Gelukkig in Nederland

Iedereen die een beetje gereisd heeft weet het. Je kunt het beste in Nederland wonen. Laat ik op deze schitterend dag nu eens een positief artikel schrijven over het stukje aardbol waar ik toevallig geboren ben. Als je op Schiphol landt en je komt uit een tweede of derde wereld land, dan valt het je helemaal op. Je wordt verwelkomd in door een schitterende luchthaven met beeldschermen en roltrappen en alles is al direct goed geregeld. Wat belangrijk is is de klok, want alles wordt geregeld door deze klok. En afspraak is afspraak. Daar moet je even aan wennen als je de dag ervoor nog op een station hebt gehoord dat de trein die dag arriveert, maar hoe laat weten ze nog niet.

Vele onderzoeken wijzen het uit. In Nederland behoort de bevolking tot de gelukkigste van de wereld. Altijd staan we bij de top vijf van de wereld. Gelukkigste jeugd, gelukkigste ouden van dagen, gelukkigste werknemers en ga zo maar door. Dit kan ook niet anders, want bijna alles is goed geregeld en de gezondheidszorg is fantastisch. Mits je het vergelijkt met andere landen. Verder moeten mensen die veel verdienen de helft afstaan, om de zwakkeren te ondersteunen. Iets waar ze in andere landen heel vreemd van opkijken.

Terwijl een groot deel van de wereld gebukt gaat onder een verzengende hitte, hebben we hier te maken met zachte winters en zwoele zomers die afgewisseld worden door lichte regenbuitjes die ervoor zorgen dat alles groen en fris is.

Beroemd is Nederland om zijn diversiteit en gezelligheid. Als je in Vancouver gezellig iets wil drinken moet je lang zoeken, terwijl Nederland bezaaid is met terrassen waar mensen gezellig bij elkaar gaan zitten babbelen. Als je uit eten gaat is het de bedoeling dat je dit uitgebreid doet. Krijgt u op andere plekken op de aarde uw voor-, hoofd- en nagerecht tegelijkertijd en direct de rekening erbij omdat u zo snel mogelijk moet opsodemieteren, kunt u in Nederland rustig aan doen. Het kan zelfs gebeuren dat u wel drie maal om de rekening moet vragen. Een groot voordeel is dat je je bij de vriendelijke bevolking je in vele talen verstaanbaar kunt maken. Dit in tegenstelling tot andere landen waar ze je negeren als je de taal niet spreekt.

Nederland is een echte democratie. Voor ieder idee heb je wel een partij, website, vereniging of club. Iedereen mag zeggen wat hij wil en er zit zelfs een partij in het Nederlandse parlement die zich inzet voor de dieren. Daar waar je in andere landen om de kilometer wordt aangehouden door een corrupte idioot met een pet op, is daar in Nederland geen sprake van. Je kan je hier echt vrij voelen. Het is zelfs mogelijk om soft drugs te gebruiken zonder dat je vijf jaar wordt opgesloten.

Hoewel Nederland net zo groot is als een gemiddelde stad in India, eindigt men in de medaillespiegel van de Olympische spelen als 12de land van de wereld. Dit komt omdat sporters aan alle kanten de ruimte krijgen om zich jaren voor te bereiden op dit evenement. Hierbij worden ze ondersteund door de beste universiteiten die Nederland rijk is. Universiteiten die door leerlingen van over de hele wereld bezocht worden omdat het onderwijsklimaat in Nederland zowat het beste van de wereld is.

Sporters worden op handen gedragen en worden nadat ze een medaille hebben behaald wekenlang gehuldigd door grote menigten mensen die zich in de nationale kleur verkleden. Deze kleur komt van het geliefde koningshuis dat op de verjaardag van de koningin door miljoenen Nederlanders wordt toegejuicht. Zo kan je natuurlijk nog uren doorgaan. Wat een land!

Zie je dat ik niet altijd hoef te zeiken! Ik kan ook positief zijn. Nu ga ik naar het strand alwaar honderdduizenden zeer gelukkige inwoners vertoeven.

5 gedachten over “Gelukkig in Nederland”

 1. En ziedaar, salonsocialist is het eerste slachtoffer!
  De weermensen hadden ons nog zo op het hart gedrukt om niet in het heetst van de dag in de zon te vertoeven omdat daarvan niets goeds kon komen. Nu is huidkanker en verbranding nog wel te behandelen en soms zelfs te genezen maar de waanzin die salonsocialist nu verkondigd grenst aan het onbehoorlijke. Dat moet wel zijn oorzaak vinden in een zonnesteek of waarschijnlijker nog, een harde val in een door een vakantievierende Duitse familie met heel dikke en luidruchtige kinderen gegraven kuil op het strand.
  Een belachelijk positief stukje; het heeft totaal geen pas om dit te schrijven en bovendien; wat te denken van de aanzuigende werking die dit heeft op buitenlanders die dit lezen mocht een onverlaat het epistel in een gangbaarder spraakgebrek dan het Nederlands vertalen.
  Ik zeg nee mijnheer! Driewerf neen ! Bezint eer ge begint en hou het voortaan bij het beschrijven van kleinburgelijkheid en misstanden in ons Europese provincietje !
  Het zou u sieren; chagrijn levert links tenslotte ook stemmen op en die zijn hard nodig om van dat misselijkmakende schouderklopjesgedrag van Rutte af te komen!

 2. Pff,
  De wereld moet worden verbetert dus ik heb geen tijd om allerlei frivoliteiten overhoop te halen. Bovendien, Ik woon aan de Linge dus ik spring zo het riviertje in. Tsja, het is niet altijd makkelijk in een mensenleven.
  plopper

 3. salonsocialist mooi stukje alsof ik mn pvda grootvader hoorde (reeds 40 jr dood.)

  vreemd genoeg vinden veel intelligente, wereld wyze mensen nederland op democratisch gebied wat ouderwets.

  merkwaardig is ook dat salonsocialist denkt dat eenmaal per 4 jaar op een stelletje voorgekookte nomenklatura stemmen de DEMOCRATIE zou voorstellen.
  Wellicht dat anarchistische literatuur verheldering brengt; het verschil tussen een autonome werker en een geprogrammeerbare loonslaaf tbv het grootkapitaal.

Reacties zijn gesloten.