We zijn gelukkig; waarom dan altijd dat klagen en zeiken?

Nederlanders behoren tot de gelukkigste inwoners van Europa. Ze geven hun leven een 7,7. Alleen Spanje, Luxemburg, Zweden, Finland en Denemarken scoren hoger. (Trouw)

Nederlanders moeten altijd klagen, nooit hoor je ze eens blij zijn. Altijd zeiken dat de buren het beter hebben. Altijd zeiken dat alles teveel kost. Altijd zeiken dat ze nooit genoeg hebben. Meer, meer, meer.

Hoe kan deze uitslag dan? Is dat klagen toch gewoon voor de bühne? Of is die test gewoon niet goed?

Wat me opvalt is dat Spanje zo hoog scoort, een land dat er niet echt goed voorstaat, waar veel werkeloosheid is en dan toch nog gelukkige mensen. Ik vind dat knap, respect!

Zelf ben ik een gelukkig mens, ik ben niet gezond, maar ze zeggen dat ik er niet aan dood ga op korte termijn. De mensen waar ik van hou, daar gaat het goed mee. Ik heb een dak boven mijn hoofd, elke dag te eten, schoon drinkwater, een warme douche, als ik een goede dag heb kan ik lekker naar buiten, heb geld voor een internetverbinding. En ben heel vaak dankbaar voor kleine dingen. Zeiken om het zeiken doe ik niet, dat kost me te veel energie en vervuilt mijn aura. Kortom, ik ben een gelukkig mens! Ik kan het erg aanbevelen.

4 gedachten over “We zijn gelukkig; waarom dan altijd dat klagen en zeiken?”

 1. Goed voorbeeld, dank je Keira.

  Klagen en zeiken is voor sommige mensen gewoon een levensstijl geworden. Zodra je gevangen erin zit is er geen uitkomen meer. Dan ga je met gelijkdenkenden samen door het leven. (Gelukkig is er Wilders om ze te redden) 🙂

 2. Er zijn zelfs klaagverslaafden en een club of therapie weet-ik-veel:

  http://www.ivdi.nl/?q=node/31

  [ Het klaagdieet: klaagvrij in 5 stappen:

  1. Beloof jezelf dat je in ieder geval tien dagen niet meer zult klagen.

  2. Op momenten dat je klaagdrang echt groot is schrijf je dat op in een klaagboekje. Schrijf daarin kort je klacht op en ga vervolgens zonder er te lang stil bij te staan door tot de orde van de dag.

  3. Op de laatste dag probeer je zicht op de bron van je geklaag te krijgen. Maak een klachten-topvijf van je belangrijkste klachten en geef een cijfer voor je motivatie er iets aan te doen.

  4. Herformuleer die klachten waar je wat aan wilt doen in concrete en haalbare wensen. (In plaats van: ‘ik vind mezelf te dik’, zeg je: ‘ik wil graag een gewicht hebben van 65 kilo of minder’.) Beantwoord bij elke wens ook de volgende vragen: op welke manieren kun je dit doel behalen? Welke daarvan is het meest efficiënt? Wat is een reële tijdschatting?

  5. Doe het! ]

  Nee, nee, niet doen dus, want klagen is juist gezond:

  http://gezondinbedrijf.com/klagen-bevordert-de-werkprestaties

  http://hubobo.nl/klagen-is-gezond/

  Mijn aura ziet er niet uit gewoon vandaag 😉

 3. Moet nota bene een Belg ons vertellen hoe het zit! 🙂

  Land van beroepsmopperaars, doemdenkers en zwartkijkers. Zo lijkt het soms. Maar Nederlanders geven hun leven gemiddeld een 7,7. “Onderzoek wijst uit: er zijn meer optimisten dan pessimisten. Alleen de pessimisten maken meer lawaai”, zegt de Belgische ‘gelukskundige’ Leo Bormans, schrijver van het boek ‘The World Book of Happiness’ en bedenker van de Gelukskalender (‘met elke dag een gelukstip en -citaat’) . http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3356790/2012/12/01/Belgische-gelukskundige-niet-verbaasd-over-hoge-optimismescore-Nederlanders.dhtml

Reacties zijn gesloten.