Genemuiden: Rok verplicht voor vrouwen

Genemuiden, met tienduizend inwoners de tweede stad in de Kop van Overijssel, kent strenge sociale regels. Een vrouw die geen rok draagt is niet welkom in de zwaar christelijke gemeenschap. Dat ondervond Rachel Visscher die een half jaar in de stad verbleef en er het boek ‘Zwarte Dauw’ over schreef.

De christenfundi’s zijn al onder ons en niemand die Geert Wilders er over hoort! Wat zeikt de PVV over hoofddoeken als er in ‘eigen’ land dit soort dingen gebeuren?

13 gedachten over “Genemuiden: Rok verplicht voor vrouwen”

 1. Nou heb ik het ook wel weer meegemaakt dat we (in Bunschoten) bekogeld werden, ik met lief in kunstlederen minirokje achterop.
  Het is niet gauw goed in dat soort streken.

 2. Dikke onzin! Woon er zelf al 15 jaar en al die jaren heb ik de broek an gehad!! Ik word nergens op aangekeken, dit boek/onderzoek is zeer zwartwit en getuigd maar weer hoe er over Genemuiden gedacht word!

  Ben je ook bij de motorclub geweest? Ben je ook bij de voetbalvereniging geweest, de gym enz enz……………….

 3. Gerlieke Schreef:

  Dikke onzin! Woon er zelf al 15 jaar en al die jaren heb ik de broek an gehad!! Ik word nergens op aangekeken, dit boek/onderzoek is zeer zwartwit en getuigd maar weer hoe er over Genemuiden gedacht word!
  Ben je ook bij de motorclub geweest? Ben je ook bij de voetbalvereniging geweest, de gym enz enz……………….

  Wil ik best geloven , weer een Journaliste die roem wil bereiken over de rug van een geloofsgemeenschap ?? Brood en water bij het avondmaal ?? als je zo’n essentieel punt van christelijke rituelen niet eens kent declasseer je jezelf wel in grote mate ….

 4. Het zou ook wel kunnen kloppen. Er zijn daar ook nogal wat obscure subsektes en richtingen.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Het zou ook wel kunnen kloppen. Er zijn daar ook nogal wat obscure subsektes en richtingen.

  natuurlijk Sophia , maar water in plaats van wijn zou betekenen dat die subsekte dan met ALLE andere Christenen zou verschillen in een uitermate essentieel ritueel … Voor mij net zo waarschijnlijk als brood en wijn vervangen door knakworst en bier …. :mrgreen:

 6. Er zijn ook Christelijke kerken in de VS die zo anti-alcohol zijn dat ze het avondmaal zonder wijn doen.

  Het kan zijn dat die journaliste het fout heeft maar het kan ook zijn dat het wel klopt. Ik heb niet genoeg zicht op alle sektes en subrichtingen in de Bijbelgordel om zeker te zijn.

 7. Volgens het geloof is het dragen van een minirok niet toegestaan??????????
  In mijn weten droeg EVA in het paradijs alleen een vijgeblaadje, kun je nagaan was ze nog topless ook.
  en nu vinden ze een minirokje niet kunnen, leeft die gemeente nog onde een kei ofzo.

Reacties zijn gesloten.