Gereformeerden prakken graag

PVV-stemmers geven de voorkeur aan “de Aziatische keuken”. Nasi goreng bami satee neem ook nog een loempia mee?
Iemand heeft de kookvoorkeuren per partijgezindheid onderzocht.
De vraagstelling wordt niet gespecificeerd: mediterrane keuken, “Hollands”, Aziatisch, Anders. Ik heb geen idee in welke categorie ik kook in het algemeen, het zal wel op Anders neerkomen. Of ben je al “mediterraan” als je meer dan een soort deegwaar in huis hebt?

Uitkomst: D66-stemmers zijn vooral mediterraan ingesteld, bij het CDA kiest men voor “Hollands”.

De Partij voor de Dieren en de SGP worden alleen vermeld in verband met de vleesconsumptie. Ongeveer een kwart van de PvdD-stemmers eet niet of nauwelijks “vlees”. Eerlijk gezegd vind ik dat nog zeer weinig, het scheelt niet eens veel met GroenLinksstemmers. Maar de carnivoren zitten bij de ChristenUnie en de SGP. Gen. 1:29 is aan deze kiezers duidelijk niet besteed.

Kijk en verwonder u.

17 gedachten over “Gereformeerden prakken graag”

 1. ik ga er vooralsnog van uit dat Henk & Ingrid de Indonesische keuken (uit een zakje of potje, veelal met een bruin sausje) combineren met een blond biertje

  niet geheel verrassend is dat men onder de PVVers het laagste percentage aantreft dat van “anders” houdt

  bij de volgende stemwijzer mag het eetpatroon meegenomen worden in de vraagstelling

 2. @5

  ik ben ook 100% antiprak

  dat zijn er al twee

  voor je het weet hebben we een informele vereniging, qua democratische structuur kan de PVV daar nog wat van leren

  zo makkelijk is dat nou, daar heb je geen bloeddorstige ex-agent met een drankprobleem voor nodig

 3. Prakjes zijn inderdaad voor grefo-gristenen, lekker zûunig. Met stoofvlees, (spare-ribs) spekjes & een stuk Gelderse worst van B-merk. `Vorkje meeprikken’ noemen ze dat in Zeeland en daaraan grenzend Zuid Holland.

  Semigristelijke kleifriezen spreken overigens van een `stuk brood’ (stik bôle) ipv. een boterham, dat ze beleggen met `plakken’ zure zult of achterham. De spruiten worden er, onder Sneek vooral, geprakt met sjuu en `rjeappels’, aardappelen, daarbij een gehaktbal, half om half. Niet met mosterd want dat vinden ze te Gronings.

  En Henken & Ingrids kennende, halen die inderdaad vaak babi-pangang met saté af bij de Chinees.
  Wat dan in hun ksenofobiese kultuur weer wèl mag vanwege ons koloniaal Indiëverleden. 🙂
  Nog vaker zie je ze bij de snackbar in de rij staan voor een patatje oorlog plus frikandel met mayo, (`berenlul met sperma’) lihanboutjes, broodje `ros’, (rosbief) stukken schlaschlick en een portie goelasjkroketten. In Groningen vaak nog met eierbal (Groningse frituurdelicatesse) op de koop toe, daarbij een plastic zak vol koude Heineken en een slof Marlborough. En vrijdags lekkerbekjes en kibbelingen met saus op de markt bij de visboer.
  Warm gebakken vis staat er dan met koeienletters op zo’n viskraam. Waar doen ze het van?

 4. @9 Abdul:
  Die H&I hebben dus een veelzijdige, bijna internationale culinaire traditie. Ik begrijp nu waar een Ingrid (ze heette nog echt zo, op de koop toe) op doelde, toen ze mij “geruststelde”: “ik ben geen racist hoor” Dat ging blijkbaar over het niet-dicrimineren van babi-pangan met saté. Ze vertelde idd wel eens roti te halen bij de surinaamse afhaal.
  Waar ze het van doen? De “Henk” van “onze” Ingrid had een gigantische ontslagvergoeding geïnd (zijn rug), die ondergebracht in zijn eigen pensioenfonds in stichtingvorm, daar weer geld van “geleend” om een sportschool te beginnen. Daarnaast dreef hij een onduidelijke handel in “dat wil u niet weten”. Nee, idd liever niet!

 5. #11 😆

  nada niente Schreef:

  toen ze mij “geruststelde”: “ik ben geen racist hoor”

  Heel typerend voor Ingrids inderdaad!
  Als je ze (ongewenst) meemaakt ergens zeggen ze ook heel vaak:
  `Ach, maakt niet uit hoor….., (vaak gevolgd door `maar’) waarmee ze hun pseudo-nonchalance op een banale manier ontkrachten.

 6. @9
  Abdul A. legt hier trouwens ook aardig uit dat “Hollands” een ongepaste uitdrukking is.
  Onder het merk De Friesche Vlag koop je tegenwoordig “Echte Hollandse rijstepap”. Nou ja…

 7. De ” Aziatische keuken ” bestaat in Nederland hoofdzakelijk uit Chinees- Indo, eten.
  Nasi goreng, bami, satee ,loempia,

  Waarom wordt de Thaise-keuken nooit genoemd?

 8. Ik heb momenteel even een nasi-bui, maar dat komt omdat ze in het ziekenhuis een behoorlijk lekkere vegetarische nasi hadden. (Note to self: zien te regelen dat ik voortaan woensdagmiddag / donderdagochtend word opgenomen.)

  Verder is het bij mij meestal pasta & pizza, ik ben dus ook al zo’n D66-eter. 😛

Reacties zijn gesloten.