  Met een Godwin wordt niet een herdenking van een historisch feit bedoeld. Met een Godwin wordt bedoeld dat in een discussie vroeg of laat een van de discussiedeelnemers onnodig, of zelfs onterecht, een vergelijking maakt met Hitler of met de nazi’s, om zijn argumenten kracht bij te zetten.

  @12 Sjaax had ook kunnen schrijven:

  Kiezers stemmen op politici die Europese democratisering tegenhouden en als je democratie niet wilt, krijg je dictatuur.

  De inzet: “Het werkt ietwat als bij Hitler”, is volstrekt overbodig en wekt onnodig, maar wel doelbewust, associaties met de grootste maatschappelijke ramp uit de recente geschiedenis.

  GODWIN!

 15. @19, leuk verhaal over de Godwin maar het blijft zeer twijfelachtig bij wie bepaald wanneer iemand “onnodig” een vergelijking maakt.

  Nogmaals de Godwin definitie is volledig uit de vinger gezogen om serieuze argumentatie te dwarsbomen.

  Indien je echt op de validiteit van de argumenten ingaat heb je de “Godwin” definitie nooit meer nodig.

 16. @ 20 Natuurlijk valt het verwijt dat iets een godwin is, ook onder de dooddoeners. Aan de andere kant heb ik heel duidelijk laten zien dat deze verwijzing naar Hitler volstrekt onnodig was. En als Sjaak werkelijk een parallel met Weimar had willen trekken, dan was wat meer argumentatie op zijn plaats geweest.

  Of vindt jij van niet?

 17. @21, Zodra ik de term Godwin tegen kom, lees ik er over heen want volstrekt obsolete.
  Je mag natuurlijk Sjaak voor meer onderbouwing vragen. het is een andere vraag of het nodig is.

Reacties zijn gesloten.